Home  /  Zprávy  /  Drama v Pardubicích. Bobcats urvali výhru v závěrečných sekundách

Drama v Pardubicích. Bobcats urvali výhru v závěrečných sekundách

(po) 31. srpen 2020, Radim Kroulík

Odveta Stallions s Bobcats nenasvědčovala tomu, že první klání těchto soupeřů ovládli před týdnem Bobcats 41:0. V Pardubicích se totiž odehrála urputná bitva s dramatickou zápletkou a rozuzlením poslední akcí.

Hned úvodní akce dali nasvědčovat tomu, že tentokrát půjde o vyrovnaný zápas. Hned první akcí poslal Matěj Linek dlouhý pass na Jana Janečka. Stallions se v útoku prvním drivem ale neprosadili a lépe si nevedli ani hosté.

První body zápasu zaznamenali domácí, kteří přešli celé hřiště. Fanoušci po passu Linka začali slavit vedení, než zjistili, že do endzóny stále 1 yard chybí. Quarterback Stallions vzal zodpovědnost na sebe a pro finální yard si doběhl sám. Touchdown se nepodařilo potvrdit, a tak první čtvrtinu ovládli Stallions 6:0.

Útok Bobcats narážel na lépe připravenou obranu Stallions. Když to nešlo po zemi, musel quarterback Jakub Mallát do vzduchu. Spolupráce Malláta se Sebastianem Tesaříkem skončila prvním touchdownem Bobcats.

Urputnou bitvu v prvním poločase zakončil touchdownem Linek na Doucka, kdy hned první akcí drivu zaskočila tato dvojice secondary Bobcats a do poločasové přestávky šli Stallions s vedením 12:7.

Ve druhém poločase hrály prim opět obrany. Vedení mohl na svou stranu urvat Bohuslav Rom, který zachytil pass Linka a přes polovinu hřiště doběhl až pro touchdown. Faul v průběhu returnu ale touchdown eliminoval. Skóre 12:7 vydrželo až do samotného konce zápasu. V něm viděli fanoušci nevídané drama. Obrana Stallions se snažila udržet těsné vedení. Pouhých 8 vteřin před koncem si Mallát zopakoval touchdownové spojení s Tesaříkem, když ho našel 32yardovým passem.

Stallions měli po kickoffu šanci na poslední akci zápasu. Dlouhý pass zachytil Lukáš Petřík, ale do endzóny mu stále chybělo 35 yardů. Jenže na hřišti byl flag, který dostala střídačka Bobcats za překážení rozhodčímu. Stallions se po 15yardovém posunu dostali na 20 yardů soupeře a měli k dispozici ještě jednu akci. Field goal, který by překlopil výhru na jejich stranu, ale zblokovala obrana Bobcats, která se tak mohla radovat z druhého, tentokrát mnohem dramatičtějšího, vítězství.

Detail zápasu

Pardubice Stallions
12 : 14
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 6 6 0 0
BOB 0 7 0 7
Statistiky

Datum: 30.8.2020 v 15:00
Počasí: Zataženo, 21°C
Počet diváků: 260
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Kamil Kroulík (U), Mikuláš Zouvala (HL), Martin Živný (LJ), Filip Znamenáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 6:0 - Matěj Linek, 1y run (kick neúspěšný); 3:00
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 6:7 - Sebastián Tesařík, 11y pass od Jakub Mallát (David Lukšan kick); 5:37
Pardubice Stallions TD - 12:7 - Dan Doucek, 59y pass od Matěj Linek; 0:28
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 12:14 - Sebastián Tesařík, 32y pass od Jakub Mallát (David Lukšan kick); 0:08