Home  /  Zprávy  /  O víkendu poslední zápasy před nucenou pauzou

O víkendu poslední zápasy před nucenou pauzou

(pá) 9. říjen 2020, Radim Kroulík

O víkendu čeká Paddock ligu závěrečné kolo základní části, které jako u všech ostatních zápasů proběhne bez fanoušků na stadionu. V pondělí večer zasedá Rada ČAAF, aby rozhodla o dalším osudu probíhaných soutěží. Nezapomeňte si natipovat výsledky v závěrečném kole 3. etapy soutěže Pick’em. Na zápasy Paddock ligy si můžete vsadit u Fortuny.

Sleduj streamy a vyhraj
Ve všech třech zápasech Paddock ligy bude probíhat soutěž o ceny! Pro další informace sledujte Facebook domácích týmů.

Zrušené a odložené zápasy
Oproti původnímu plánu se v Paddock lize neodehraje zápas Vysočiny Gladiators proti Pilsen Patriots. Tento zápas skončil kontumací ve prospěch Gladiators, kteří základní část zakončili s bilancí 8-0. Ve 2.Lize se neodehraje zápas Titans proti Stallions a Pardubice zvítězily kontumačně. V 1. ženské lize byl již dříve odložen zápas Prague Black Cats s Prague Harpies, který byl původně naplánován na tento víkend.

Paddock liga

Brno Sígrs (5-1) - Ostrava Steelers (4-3)
První vzájemný zápas ovládli Sígrs 7:0, kdy se bodově prosadil pouze Igor Mašlanka po passu od Douglase Webstera. Obrana Ostravy dokázala udržet soupeře pouze na jednom touchdownu, ale útok si neporadil s absencí quarterbacka Fadiniho, který je dlouhodobě mimo hru. V posledním zápase proti Gladiators chyběl útoku i Dominik Dvorský. Lze očekávat, že i v posledním zápase základní části půjdou Steelers do hry s improvizovanou sestavou.

Sígrs půjdou do závěrečného zápasu odpočatí, protože zápas 7. kola proti Patriots byl odložen. Závěrečné kolo už o konečném umístění v semifinále nerozhodne. Sígrs jakožto vítěz skupiny má odehrát semifinále doma proti Blades. Je tedy otázkou, jak Sígrs k zápasu s Ostravou přistoupí.

I v loňské sezoně závěrečné kolo Paddock ligy nerozhodovalo o složení semifinálových dvojic. Na závěrečné kolo to ale nemělo podstatný vliv a všechny týmy hrály v nejsilnějším možném složení.

Zápas Sígrs - Steelers začíná v sobotu od 15:00.

Ústí nad Labem Blades (5-2) - Prague Mustangs (0-6)
Blades před premiérovou účastí v semifinále trápí velká marodka. V zápase proti Alligators tak musel do výstroje i trenér Martin Šindler a manažer Jakub Valjent. Ústí by tak jistě chtělo v závěrečném kole proti Mustangs pošetřit klíčové opory. Otázkou je, jestli budou mít hráče, kteří by nastoupili místo nich.

Lze očekávat, že se Blades v útoku budou držet primárně po zemi. S průměrem 175 yardů na zápas jsou v této činnosti druzí v lize za Steelers. Mustangs v zastavování běhů jsou naopak poslední.

Mustangs se na hřišti Blades rozloučí s premiérovou účastí v Paddock lize. První vzájemný zápas prohrál pražský tým 6:42, kdy jediné body týmu dala obrana z interception returnu. Útok Mustangs ale nemusí věšet hlavu. Před posledním kolem základní části má quarterback Martin Erneker nejvyšší průměr naházených yardů ze všech českých quarterbacků.

Zápas Blades - Mustangs začíná v neděli od 15:00

Přerov Mammoths (2-5) - Brno Alligators (2-5)
Rozloučení s letošní sezonou čeká také Mammoths a Alligators. První vzájemný zápas ovládli Alligators 20:7, kdy se především prosadili běhovou hrou. Tu vedla dvojice Kilian - Francis. Také v posledním zápase proti Blades si běhový útok Alligators vedl dobře. V zápase nasbíral 237 yardů.

Proti Blades nastoupil na postu quarterbacka místo Tomáše Fortelného Alejandro Arce. Ať už proti Mammoths nastoupí na tomto postu kdokoliv, tak hlavní útok bude pravděpodobně opět veden po zemi.

Mammoths se v minulém kole podařilo protrhnout šňůru pěti proher proti Mustangs. V souboji nováčků nedal Přerov pražskému týmu šanci a zvítězil 42:7. Útok Mammoths ovládl hru po zemi, když nasbíral hned 339 yardů. Hlavní nálož yardů zaznamenal Adam Žouželka se svými 241 yardy a 3 touchdowny. Přerovu tak k jasné výhře stačilo i jen pět zkompletovaných passů Michala Stokláska pro 80 yardů. V obraně pak zaznamenal vydařený zápas Patrik Schwarz se 2 interceptiony a sackem.

