Home  /  Zprávy  /  Patriots rozhodli o vítězství nad Mustangs v prvním poločase

Patriots rozhodli o vítězství nad Mustangs v prvním poločase

(po) 17. srpen 2020, Radim Kroulík

Úvodní výkop celé Paddock ligy obstarali dnes Prague Mustangs. Patriots se kickoff return moc nevydařil, a tak začínali z hloubky vlastní poloviny. Na první dva downy se velmi nadřeli. Při prvním se blýskl dlouhým během domácí quarterback Quevin Redding. Při dalším posunu zase Patriots zbrzdil faul. I tak si s tím Patriots poradili a po sérii povedených her se dostali až na 1 yard od endzóny. Tam Redding předal míč další letošní posile Williamu Youngovi a ten zařídil první touchdown zápasu. Bez problému touchdown potvrdil Vojtěchovský. Úvodní úspěšný drive trval přes 6 minut.

Na další body se už tak dlouho nečekalo. Obrana Patriots získala fumble a útok se tak rychle vracel na hřiště. Po chvilce již rozhodčí opět zvedali ruce nad hlavu na znamení touchdownu, Reedingův 20yardový pass totiž zachytil v endzóně Patrik Vainer. Martin Vojtěchovský se opět nemýlil a domácí vedení narostlo na 14:0.

Poté se předvedl i útok hostů, atak endzóny se však nevydařil a tak následoval pokus o field goal. Ten Mustangs neprovedli vůbec dobře. Hostující kicker totiž trefil jen domácí obranu. Navíc tak nešťastně, že míč si našel Evan Richardson a po 85yardovém returnu zvýšil vedení domácích. Vojtěchovský také potřetí potvrdil a první čtvrtina tak skončila 21:0. 

Druhá čtvrtina nabídla podobný obrázek. Mustangs se příliš nedařilo s míčem posouvat dopředu a po většinu času byl na míči útok Patriots. Ten se dokázal posouvat zejména po zemi, ať už si míč nechal přímo quarterbeck Reeding, či ho předal Youngovi. Trochu překvapivě však jediné dva touchdowny přišli po passech. Oba si připsal objev loňské sezony Jakub Rada. První přišel zhruba po 5 minutách druhé čtvrtiny po 15yardovém passu Reedinga. Druhý byl o 2 yardy kratší a uzavřel dění v prvním poločase. 

Pětatřicetibodové vedení znamenalo aktivaci pravidla o nezastavování času, ovšem to vydrželo pouhých 6 minut. Mustangs se tentokrát vyvarovali chyb a po dvou dlouhých bězích středem hřiště se dostali do redzóny Patriots. Hostující running back Chramosta korunoval povedený drive 7yardovým  touchdovnem a Pavel Horák ho stvrdil extra pointem.

Domácí s odpovědí přišli záhy. William Young dalším krátkým během skóroval svůj druhý touchdown. Vojtěchovský se opět nemýlil, ovšem pro špatný snap jeho potvrzení tentokrát neplatilo. Došlo k docela kuriozní situaci, když holder míč špatně zachytil a ten před kopačkou domácího kickera skočil o zem.

Poslední čtvrtina už patřila do konce sympaticky bojujícímu nováčkovi. Hned v úvodu si připsal druhý touchdown také Roman Chramosta, pokus o konverzi však hostům nevyšel. Následný drive domácích skončil pokusem o field goal. Martin Vojtěchovský však trefil jen břevno. Další pokus o field goal Vojtěchovský poslal jen do branky na fotbal a tak také poslední body zápasu zapsali Mustangs, když 10yardový běh pro touchdown Martina Pechouše potvrdil hostující quarterback Martin Erneker. Domácí se ještě dostali na dostřel, poslední pas do endzóny jen těsně nezachytil Zach Lewis.

Patriots tak v domácí premiéře letošního ročníku porazili nováčka 41:21.

Autor článku: Michal Vrba

Detail zápasu

Pilsen Patriots
41 : 21
Prague Mustangs Prague Mustangs
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 21 14 6 0
MUS 0 0 7 14
Statistiky

Datum: 15.8.2020 v 14:00
Počasí: Zataženo, 27°C
Počet diváků: 237
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Mikuláš Zouvala (U), Oldřich Kumhera (HL), Pavel Samek (LJ), Pavel Šimon (BJ), Václav Kriesman (SJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 7:0 - William Young, 1y run (Martin Vojtěchovský kick); 6:26
Pilsen Patriots TD - 14:0 - Patrik Vainer, 20y pass od Quevin Redding (Martin Vojtěchovský kick); 5:09
Pilsen Patriots TD - 21:0 - Evan Richardson, 85y return zblokovaného field goalu (Martin Vojtěchovský kick); 0:58
2.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 28:0 - Jakub Rada, 15y pass od Quevin Redding (Martin Vojtěchovský kick); 7:51
Pilsen Patriots TD - 35:0 - Jakub Rada, 13y pass od Quevin Redding (Martin Vojtěchovský kick); 0:04
3.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 35:7 - Roman Chramosta, 7y run (Jan Kraus kick); 6:03
Pilsen Patriots TD - 41:7 - William Young, 1y run (kick neúspěšný); 3:14
4.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 41:13 - Roman Chramosta, 5y run (2pt run neúspěšný); 11:12
Prague Mustangs TD - 41:21 - Miroslav Pechouš, 10y run (Martin Erneker 2pt run); 2:28