Home  /  Zprávy  /  Na flagovém Mistrovství Evropy budou reprezentovat týmy U15 i U17

Na flagovém Mistrovství Evropy budou reprezentovat týmy U15 i U17

(pá) 11. červen 2021, Radim Kroulík

Flagová mládež se zúčastní Mistrovství Evropy, které se koná v italském Grossetu. Česko budou na turnaji zastupovat hned dva týmy, a to U15 a U17. Flagové Mistrovství Evropy začne 8. září. Oba týmy mají za sebou tryouty a pokračují v přípravě.

Tryout do obou výběrů proběhl v Praze, kam se na základě pozvánky od trenérů sjelo 45 hráčů kategorie U15 a 34 hráčů U17. Trenéři měli za úkol sestavit patnáctičlennou soupisku hráčů, kteří budou pokračovat na přípravných kempech. V průběhu letá čeká na tým U17 pět přípravných kempů. Tým U15 má na programu místo prvního kempu turnaj v rámci Flagové ligy U15.

Počet zúčastněných týmů a formát ME ještě nebyl zveřejněn. „Je to pro nás velká příležitost poměřit se se zbytkem Evropy a zjistit, jak na tom u nás flag je. Myslím, že jsme se od minulého ME U15 hodně posunuli a věříme v lepší umístění. Pro mladé hráče je to dobrá příležitost získat zkušenosti,” okomentoval nadcházející turnaj šéf flagového rozvoje Bohuslav Rom. Na Mistrovství Evropy v roce 2016 skončil tým U15 na 6. místě.

Fotky z tryoutu (autorka: Jana Povolná)

Tým U15
Trenéři: Lukáš Tančinec, Aleš Daňhel

Tým U17
Trenéři: Bohuslav Rom, Filip Troch