Home  /  Zprávy  /  Black Panthers zvítězili na hřišti Rangers Mödling i podruhé

Black Panthers zvítězili na hřišti Rangers Mödling i podruhé

(ne) 6. červen 2021, Radim Kroulík

Po týdnu nastoupili Prague Black Panthers k odvetě proti Rangers Mödling a i druhé střetnutí těchto týmů nabídlo dramatický průběh do samotného závěru. V něm Black Panthers dokázali udržet vedení 21:14 a získali tak druhé vítězství v letošním ročníku AFL.

Rangers v minulém zápase doplatili na fumbly a na stejný problém narazili také v odvetě. Hned první ofenzivní akcí zápasu totiž Nicolas Milgate ztratil míč na vlastních 20 yardech a Black Panthers rychle dostali možnost skórovat. Nabídnutou šanci využil Jakub Woleský, který neměl problém dostat se k passu přes výrazně menšího cornerbacka a Black Panthers se tak podobně jako v prvním zápase rychle dostali do vedení 7:0.

Také Black Panthers se nevyvarovali chyb. Při puntu z vlastní poloviny hřiště se na puntera Robu sesypali obránci Rangers a Roba nestihl míč odkopnout. Navíc při tacklu ztratil míč, který zvedl hráč Rangers, jenž měl cestu do endzóny volnou. Rangers tak vyrovnali před koncem první čtvrtiny na 7:7.

Na začátku druhé čtvrtiny využil útok Black Panthers offsidu defenzivní lajny Rangers a při volné hře se Greenlee nejprve vymanil z tlaku a následně poslal dlouhý pass do endzóny na Jana Štieglera, který vrátil svému týmu vedení.

Před koncem prvního poločasu už to vypadalo, že obrana Black Panthers vedení uhájí, ale přísný defensive pass interference Jana Kabáta na dlouhý čtvrtý down udržel útok soupeře na hřišti. Hned následnou akcí vyslal quarterback Bräuer pass na Tartarottiho, který si i přes těsnou coverage Mikulky  připsal vyrovnávající touchdown.

Black Panthers měli do konce prvního poločasu necelou minutu a snažení na rychlé skórování před poločasem ukončil interception Greenleeho při dlouhém passu na Robu. V poločase tak byl stav zápasu 14:14.

Na začátku třetí čtvrtiny mohli jít Black Panthers do vedení, ale pokus o field goal Martina Mandíka byl neúspěšný.

Třetí čtvrtina skórování nepřinesla. Také Rangers ale byli blízko soupeřovy endzóny. Dvojice Bräuer - Milgate dovedla útok až na 6 yardů od endzóny, ale následný intentional grounding vrátil Rangers zpět a slibně vypadající drive ukončil sackem na 4. down Marek Daník, který si v zápase připsal hned 3 sacky.

V závěrečné čtvrtině posunul screen na Štieglera útok Black Panthers na polovinu hřiště. Následný late hit na Greenleeho vylepšil pozici na hřišti a útok byl opět v blízkosti endzóny. Slibně rozehraný drive zakončila opět spolupráce Greenleeho s Woleským, který si připsal druhý touchdown v zápase.

Rangers měli v závěru zápasu ještě šanci na vyrovnání. I díky dvěma konverzím na 4&12 se útok Rangers dostal až na 25yardovou čáru soupeře. Dál se ale Rangers nedostali a Black Panthers tak mohli zakleknutím ukončit zápas a radovat se z druhého vítězství v sezoně.

V dalším kole čeká na Black Panthers domácí zápas s Projekt Spielberg Graz Giants. Právě tento zápas bude hrát rozhodující roli v boji o postup do play-off. Zápas je na programu 20.6.

Záznam zápasu
Statistiky zápasu

Autor fotografie: Hannes Jirgal