Home  /  Zprávy  /  Paddock liga má o víkendu volno. Šlágrem bude duel Sharks s Knights

Paddock liga má o víkendu volno. Šlágrem bude duel Sharks s Knights

(pá) 11. září 2020, Radim Kroulík

Paddock liga má o víkendu volno, ale i tak nás čeká víkend plný fotbalu. Zápasy z českých trávníků doplní v neděli NFL, která má na programu zápasy prvního kola a poprvé nás čeká kompletní vysílací program na kanálu Premier Sport, který letos zámořskou ligu nově vysílá. Nezapomeňte si před víkendovými zápasy tipnout v naší soutěži Pick'em.

2.Liga

Třinec Sharks - Nitra Knights
Sharks a Knights se po dvou kolech vyprofilovali jako soupeři pro postupové místo do Silver Bowlu. Oba mají bilanci 2-0, skóre v tabulce téměř identické (Sharks 77:7, Knights 76:6). První vzájemný zápas tak napoví, kdo bude mít k postupu blíže. Téměř jistě ale čeká oba týmy poprvé v letošní sezoně vyrovnaná bitva.

Zápas Sharks - Knights začíná v sobotu od 17:00.

Zlín Golems - Brno Sígrs 2
Zápas týmů s bilancí 0-2. Sígrs navíc čekají i na první bod v letošní sezoně. Úvodní zápas prohráli 0:42 s Sharks, druhý pak 0:62 proti Knights. Golems v útoku nebyli o moc produktivnější, když po dvou zápasech mají na kontě celkem 13 bodů. První dvě místa ve skupině Východ budou pro Golems i Sígrs 2 pravděpodobně nedostižná, a tak tento zápas bude především o zisku prvního vítězství v sezoně a posunu na třetí místo ve skupině.

Zápas Golems - Sígrs 2 začíná v sobotu od 15:00. 

Mladá Boleslav Greenraiders - Pardubice Stallions
Po úvodním neuvěřitelném výsledku, kdy Greenraiders porazili Titans 7:0 v prodloužení, přišlo vystřízlivění. V domácí odvetě už totiž jasně dominovali Titans, kteří uštědřili Greenraiders porážku 6:45. Dva naprosto odlišné zápasy se stejným soupeřem zažili i Stallions. Po úvodní porážce 41:0 s Bobcats dokázali v odvetě vzdorovat a výhra jim unikla až 8 vteřin před koncem zápasu. Šanci na první vítězství po návratu do druhé ligy mají Stallions v neděli.

Zápas Greenraiders - Stallions začíná v neděli od 15:00.

Liberec Titans - Příbram Bobcats
Titans si po úvodním klopýtnutí s Greenraiders spravili chuť v odvetě, ve které jednoznačně vyhráli. Pokud chtějí Titans přemýšlet na postup do Silver Bowlu, musí proti Bobcats zvítězit. Bobcats se v Pardubicích potýkali s úzkým kádrem, ale i přesto dokázali zvítězit. Po dvou kolech má Příbram bilanci 2-0 a postup do finále pevně ve svých rukou. Výraznou pojistku mohou přidat tento víkend.

Zápas Titans - Bobcats začíná v neděli od 14:00.

1. ženská liga

Prague Black Cats - Warsaw Sirens
Pražský tým si podle předpokladů v úvodním kole poradil s nováčkem z Jičína a Black Cats se tak radovaly z vítězství 58:0. Jako vždy touchdowny zařizovaly především sestry Dlabolovy. Barbora zaznamenala tři touchdowny, Radka pak dokonce čtyři. To Sirens první zápas letošní sezony vůbec nevyšel. Doma proti Amazons to ani nevypadalo, že se jednalo o reprízu loňského Rose Bowlu. Sirens podlehly Amazons vysoko 18:68. Teď mají šanci nevydařený vstup do sezony odčinit.

Zápas Black Cats - Sirens začíná v sobotu od 14:00.

