Home  /  Zprávy  /  Obrana a Jenšík s Imrem dovedli Blades k výhře nad Mustangs

Obrana a Jenšík s Imrem dovedli Blades k výhře nad Mustangs

(po) 31. srpen 2020, Radim Kroulík

Na přelomu srpna a září hostí Mustangs tři domácí zápasy v řadě. V prvním utkání proti Gladiators svůj duel Mustangs nezvládli a prohráli vysoko 6:69. Šanci na opravu měli tuto neděli pro ústeckým Blades vedený silným běhovým útokem trojice Bláha-Jenšík-Imr.

Po vyhraném coin tossu se na hřiště poprvé podíval útok domácích. Jejich drive ovšem zastavil sackem Jakub Jirgle, což se mu během zápasu povedlo ještě několikrát a byl jednoznačně nejlepším hráčem defenzívy hostí. Poté z výhodné pozice nastoupil na hřiště útok domácích, kterému se dařilo ale jen po zemi. Celkový zisk přibližně 20 yardů ale stačil k tomu, aby se Blades dostali na dostřel branky Mustangs. 40yardový pokus o field goal se ale jednomu z linemanů Mustangs povedlo zblokovat.

Druhý útočný drive Mustangs vypadal slibně, se ziskem čtyř prvních downu, kde nejhezčí akcí byl běh Romana Chramosty pro 17 yardů. Mustangs se dostali do podobné pozice jako byli o pár minut dříve Blades. Výsledek byl ale v podstatě totožný, zblokovaný pokus o 40yardový field goal. Spolu s dalším drivem Blades se nám zápas překlenul do druhé čtvrtiny, kterou hosté zahájili swing screenem, jenž ale nebyl zachycen a volný míč pro sebe získali domácí. Ti se z výhodné pozice ale nedokázali nijak zásadně prosadit a místo dalšího pokusu o 40yardový field goal se rozhodli hrát čtvrtý down. Pass Martina Ernekera na Patrika Formánka ale byl nekompletní a na míč se tedy vrátili hosté.

Ti už se konečně prosadili a pohledný drive nakonec zakončil Jan Bláha 31yardovým passem na Jakuba Imra. Další pokus o drive domácích opět zastavil sackem Jakub Jirgle a Blades za chvíli trápení hostů opět využili, když si Ladislav Jenšík doběhl pro 7yardový touchdown.

Další drive Mustangs skočil tam, kde ten předchozí - dalším sackem Jakuba Jirgleho, při kterém se navíc quarterback domácích zranil a do zápasu se již nevrátil. Na hřiště se tak po krátké pauze musela vrátit obrana Mustangů. Ta, přestože v dlouhém drivu předvedla několik pěkných zákroků, svou endzónu neubránila.

Roztahané poslední vteřiny poločasu, kde si týmy vzaly celkem 4 timeouty, už pro Mustangy vypadaly dobře, když donutili Blades ke kopu field goalu. Jeden z obránců si ale stoupl do offsidu a tím daroval hostům cenný první down 6 yardů od endzóny, odkud už si Ladislav Jenšík doběhl pro svůj druhý touchdown a poslal tak Blades dvě vteřiny před cestou do šaten do vedení 21:0.

Do druhého poločasu pak Mustangs vstoupili lépe. Hned v druhé akci poločasu dokázal nejlepší hráč obrany domácích, Jan Krs, vystihnout přihrávku quarterbacka Bláhy, kterou donesl do endzóny a snížil tak náskok blades na 21:6. To už ale byla pro domácí labutí píseň. Jejich obrana začínala působit čím více unavenějším dojmem a Blades si tak hned v následujícím drivu došli pro dalších 7 bodů po 26yardovém běhu Nolana Corpeninga. Ten pak na závěr zápasu přidal ještě jeden, stejně jako Jakub Imr.

Domácí se pod vedením náhradního quarterbacka Richarda Hawese velmi trápili a za celý druhý poločas byli schopni získat pouze jeden první down, a to až v úplném závěru zápasu, kdy již domácí hráli i čtvrté downy. Zápas byl navíc ve svém posledním dějství na více než půl hodinu přerušen, kvůli zranění Michaela Vondráčka z Blades, jenž si vyžádalo příjezd sanitky.

Autor článku: Filip Kacerovský

Detail zápasu

Prague Mustangs
6 : 42
Ústí nad Labem Blades Ústí nad Labem Blades
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 0 0 6 0
BLD 0 21 14 7
Statistiky

Datum: 29.8.2020 v 16:00
Počasí: Zataženo, 19°C
Počet diváků: 264
Rozhodčí: Filip Malý (R), Dragan Panić (U), Peter Steiner (HL), Filip Pachulski (LJ), Kristián Koller (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 0:7 - Jakub Imr, 30y pass od Jan Bláha (Tomáš Štěpánek kick); 7:31
Ústí nad Labem Blades TD - 0:14 - Ladislav Jenšík, 7y run (Tomáš Štěpánek kick); 4:12
Ústí nad Labem Blades TD - 0:21 - Ladislav Jenšík, 4y run (Tomáš Štěpánek kick); 0:02
3.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 6:21 - Jan Krs, 34y interception return (kick neúspěšný); 11:41
Ústí nad Labem Blades TD - 6:28 - Nolan Corpening, 26y run (Tomáš Štěpánek kick); 9:39
Ústí nad Labem Blades TD - 6:35 - Jakub Imr, 8y run (Tomáš Štěpánek kick); 4:57
4.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades TD - 6:42 - Nolan Corpening, 3y run (Tomáš Štěpánek kick); 7:46