Home  /  Zprávy  /  Soutěž mužů je rozlosována. Začne se opět televizním zápasem

Soutěž mužů je rozlosována. Začne se opět televizním zápasem

(po) 2. březen 2020, Radim Kroulík

Kalendáře do rukou! Všechny ligy soutěže mužů mají své termínové listiny zápasů. Vše odstartuje televizní zápas, Paddock Kickoff, mezi obhájci titulu Prague Lions a Vysočinou Gladiators. Všechny ligy doznaly několik změn. Startujeme poslední víkend v březnu a základní části se uzavřou 21.6. Červenec pak bude patřit play off.

Paddock liga - termínová listina

Název nejvyšší ligy se nemění, stejně jako loni ponese jméno titulárního partnera, Paddock. Také formát zůstává stejný. Osm týmů rozdělených do skupin Východ a Západ. Přerov Mammoths si vítězstvím v loňském Silver Bowlu zajistili letošní premiérovou účast v Paddock lize. „Všichni cítíme, že nás čeká diametrálně odlišná liga,” uvědomuje si hrající předseda Mammoths, Petr Stejskal.

V Paddock lize došlo i k neplánované změně. Pardubice Stallions požádali o přeřazení do nižší ligy a jejich místo zaujmou brněnští Alligators, kteří původně měli sestoupit do 2.Ligy. „Dlouhodobé problémy s šířkou kádru nás donutily k tomuto krajnímu řešení,” vysvětlili Stallions v prohlášení. Loňský semifinalista tak bude v letošní sezoně hrát ve 2.Lize.

Paddock liga odstartuje 29.3. zápasem na ČT sport mezi Prague Lions a Vysočinou Gladiators. Lions i Gladiators si přivedli do týmu své loňské opory. Offensive MVP loňské ligy, Michael Hayes, bude opět quarterbackem pražského týmu. Reginald Langford na Vysočině bude kromě quarterbackem také hlavním trenérem týmu.

Těšit se ale můžeme i na jejich dvorní spoluhráče. Lions budou mít k dispozici running backa Williama Younga. Ten v roce 2018 válel za Prague Black Panthers, kdy se stal i nejužitečnějším hráčem Czech Bowlu. Na Vysočině se těší na obnovenou spolupráci Langforda s Michaelem Lindseym. Ti spolu hráli v roce 2017 v Pardubicích, kdy se probojovali do semifinále a Langford si odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče útoku ligy.

Do startu ligy si představíme všechny účastníky Paddock ligy. Zatím si můžete přečíst představení Mammoths a Steelers. V ostravském týmu došlo k řadě zásadních změn, včetně odchodu hrajícího trenéra Garretta Griffetha. Doporučujeme seznámit se s novou érou Steelers.

Východ: Brno Alligators, Brno Sígrs, Ostrava Steelers, Přerov Mammoths
Západ: Pilsen Patriots, Prague Lions, Ústí nad Labem Blades, Vysočina Gladiators
Počet zápasů: 10 na tým
Play off: semifinále a finále

2.Liga - termínová listina

Druhá liga prošla výraznou obměnou. Nově je liga sedmičlenná a má zahraničního zástupce, Nitru Knights. Ve 2.Lize budou hrát nově také Stallions a Zlín Golems. Stejně jako loni jsou v této lize Prague Black Panthers, Příbram Bobcats, Prague Mustangs a Třinec Sharks.

Liga začne předehrávkou mezi Stallions a Black Panthers. Ještě v roce 2017 proti sobě tyto týmy nastoupily v semifinále nejvyšší ligy. Od té doby se Black Panthers vrátili do rakouské ligy a český tým mají ve 2.Lize. Stallions čeká podobný restart, který nedávno zažili Alligators.

Se silnou zbraní se vytáhli na letošní sezonu Mustangs, které v roli hlavního trenéra povede Josef Fuksa. Mustangs stejně jako Bobcats zakončili loňskou sezonu s bilancí 4-4. Letos je na programu nově semifinálové kolo, do kterého se určitě budou oba týmy snažit dostat. Po odchodu Mammoths do Paddock ligy je jasné, že favoritem základní části budou Black Panthers. Že je play off úplně nová soutěž, platí v tomto případě dvojnásob. O tom se Black Panthers přesvědčili v loňské sezoně.

Jedna skupina: Nitra Knights, Pardubice Stallions, Prague Black Panthers, Prague Mustangs, Příbram Bobcats, Třinec Sharks, Zlín Golems
Počet zápasů: 8 na tým
Play off: semifinále a finále

3.Liga - termínová listina

Také ve 3.Lize nezůstal kámen na kameni. Letos se nehraje devítková forma, a tak se týmy jako Tábor Foxes, Budweis Hellboys, Karlovy Vary Warriors, Jičín Hurricanes a Litvínov Hunters přesunuli o ligu výše a budou hrát klasickou verzi fotbalu. Hunters prošli v offseason ještě další změnou, a to přesunutí z Mostu do Litvínova.

Původně měli být v této lize ještě Teplice Nordians, kteří se ale ze soutěže již odhlásili. Proto má skupina Východ o jeden tým více. Do 3.Ligy se přesunuli Dragons, kteří loni hráli 2.Ligu. Stálicemi 3.Ligy z loňské sezony jsou tak Rangers, Dietos, Sígrs 2, Greenraiders a Titans. Více než polovina ligy je tak tvořena z týmů, které loni hráli jinou ligu. To minimálně před začátkem sezony dodává lize nevyzpytatelnost. Zvlášt u týmů, které se budou muset adaptovat na novou formu fotbalu.

Východ: Brno Sígrs 2, Hradec Králové Dragons, Sokol Budweis Hellboys, Šumperk Dietos, Tábor Foxes, Trutnov Rangers
Západ: Jičín Hurricanes, Karlovy Vary Warriors, Liberec Titans, Litvínov Hunters, Mladá Boleslav Greenraiders
Počet zápasů: 6 na tým
Play off: semifinále a finále