Prague Harpies - Jičín Windstorms
Harpies o víkendu vstoupí do sezony domácím zápasem proti Windstorms a mohou se opět opřít o výkony Hráčky roku 2019, Thuy Dung Ta. Windstorms mají za sebou historicky první zápas v soutěži žen. Jičín se do nejvyšší ženské ligy připojil ke zkušeným soupeřkám, a tak letošní sezona bude pravděpodobně probíhat v duchu tvrdého získávání prvních zkušeností.

Zápas Harpies - Windstorms začíná v neděli od 14:00.

2. ženská liga

V neděli odstartuje také tříčlenná 2. ženská liga. V ní jsou letos Bobcats, Blades a Steelers. Složení je tedy prakticky stejné jako loni, jen Ostrava letos vyměnila Diamonds za Steelers. První turnaj proběhne v Příbrami a domácí Bobcats budou jako vítězky loňského ročníku opět hlavními favoritkami.

Turnaj v Příbrami začíná v neděli od 13:00.

Juniorská liga

Prague Black Panthers - Budweis Hellboys
Mistři posledních dvou let, Black Panthers, prokázali své kvality hned v úvodu nového ročníku. V pražském derby nedali Lions šanci a zvítězili 47:14. Útok Black Panthers zaznamenal touchdownové úspěchy především po zemi, když hned šest touchdownů padlo po zemi. Obhájci se podařilo rychle vstoupit do zápasu a před koncem poločasu si vybudoval náskok 33:0. Hellboys tak nečeká jednoduchý úkol. Quarterbackem Českých Budějovic je Vít Bezecný, který má s Prague Black Panthers bohaté zkušenosti. Nejprve v dresu Hellboys nastoupil v roce 2018 proti Black Panthers v Junior Bowlu a v loňské sezoně slavil juniorský titul už v dresu pražského týmu.

Zápas Black Panthers - Hellboys začíná v neděli od 15:00.

Prague Lions - Ostrava Steelers
Zápas poražených z úvodního kola. Steelers si musí pohlídat především útočnou spolupráci Volodymyra Hrynkiva s Lukášem Kadlecem. Jediné dva touchdowny Lions proti Black Panthers padly právě po ose Hrynkiv - Kadlec. Obrany obou týmů dostaly v úvodním kole zabrat, když Lions inkasovali 47 bodů, Steelers pak 39.

Zápas Lions - Steelers začíná v neděli od 16:00.

1. dorostenecká liga

Prague Black Panthers - Vysočina Gladiators
Black Panthers předvedli v úvodním kole proti Blades dominantní výkon, když zvítězili 62:6. O devět touchdownů pražského týmu se pak postaralo hned 6 různých hráčů. Gladiators pak v repríze loňského finále nestačili na Sígrs a prohráli 14:48. Obhájce loňského vítězství bude mít plné ruce práce i proti Black Panthers.

Zápas Black Panthers - Gladiators začíná v neděli od 11:00.

Prague Lions - Ústí nad Labem Blades
Lions vstupují do letošní ligy domácím zápasem proti Blades. Těm se úvodní zápas proti Black Panthers nevydařil, to ale nutně nemusí znamenat, že nemají proti Lions šanci. V loňské sezoně dorostenecký tým Lions nepřipsal jediné vítězství v celé sezoně.

Zápas Lions - Blades začíná v neděli od 12:00.

2. dorostenecká liga

O víkendu je na programu druhý turnaj 2. dorostenecké ligy. První turnaj ovládli Steelers, když zvítězili nad Patriots i Alligators. Zápas proti Patriots vyhráli Steelers 14:6, a tak lze o vedoucí postavení v lize očekávat velký boj v průběhu celé základní části.

Turnaj v Brně začíná v sobotu od 12:00.

NFL

Zámořská NFL vykopla novou sezonu zápasem mezi Chiefs a Texans. V neděli je pak na programu většina zápasů prvního kola. V letošní sezoně drží televizní práva O2 a zápasy NFL tak naladíte na kanálu Premier Sport na O2 TV Sport, Telly a T-Mobile. V neděli jsou na programu zápasy Atlanta Falcons - Seattle Seahawks (19:00), New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers (22:25) a Los Angeles Rams - Dallas Cowboys (pondělí 2:20).