V odvetě Přerova s Alligators tak lze opět očekávat urputnou bitvu po zemi.

Zápas Mammoths - Alligators začíná v neděli od 14:00.

2.Liga

Mladá Boleslav Greenraiders (1-3) - Příbram Bobcats (5-0)
Bobcats už si dopředu zajistili vítězství ve skupině Západ a svůj poslední zápas základní části odehrají na hřišti Greenraiders. V prvním vzájemném zápase vyhráli Bobcats 35:7, kdy se o čestný úspěch Greenraiders postaral až v závěru zápasu Daniel Havlina. Favoritem odvety tak budou opět Bobcats, kteří mají šanci odehrát základní část bez prohry.

Zápas Greenraiders - Bobcats začíná v sobotu od 15:00.

Zlín Golems (0-3) - Třinec Sharks (3-0)

Sharks nuceně odpadl hlavní konkurent na vítězství ve skupině. Po odstoupení Nitry Knights je tak cesta k vítězství volná. Vše mohou potvrdit zápasem proti Golems, kteří na svoji výhru v letošní sezoně stále čekají. Proti Sharks, kteří mají bilanci 3-0 a skóre 112:7, budou ale jasnými outsidery zápasu. První vzájemný zápas ovládli Sharks 43:7, kdy Petr Dudek zaznamenal 3 touchdowny.

Zápas Golems - Sharks začíná v sobotu od 15:00.

1. ženská liga

Warsaw Sirens (0-4) - Jičín Windstorms (0-4)
Sirens se po vydařené loňské sezoně letos trápí. Po čtyřech zápasech má loňský finalista na kontě čtyři porážky. Šanci na první vítězství v sezoně mají v domácím zápase s nováčkem soutěže žen. Windstorms jsou na tom stejně jako polský tým. U nováčka se ale dalo očekávat, že v prvních zápasech v historii týmu budou především sbírat zkušenosti. Jisté je, že se o víkendu jeden z týmů bude radovat z první letošní výhry.

Zápas Sirens - Windstorms začíná v sobotu od 13:00.

2. ženská liga
V neděli je na programu druhý turnaj, a to v Porubě. Příbram Bobcats potvrdily v úvodním turnaji roli favoritek a zvítězily v obou zápasech. Proto i ve druhém turnaji budou Bobcats favoritkami. Steelers zvítězily proti Blades 18:6 a duel těchto týmů by o víkendu mohl přinést další vyrovnanou bitvu.

Turnaj začíná v neděli od 12:00.

Juniorská liga

Prague Black Panthers (2-0) - Ostrava Steelers (0-2)
V Juniorské lize se toho stejně hrálo jako odkládalo. Black Panthers vyzvou k odvetě Ostravu Steelers. První vzájemný zápas ovládl pražský tým 29:14. Loňský Junior roku, Martin Mandík, ke svým dvěma touchdownům přidal další tři potvrzení. Steelers po dvou odehraných zápasech čekají na první výhru. V úvodním kole totiž nestačili také na Hellboys.

Zápas Black Panthers - Steelers začíná v neděli od 14:30.

1. dorostenecká liga

Ústí nad Labem Blades (0-3) - Vysočina Gladiators (1-2)
Blades mají po třech odehraných zápasech na kontě tři prohry. Šanci na první výhru budou mít proti Vysočině Gladiators. Ti se z vítězství radovali proti Prague Lions. V bodové přestřelce zvítězili 66:44. Vojtěch Kolář si v tomto zápase připsal hned 6 touchdownů. Obrana Blades se tak bude muset mít na pozoru. V úvodních třech zápasech zatím inkasovala 172 bodů.

Zápas Blades - Gladiators začíná v sobotu od 15:00.

Prague Black Panthers (3-0) - Brno Sígrs (2-0)
Zápas dvou neporažených týmů. Black Panthers mají na kontě dvě výhry nad Blades a jednu nad Gladiators. Sígrs pak porazili Gladiators a Blades. Všechny zápasy vyhrály oba týmy přesvědčivě, a tak je možné, že o víkendu půjde o první vyrovnanou bitvu.

Zápas Black Panthers - Sígrs začíná v neděli od 11:00.

2. dorostenecká liga
Čtvrtý turnaj odehrají dorostenci v Ostravě. Po třech odehraných turnajích jsou na prvním místě Steelers s bilancí 5-1. Hned v závěsu jsou Patriots, kteří mají čtyři výhry a dvě prohry. Brno Alligators zatím na první výhru čekají.

Turnaj začíná v neděli od 12:00.

NFL
Stanice Premier Sport o víkendu odvysílá zápasy Ravens - Bengals (neděle 19:00), Browns - Colts (neděle 22:25), Seahawks - Vikings (pondělí 2:20) a Saints - Chargers (úterý 2:15).