Home  /  Zprávy  /  Bobcats si vítězstvím nad Titans zajistili účast v Silver Bowlu

Bobcats si vítězstvím nad Titans zajistili účast v Silver Bowlu

(út) 6. říjen 2020, Radim Kroulík

Slunná neděle přilákala na stadion SK Sparta Příbram 115 diváků. Na programu dne byl zápas, který měl rozhodnout o finalistovi 2.Ligy.

Hned třetí akcí zápasu byl 40yardový pass na Sebastiana Tesaříka a Bobcats tím poprvé klepali na endzónu soupeře. Následně si ale domácí tým nerozuměl a po fumblu, kdy balon skákal od soupeře k domácím hráčům, ho pro mínus 20 yardů zachránil Filip Troch. Hned další akcí Jakub Mallát srovnal mínusové yardy a Petr Datel se probil pro první downu. Další 4 pokusy a 20 yardů do prvního skóru. Nepozornost stála Bobcats míč, když příbramský center trefil quarterbacka do mřížky a Titans šli na míč.

Další akce se nesly v podobném duchu, obě strany fumblovaly balony a držení míče se měnilo rychleji než aprílové počasí. Až 19 vteřin před koncem první čtvrtiny se libereckým Titánům podařilo najít recept na příbramskou obranu a potrápili je běhy středem a krátké passy do středu naší obrany. Ani druhá čtvrtina nepřinesla bodový zvrat, a tak i 4 minuty před koncem poločasu byl stav zápasu stále 0:0.

Poslední minuty byly ve znamení faulů na obou stranách, kdy jeden z hráčů hostí byl vyloučen za fighting a Bobcats rázem atakovaly redzónu soupeře. Nejprve David Lukšan zkrátil vzdálenost z 15 yardů na 5, aby si hned další akcí Petr Datel připsal touchdown. Potvrzení bylo úspěšné a v čase 1:52 šli Bobcats do vedení. Do poločasové přestávky se už nic zásadního nestalo.

Do začátku druhého poločasu vlétli Bobcats jako uragán a hned kickoff ukázal, kdo bude druhé půli dominovat. Bohuslav Rom tackloval returnera a ten balon upustil přímo do rukou Davida Rittera, který skóroval 20yardový touchdown a skóre bylo rázem 14:0.

Další skór přišel v čase 8:50. Petr Datel 50yardovým během přiblížil domácí tým k endzoně soupeře. Hned další akcí si Jakub Mallát nechal balón a nikým neatakován si doběhl pro 5yardový touchdown. David Lukšan se ani při jednom z potvrzení nemýlil, a tedy na scoreboardu svítilo 21:0 pro domácí tým.

Po několika nepovedených snapech přišlo na řadu nepopulární tři a ven pro Bobcats. Tomáš Vokurka puntuje na hranici endzóny, kde 4 yardy před goalline zastavil míč Tomáš Bučil. Nepříjemná pozice pro útok Titans. Hned první akcí Bohuslav Rom pronikl hluboko do backfieldu Titans a vyrazil míč running backovi z rukou. Jako jeden z nejzkušenějších hráčů domácího týmu míč zalehl a zaznamenal svůj první touchdown v tomto zápase. Čtyři minuty před koncem 3. čtvrtiny je skóre 28:0 pro domácí tým.

Bobcats následně hráli o čas a většina akcí již byla po zemi. Únava byla na obou týmech znát a ve čtvrté čtvrtině nebyla příbramská obrana schopna zastavit běh středem a Pavel Mráz snížil na konečných 28:6. Bobcats si díky vítězství zajistili výhru ve skupině a tím i postup do finálového Silver Bowlu. V něm narazí na Třinec Sharks.

Autor článku: Michaela Rom 

Detail zápasu

Příbram Bobcats
28 : 6
Liberec Titans Liberec Titans
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 0 7 21 0
TIT 0 0 0 6
Statistiky

Datum: 4.10.2020 v 15:00
Počasí: Polojasno, 16°C
Počet diváků: 115
Rozhodčí: Jan Hubálek (R), Pavel Samek (U), Oldřich Kumhera (HL), Jan Pospíchal (LJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 7:0 - Petr Datel, 6y run (David Lukšan kick); 1:52
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 14:0 - David Ritter, 23y fumble return (David Lukšan kick); 11:50
Příbram Bobcats TD - 21:0 - Jakub Mallát, 10y run (David Lukšan kick); 8:38
Příbram Bobcats TD - 28:0 - Bohuslav Rom, 0y fumble return (David Lukšan kick); 4:42
4.čtvrtina
Liberec Titans TD - 28:6 - Pavel Mráz, 20y run (2pt pass neúspěšný); 11:04