Home  /  Zprávy  /  Paddock liga nabídne zápasy prvního s druhým. Mustangs-Patriots odloženo

Paddock liga nabídne zápasy prvního s druhým. Mustangs-Patriots odloženo

(pá) 25. září 2020, Radim Kroulík

Paddock liga o víkendu nabídne v obou skupinách duely prvního s druhým. Zápas Mustangů s Patriots musel být kvůli pozitivnímu nálezu na koronavir odložen. Naopak do akce se po vynucené pauze vrací Stallions, ale i například juniorské týmy Prague Lions a Prague Black Panthers. O víkendu nás čeká hned deset zápasů napříč soutěžemi a k tomu dva turnaje tacklu a dva flagové turnaje. Nezapomeňte si natipovat výsledky v soutěži Pick’em, která vstupuje do třetí etapy. Na zápasy Paddock ligy si pak můžete opět vsadit u Fortuny.

Paddock liga

Ústí nad Labem Blades (4-1) - Vysočina Gladiators (5-0)
Blades i Gladiators mají po uplynulém kole jistou účast v semifinále. Stále je ve hře první postupové místo a možnost hrát semifinále na domácím hřišti. Týmy se potkaly hned v úvodním kole, kdy Gladiators jednoznačně zvítězili 37:0. Obrana Gladiators přivítala Jana Bláhu po dlouhé pauze 5 sacky.

Běhový útok Blades, který v průběhu sezony nabral na otáčkách, si proti Gladiators připsal pouhých 17 yardů. Vzduchem na tom nebyli Blades o moc lépe, protože Bláha zkompletoval 9 passů pro 57 yardů.

Od prvního zápasu se ale hodně změnilo. Blades začali přehrávat soupeře dominantním výkonem běhové hry v čele s Ladislavem Jenšíkem. A v posledním zápase proti Patriots se výrazně představila také passová hra Blades. Bláha si do statistik zapsal 217 yardů a 2 touchdowny. Ke zlepšené passové hře pomohl přechod running backa Jakuba Imra na pozici slot receivera. Nová spolupráce přinesla ovoce i proti Patriots, kdy si Imr připsal 116 yardů a touchdown.

„Pilujeme hru na play-off, ale to neznamená, že výsledek proti Gladiators nechceme co nejlepší. Rozhodně jdeme do zápasu naplno a máme možnost vyzkoušet spoustu věcí proti perfektně organizovanému týmu v útoku i v obraně, což se před play-off hodí,” hodnotil před zápasem manažer Blades, Jakub Valjent.

Gladiators v letošní sezoně jako jediný tým Paddock ligy nenašli přemožitele. Po jistotě postupu do semifinále vyhlíží hlavní trenér Ondřej Paulus nový cíl. „Domácí semifinále je určitě náš další cíl. Do zápasu jdeme jako jasní favoriti a podle toho také musíme hrát.”

I přes jasnou výhru z prvního kola Paulus ví, že jeho tým čeká těžký soupeř, který se v průběhu sezony zlepšil. „Zápas od zápasu se zlepšují a jistota play-off jim určitě přidá na klidu a v takovém stavu se hraje nejlépe, a proto je nesmíme podcenit. Neočekávám, že budeme odjíždět s nulou inkasovaných bodů, ale očekávám, že vyhrajeme.”

Gladiators se vrací na soupisku Jan Kabát a Stanislav Lepič, kteří museli vynechat kvůli stopce zápas s Mustangs (Kabát i zápas se Sígrs). Hlavní cíl ale určitě bude zastavit běhový útok Blades, který průměrně nasbírá za zápas 193 yardů. Gladiators jsou na zastavení běhové hry dobře vybaveni. Jejich obrana je s průměrnými 47 puštěnými yardy na zápas první v lize. Naopak Vysočině bude chybět running back Jan Dunovský.

Předvedou Blades proti Gladiators vyrovnanější výkon oproti prvnímu střetnutí? Zápas Blades - Gladiators začíná v neděli od 15:00.

Ostrava Steelers (4-1) - Brno Sígrs (4-1)
Steelers se proti Mammoths museli obejít bez zraněného quarterbacka Alvara Fadiniho. Útok Ostravy se tak točil primárně po zemi okolo Jakuba Březiny a Dominika Dvorského. Tato dvojice running backů zaznamenala 300 yardů a 8 touchdownů. Proti Mammoths tak ani nebylo potřeba, aby náhradní quarterback Štěpánik zkompletoval víc než 6 passů pro 71 yardů.

