Home  /  Zprávy  /  Gladiators se proti Patriots na výhru nadřeli

Gladiators se proti Patriots na výhru nadřeli

(po) 31. srpen 2020, Radim Kroulík

Zápas začal výkopem hostů. Útok Patriots zahájil quarterbeck Redding 50yardovým během, a když v zápětí Young doběhl až na 3 yardy, zdálo se, že na první body zápasu nebudeme čekat dlouho. Následný pass Reddinga na Hlaváčka do endzóny úspěšný nebyl. Naopak přišel false start Krisla, sack hostující obrany a byl z toho jen pokus o field goal z 25 yardů. Pokus byl nakonec ještě delší, protože domácí špatně střídali a dali tak vzpomenout na bolest z minulého zápasu. Vojtěchovský trefil jen záda svého spoluhráče a z nadějného drivu nebylo nic.

První drive hostů také k ničemu nevedl, pokus o dlouhý pass totiž nedovolil hostujícímu útočníkovi zachytit Vonásek a po dalších dvou nekompletních passech následoval punt. V dalším drivu domácí z nekomfortního 3&12 dostal během Redding. Poté se hostující Reng provinil proti pravidlům a domácí byli opět v redzóně. Běh Reddinga ještě dokázali společnými silami zastavit Kulha s Kratochvílem, ovšem na Reddingův pass na Radu už byla hostující obrana krátká. Pokus o konverzi se nezdařil, Patriots tak vedli 6:0.

Z vedení se však neradovali dlouho. Bradley totiž při 3&5 dokázal najít Berana a toho až po skoro 60 yardech dokázal ještě zastavit Kopáč. Bradley však na povedený pass navázal, tentokrát našel Čermáka a ten se mohl radovat z vyrovnání. Protože se ani Gladiators nepodařilo potvrdit, skončila úvodní čtvrtina 6:6. 

Druhá čtvrtina začala fumblem Reddinga, ten si však ještě dokázal balon zalehnout. I tak byl z drivu jen punt kousek za polovinu hřiště. Po catchy Calty hráli hosté 4&2, který v první down proměnil Dunovský. Zásadní posun se hostům povedl vzápětí. Bradley hodil míč Mašitovi a ten byl zastaven až na 7 yardech. To už byla lahůdka pro Dunovského, ktery si během k pravé lajně připsal touchdown. Bavlovič tentokrát potvrdil a hosté vedli 6:13.

Patriots se následně dostali na polovinu hřiště po dalším dlouhém běhu Reddinga a catchy Ofori-Dankwaha. Následný hod Reddinga však hostující obrana zachytila a Gladiators tak šli opět do útoku na polovině hřiště. Tentokrát si domácí obrana vedla lépe. Košík zastavil Dunovského, Krnáč zase nedovolil zachytit pass Koudelu. Po nekompletním passu při 4&6 šli na míč opět Patriots. Ani oni si však nevedli o mnoho lépe, a tak se do konce poločasu stav nezměnil. 

V druhém poločase se na změnu stavu nečekalo dlouho. Povedený return do touchdownu ještě rozhodčí pro faul neuznali, ale stačily tři minuty a skóre se přeci jen měnilo. Dva dlouhé passy totiž zachytil Beran a pro Dunovského již nebyl problém z 1 yardu míč donést do endzóny. Bavlovič opět potvrdil.

Následný drive domácích znamenal další změnu stavu. Při 3&30 to moc nevypadalo, ale hosté se provinili faulem na Radu. Po bězích Reddinga a Younga byli domácí na 31 yardech a přišla asi nejhezčí akce zápasu. Redding dlouho hledal, kudy běží zajíc, až si nakonec v endzóně všiml Martina Vojtěchovského a ten pod tlakem hostující obrany přesto dokázal míč zachytit. Touchdown si sám potvrdil, stav byl 13:20.

V kontaktu Patriots nevydrželi dlouho. Lepič předvedl další ze svých kvalitních returnů. Následně Bradley vyzval ke catchy Mašitu a ten si připsal 40 yardů. Posledních 23 yardů zdolal Dunovský a po potvrzení Bavloviče šli hosté do vedení 13:27.

