Home  /  Zprávy  /  Flagová liga U15 odstartuje příští víkend s 10 týmy

Flagová liga U15 odstartuje příští víkend s 10 týmy

(čt) 10. červen 2021, Radim Kroulík

Jako první odstartují sezonu mladí flagisté. Do 8. ročníku Flagové ligy U15 se přihlásilo 10 týmů, kdy Ostrava Steelers, a Příbram Bobcats mají hned týmy dva. Tuto čtveřici týmů pak doplňuje Brno Alligators, Brno Sígrs, Pilsen Patriots, Prague Black Panthers, Prague Lions a Ústí nad Labem Blades.

Týmy odehrají do prázdnin dvě kola turnajů. První kolo je na programu příští víkend v Příbrami a Brně. O týden později odehrají týmy druhé kolo, a to v Praze a Ostravě. Po prázdninové pauze bude liga pokračovat podzimní částí, do které se budou moct přihlásit další týmy.

Loňský ročník skončil kvůli koronaviru po šesti odehraných kolech, kdy se o čelo tabulky přetahovali Lions (13-2), Bobcats (12-2) a Black Panthers (11-3).

ZAČNI HRÁT!
Americký fotbal je vhodný pro všechny bez ohledu na věk nebo výšku a váhu. Pro hráče ve věku od 10 do 15 let je vhodná bezkontaktní verze amerického fotbalu, tzv. flag fotbal. Flag fotbal se hraje také v kategorií U18 a všechny flagové kategorie mohou hrát také dívky společně s chlapci.