Proti oslabené obraně nováčka z Přerova to stačilo. Proti silným Sígrs by absence Fadiniho byla ještě větší výzva. „Máme nejlepší ofenzivní lajnu v lize a dva naprosto špičkové running backy. Obrana musí máknout a dominovat jako v posledním zápase,” popsal svůj tým hlavní trenér Steelers, Lonnie Hursey. Ten ví, že obrana a běhová hra jsou základním kamenem ostravského týmu. „Tým si hodně věří a víme, jaký máme tým. Nebudeme se snažit být někým, kým nejsme,” dodal Hursey.

Dvorský proti Mammoths zaznamenal rekord v Paddock lize, když nasázel hned 7 touchdownů. Pouze jeden měřil více než 10 yardů. Pozici pro ostatní touchdowny mu připravil útok v čele s Jakubem Březinou.

Defenzivní plán Sígrs proti Steelers musí být zastavení běhové hry. V této činnosti jsou Sígrs podle statistik na čtvrtém místě v Paddock lize. V posledním zápase proti Alligators, kteří se hodně spoléhají na running backa Davida Kiliana, pustila obrana Sígrs soupeře ke 133 běhovým yardům.

V útoku se Sígrs spoléhají především na passový útok, který v průběhu sezony vyztužil Anličan Kris Wedderburn. Proti Alligators ale quarterback Douglas Webster prokázal souhru i s Igorem Mašlankou nebo Jakubem Čudovským. Passový útok si proti Alligators připsal 313 yardů a 3 touchdowny. Kaňkou na vydařeném výkonu proti brněnskému rivalovi bylo vyloučení Webstera za nesportovní chování.

Víkendový souboj prvního s druhým výrazně ovlivní postavení ve skupině. Hlavní trenér Sígrs, Petr Švanda, příliš neřeší, proti jakému týmu bude v semifinále hrát. „Chceme být první, ale vyjde to nastejno, protože jestli chceme vyhrát Czech Bowl, tak musíme porazit i Gladiators.”

Podaří se Steelers prosadit po zemi i proti Sígrs? Zápas Steelers - Sígrs začíná v neděli od 15:00.

Brno Alligators (1-4) - Přerov Mammoths (1-4)
Alligators jsou již ze hry o postup do semifinále vyřazeni, Mammoths ještě mají teoretickou šanci se procpat do vyřazovacích bojů přes Steelers. Hlavní trenér Alligators, John Stevenson, byl spokojený s projevem svého týmu v posledním zápase proti Sígrs. „Některé věci se nám určitě podařily. Dokázali jsme hýbat s míčem, ale nedotáhli jsme drivy k bodům. Bojovali jsme ale po celý zápas. Máme před sebou zápas s Mammoths, který rozhodně chceme vyhrát.”

Alligators v útoku pokračují s rotací quarterbacků. Proti Sígrs se tak představil jak Fortelný tak Arce. Hlavní ofenzivní snažení ale vedlo po zemi přes Davida Kiliana a Maruse Francise. Právě běhová hra Alligators bude největší zbraní proti Mammohts, kteří nedokázali zastavit běhy Steelers.

„Zápas s Ostravou byl přesně takový, jaký jsme čekali. Steelers šli po zemi a obrana, ve které zaskakovali i hráči útoku a nováčci, to nedokázala zastavit,” vracel se zpátky k zápasu se Steelers hrající předseda Mammoths, Petr Stejskal. Ten hází nevydařený zápas se Steelers za hlavu a vyhlíží závěrečnou část sezony. „Teď náš čekají Alligators a začíná nám série zápasů s relativně slabšími soupeři. Teď se bude rozhodovat o tom, zda budeme zpětně sezonu hodnotit jako úspěšnou,” dodal Stejskal k nadcházejícím zápasům proti Alligators a Mustangs.

Mammoths očekávají, že proti Alligators se do sestavy vrátí několik hráčů. „Vrací se hráči, co byli v karanténě i několik zraněných, takže čekáme, že se zase vrátíme k fotbalu, jaký umíme. Jen tak můžeme pomýšlet na úspěch,” uzavřel Stejskal.

Dokáží Mammoths zastavit běhovou hru Alligators? Zápas Alligators - Mammoths začíná v sobotu od 15:00.

2.Liga

Třinec Sharks (2-1) - Brno Sígrs 2 (1-2)
Sharks v důležitém zápase o postup do Silver Bowlu nestačili na Nitru Knights. V současné situaci ale visí nad dalším pokračováním Knights kvůli koronaviru otazník, a tak i přes prohru mohou Sharks opět reálně přemýšlet o postupu. Druhý tým Sígrs si proti Golems připsal první vítězství v sezoně, ale vzájemné setkání se Sharks z úvodního kola pasuje do role favoritů Sharks. V prvním měření sil totiž Sharks zvítězili 42:0, když si Daniel Kamiński připsal tři touchdowny.