Domácí nedokázali odpovědět. Reddingovi vypadl míč a byť ho ještě Jakub Smutný nezpacifikoval, zmocnil se ho nakonec jiný hostující hráč - Tomáš Svoboda. Gladiators opět trestali, Čermák zachytil dlouhý pass a zbylý yard již v touchdown proměnil Bradley. Opět potvrzeno 13:34.

Domácí však neskládali zbraně a dokázali se ještě do zápasu vrátit. Young vrátil výkop na 42 yardů a další posun přišel s poslední akcí 3. čtvrtiny. To totiž Kabát atakoval Jakuba Radu poté, co kolem něj prolétl míč a za targeting byl vyloučen. 

Čtvrtá čtvrtina začala pro Patriots skvěle, Redding totiž našel passem Hlaváčka a ten si připsal 42yardový touchdown. Místo extra pointu si Vojtěchovský překvapivě doběhl pro dva body. Následně se zaskvěla i domácí obrana, když po pouhých třech hrách donutila hosty jen puntovat. Povedený zákrok předvedl opět Kopáč. Punt se hostům moc nepovedl a domácí z půlky šli za dalšímy body.

To si first down připsal Young a další pěkný pass Reddinga zachytil na 6 yardech Rada. Protože při další akci hostující obrana nedovolila Hlaváčkovi zachytit pass v endzóně jen za cenu faulu, následovaly další tři pokusy na touchdown z 1 yardu. Redding si poradil hned napoprvé, když to nešlo středem zamířil doprava a po potvrzení byli Patriots 7 minut před koncem zpět v zápase, 28:34.

Vysočina však prokázala svou kvalitu, míčem hýbala po zemi a byť se obraně Patriots dařilo Dunovskému nepovolit dlouhé běhy, pár yardů si vždy připsal. Po prvním downu Čermáka už byli Gladiators na dostřel endzóny, ale Vonásek nedovolil hostujícímu receiverovi připsat další touchdown. Hosté se tak museli spokojit s relativně dlouhým pokusem o field goal, Bavlovič však zachoval pevné nervy a z 40 yardů se nemýlil.

Domácí se již na odpověď nezmohli, naopak ještě jednou udeřili hosté, když si Dunovský ze 2 yardů došel již pro čtvrtý touchdown. Bavlovič extra pointem pečetil skore na konečných 28:44.

Autor článku: Michal Vrba

Detail zápasu

Pilsen Patriots
28 : 44
Vysočina Gladiators Vysočina Gladiators
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 6 0 7 15
GLA 6 7 21 10
Statistiky

Datum: 29.8.2020 v 14:00
Počasí: Zataženo, 19°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Ciaran Kelly (U), Oldřich Kumhera (HL), Richard Hranička (LJ), Jiří Hovorka (BJ), Stanley Hameder (SJ), Pavel Šimon (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:0 - Jakub Rada, 7y pass od Quevin Redding (kick neúspěšný); 2:45
Vysočina Gladiators TD - 6:6 - Petr Čermák, 8y pass od Joseph Bradley (kick neúspěšný); 0:24
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 6:13 - Jan Dunovský, 7y run (Jan Bavlovič kick); 8:13
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 6:20 - Jan Dunovský, 1y run (Jan Bavlovič kick); 9:22
Pilsen Patriots TD - 13:20 - Martin Vojtěchovský, 31y pass od Quevin Redding (Martin Vojtěchovský kick); 5:55
Vysočina Gladiators TD - 13:27 - Jan Dunovský, 23y run (Jan Bavlovič kick); 5:05
Vysočina Gladiators TD - 13:34 - Joseph Bradley, 1y run (Jan Bavlovič kick); 1:50
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 21:34 - David Hlaváček, 42y pass od Quevin Redding (Martin Vojtěchovský 2pt run); 11:52
Pilsen Patriots TD - 28:34 - Quevin Redding, 2y run (Martin Vojtěchovský kick); 7:22
Vysočina Gladiators FG - 28:37 - Jan Bavlovič, 40y; 3:50
Vysočina Gladiators TD - 28:44 - Jan Dunovský, 2y run (Jan Bavlovič kick); 1:23