Home  /  Zprávy  /  Blades nepovolili Patriots ani bod a připsali si první výhru

Blades nepovolili Patriots ani bod a připsali si první výhru

(po) 24. srpen 2020, Radim Kroulík

První zápas letošní Paddock ligy na domácím hřišti Svádov-Olšinky, ovládli Ústí nad Labem Blades. Týmu Pilsen Patriots nasázeli hráči ústeckého týmu 21 bodů, soupeři přitom nepovolili ani jediný.

V první čtvrtině hýbal míčem za domácí především Ladislav Jenšík, který je v Ústí nad Labem na hostování z Prague Black Panthers. Ten byl také prvním skórujícím hráčem, když do touchdownu přes půl hřiště donesl balón, který útoku po zachyceném interceptionu předal domácí Petr Barcal. Tomáš Štěpánek potvrdil kopem a připsal tak další bod pro Blades. 

Ve druhé čtvrtině vytvářeli ústečtí hráči na plzeňského quarterbacka solidní tlak, který zakončili nejedním sackem. Před koncem poločasu skóroval opět Ladislav Jenšík, avšak dvoubodové potvrzení se nezdařilo. Do šaten tak týmy odcházely za stavu 13:0.

Do druhé poloviny vykopával tým Patriots, který se snažil zaskočit Blades onside kickem. Domácí Miloš Novák ale nezaváhal, krátký kick off zachytil a vrátil až do soupeřovi end zóny. Dvoubodové potvrzení tentokrát vyšlo a skóre se tak měnilo na 21:0. Ačkoli hráči Blades pak do konce zápasu pokračovali v tlaku, stav se již neměnil, patrně i kvůli vytrvalému dešti, který nedovoloval quarterbackům příliš házet.

„Na první domácí zápas si našlo cestu 630 diváků, což nás v deštivém počasí velmi mile překvapilo. Oproti zápasu na Vysočině jsme předvedli mnohem lepší výkon na obou stranách míče a po výhře nad Plzní držíme šance na play-off,” uvedl manažer Ústí nad Labem Blades Jakub Valjent. 

„Zápas proti Patriots se z pohledu obrany podařil na výbornou a jsem moc rád, že jsme nepustili ani bod. Útok skvěle kontroloval balon a přidával důležité body. Za výhru jsem moc rád,” doplnil Miloš Novák, který v zápase předvedl pěkný výkon korunovaný interceptionem, sackem a touchdownem z kick off returnu.

Třetí zápas čeká Ústí nad Labem Blades v Hostivaři, kde se v sobotu 29. srpna od 16:00 hodin střetnou s Prague Mustangs.

Autor článku: Jakub Valjent

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
21 : 0
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 7 6 8 0
PTR 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 23.8.2020 v 15:00
Počasí: Intenzivní přeháňky, 23°C
Počet diváků: 630
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Ciaran Kelly (U), Vít Dvořák (HL), Petr Márai (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 7:0 - Ladislav Jenšík, 48y run (Tomáš Štěpánek kick); 0:20
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 13:0 - Ladislav Jenšík, 14y run (2pt run neúspěšný); 1:49
3.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 21:0 - Miloš Novák, 61y kick-off return (Jakub Imr 2pt pass od Jan Bláha); 11:38