Zápas Sharks - Sígrs 2 začíná v sobotu od 14:00.

Pardubice Stallions (0-2) - Liberec Titans (1-2)
Stallions se po dvou odložených zápasech vrací do akce a je tak s otazníkem, v jaké síle tým po vynucené pauze bude. Poslední zápas odehráli Stallions 30. srpna, kdy 8 vteřin před koncem zápasu přišli o vedení nad Bobcats. Napínavý zápas odehráli s Bobcats také Titans. Po touchdownu Jakuba Kozáka a field goalu Pavla Mráze vedli ještě dvě minuty před koncem 10:7, ale nakonec i Titans s Bobcats prohráli.

Zápas Stallions - Titans začíná v neděli od 15:00.

1. ženská liga

Prague Harpies (2-0) - Warsaw Sirens (0-3)
Harpies vstoupily do sezony dvojzápasem s Jičínem Windstorms. Pražský tým si s nováčkem jednoznačně porazil a s bilancí 2-0 vyhlíží domácí zápas proti Sirens. Loňský finalista se letos potýká s malým počtem hráček a po třech zápasech stále na výhru čekají. V tabulce se tak Harpies vyprofilovaly společně s Black Cats jako hlavní vyzyvatelky Amazons. Proti Sirens tak budou Harpies v roli favoritek.
Zápas Harpies - Sirens začíná v neděli od 14:00. 

Prague Black Cats (2-0) - Brno Amazons (2-0)
Souboj týmů s bilancí 2-0. Black Cats zvítězily nad Windstorms a Sirens, Amazons polský tým porazily dvakrát. Ve všech případech si oba týmy došly k vítězstvím jednoznačným způsobem, a tak až vzájemný zápas nabídne větší boj o výsledek. Black Cats i Amazons se mohou i v letošní sezoně spolehnout na osvědčené opory. Na straně Black Cats jsou to sestry Dlabolovy, Amazons pak ve svých řadách mají Nečasovou, Heroschovou nebo Vavrisovou.

Zápas Black Cats - Amazons začíná v pondělí od 14:00.

2. ženská liga

Druhá ženská liga pokračuje v pondělí turnajem v Ústí nad Labem. Bobcats v prvním turnaji potvrdily roli favoritek, když zvítězili s Blades 44:6 a se Steelers 19:8. Quarterback Bobcats Ivana Vančurová zaznamenala na prvním turnaji hned 7 passových touchdownů.

Juniorská liga

Budweis Hellboys (1-0) - Prague Lions (0-1)
Po vynucené pauze se Hellboys a Lions vrací na hřiště. Hellboys si v prvním zápase sezony poradili se Steelers, když ústřední postavou byl Vít Bezecný, který si připsal dva běhové touchdowny a na další dva přihrál Adamu Pexovi. Lions v prvním kole museli zkousnout porážku s městským rivalem. S Black Panthers prohráli 14:47. O jediné dva touchdowny Lions se postaral Lukáš Kadlec.

Zápas Hellboys - Lions začíná v sobotu od 14:00.

1. dorostenecká liga

Vysočina Gladiators (0-2) - Prague Lions (0-0)
Také dorosteneckou ligu zasáhl koronavir. Prague Lions se v sobotu představí v letošní sezoně poprvé. Oproti tomu Gladiators už mají na kontě dvě prohry, když nejprve prohráli se Sígrs a následně i s Black Panthers.

Zápas Gladiators - Lions začíná v sobotu od 17:00.

Ústí nad Labem Blades (0-2) - Prague Black Panthers (2-0)
Black Panthers vstoupili do letošní sezony úspěšně a po dvou zápasech mají na kontě bilanci 2-0. Jedno vítězství mají i proti svému nadcházejícímu soupeři, Blades. Podle výsledku 62:6 je zřejmé, že Black Panthers budou favoritem také v odvetě.

Zápas Blades - Black Panthers začíná v pondělí od 15:00.

2. dorostenecká liga

Třetí turnaj ligy se odehraje v sobotu v Plzni. Po dvou turnajích jsou pozice v tabulce jasně dány. Steelers jsou s bilancí 4-0 první, Patriots s 2-2 druzí a Alligators s 0-4 třetí.

NFL

Ze třetího kola odvysílá stanice Premier Sport zápasy Steelers - Texans (19:00), Seahawks - Cowboys (22:25), Saints - Packers (pondělí 2:25) a Ravens - Chiefs (úterý 2:15).