Home  /  Zprávy  /  O víkendu startuje Paddock liga!

O víkendu startuje Paddock liga!

(pá) 14. srpen 2020, Radim Kroulík

Dlouhé čekání je u konce. O víkendu startuje Paddock liga kompletním prvním kolem a chybět nebude ani televizní přenos na ČT sport. Se zahajovacími zápasy se pojí spoustu otazníků a dopředu je těžké odhadnout, v jaké kondici se jednotlivé týmy nachází. Letošní ročník je zvláštní ještě v posilování týmů, a to především z řad Prague Black Panthers, kteří do letošní rakouské ligy nenastoupili. Kompletní přehled změn na soupiskách všech týmů Paddock ligy najdete v předchozím článku.

Jaké jsou největší otázky před startem prvních zápasů, a na co se při sledování zápasů zaměřit?



Pilsen Patriots - Prague Mustangs
Plzeňskému týmu v loňské sezoně hodně pomohl hlavní trenér Jesse Thompson a další americké posily Ryan Pahos a Anthony Ratliff. Tentokrát jsou Patriots bez zahraničního trenéra, ale i tak budou mít k dispozici posily. V jakém světle se představí quarterback Quevin Redding? Pokud chtějí Patriots mířit vysoko, tak proti pražskému nováčkovi musí dominovat. S tím by měl pomoc William Young, kterého čeští fanoušci znají z působení v Prague Black Panthers. Za své výkony v Czech Bowlu si tento running back vysloužil ocenění pro nejužitečnějšího hráče finále.

Pro Mustangs bude zápas proti Patriots dobrým úvodním měřítkem sil. Po tomto zápase bychom měli být o něco moudřejší, jak moc bude nováček stačit proti zkušeným soupeřům. Mustangs se poprvé představí v zápase pod vedením hlavního trenéra Josefa Fuksy. Jaký herní projev budou mít Mustangs s novým koučem?

Zápas Patriots - Mustangs začíná v sobotu od 14:00.

Brno Alligators - Brno Sígrs
Alligators budou chtít vrátit svému městskému rivalovi dvě loňské porážky. I pro tuto sezonu angažovali Alligators hlavního trenéra Johna Stevensona. Ten do týmu na poslední chvíli přivedl posily Marcuse Francise a Alejandra Arceho. Podaří se této zahraniční trojici společně s quarterbackem Tomášem Fortelným zlepšit výsledky oproti loňskému roku, ve kterém Alligators nedosáhli na vítězství?

Sígrs se na poslední chvíli museli ohlédnout po novém quarterbackovi. Nakonec zvolila po již vyzkoušené volbě. Douglas Webster se po Příbrami, Pardubicích a Ostravě představí v dresu Sígrs. A právě do Pardubic a Ostravy se Webster dostal až v průběhu sezony. Takže naskočit do rozjetého vlaku není pro Webstera nic nového. Podaří se mu to i v dalším dresu?

Sígrs budou mít na soupisce také posilu z Prague Black Panthers. Filip Ondrášek v Sígrs začínal, teď se na sezonu představí v brněnském dresu znovu. Pokusí se Sígrs využít Ondráška také v útoku? Defenzivní back PBP si vyzkoušel útok v reprezentačním dresu a dříve zastával i post quarterbacka. Jeho schopnosti a dovednosti by se jistě útoku Sígrs hodily.

Brněnské derby začíná v sobotu od 15:00.

Vysočina Gladiators - Ústí nad Labem Blades
Asi většina fanoušků je zvědavá, jak bude vypadat obrana Gladiators. Na Vysočině využili příležitosti ve velkém a v jejich dresu se představí například Karel Augusta, Tomáš Svoboda nebo Jan Kabát. Alespoň na papíře tak má patřit obrana Gladiators k tomu nejlepšímu, co Paddock liga letos nabídne. Vystaví obrana Gladiators svým soupeřům absolutní stopku?

Proti vylepšené obraně Gladiators se poprvé představí quarterback Jan Bláha. Pro Bláhu to bude premiéra v Paddock lize, protože celý loňský ročník z důvodu zranění z reprezentačního zápasu vynechal. Spolupráce Jana Bláhy s hlavním trenérem a ofenzivním guru, Danielem Leškem, bude největším lákadlem na straně Blades. V loňské sezoně chyběla Blades větší produktivita útoku. Změní se to pod novým QB-HC kombem?

Zápas Gladiators - Blades začíná v neděli od 16:00.

Přerov Mammoths - Ostrava Steelers
Premiéra v Paddock lize a hned televizní zápas. Mammoths budou mezi elitou spoléhat výhradně na české hráče. Bude přerovský tým konkurenceschopný? Podobně jako u Mustangs i tady zjistíme, jak blízko jsou Mammoths oproti ostříleným týmům Paddock ligy. Mammoths mají oproti Mustangs tu výhodu, že s účastí v Paddock lize počítali již od výhry v loňském Silver Bowlu.

Steelers prochází dramatickou obměnou. Tým pod vedením Garretta Griffetha si držel tři roky stabilní projev hry. Nyní mají Steelers nového hlavního trenéra, který určitě bude chtít vtisknout týmu vlastní styl. Jak moc se bude lišit obrana Steelers při absenci Griffetha, který byl hlavním generálem obrany? Proti Mammoths nastoupí jako quarterback Brazilec Alvaro Fanini. Podaří se mu nastartovat passový útok, nebo bude hlavní útočnou zbraní běhový útok? Ten bude postrádat Dominika Dvorského a otěže by měl převzít Jakub Březina.

Zápas Mammoths - Steelers začíná v 16:10. Začátek přímého přenosu je pak naplánován o deset minut dříve. Fanoušci na stadionu se mohou těšit na fanzónu s Paddock girls, takže doporučujeme dorazit o něco dříve. 

Sleduj, fandi, zapoj se!
Kromě přímých přenosů nebudou ani letos chybět magazíny Touchdown a ČAAF TV. Pro magazín Touchdown na ČT sport je to již desátá sezona. Nové díly jsou na programu většinou v pátek v průběhu celé sezony. Na díly Youtube magazínu ČAAF TV se pak můžete těšit v úterý. V prvním kole Paddock ligy zamíří štáb ČAAF TV do Brna a Přerova. V průběhu sezony nebudou chybět ani podcasty s rozhovory se zajímavými hosty.

Na samotných zápasech soutěže mužů se můžete opět těšit na tleskadla s infografikou vysvětlující základní principy amerického fotbalu. Neznalost pravidel tak určitě není překážkou pro návštěvu některého ze stadionů.

Pro fanoušky hazardu máme hned dvě možnosti. Svůj všeobecný přehled můžete prokázat v tipovací soutěži Pick’em, ve kterém se soutěží o ceny partnerů Under Armour a Paddock. Letos poprvé si přijdou na své i fanoušci kurzového vsázení. Na zápasy Paddock ligy je možné si vsadit na Fortuně.