Home  /  Zprávy  /  Black Panthers přivítají doma silné Vikings

Black Panthers přivítají doma silné Vikings

(pá) 2. červenec 2021, Radim Kroulík

Dva zápasy před koncem základní části rakouské AFL jsou postupové šance Black Panthers spíše pouze matematické. Poslední dva soupeři ale naplno prověří síly pražského týmu. Nejprve do Prahy přicestují Dacia Vikings a následně SWARCO RAIDERS Tirol. Dva hlavní favorité na titul.

V prvním vzájemném zápase se Black Panthers nepodařilo najít recept na zastavení běhové hry Vikings. Ta během zápasu nasbírala 245 yardů a 2 touchdowny. Vikings jsou suverénně nejlepším běhovým týmem ligy (průměr téměř 170 yardů na zápas, druzí Dragons 129 yardů), a proto právě hra obrany Black Panthers proti běhovému útoku soupeře bude jedním ze zásadních faktorů nadcházejícího zápasu.

Pražský tým by si v odvetě určitě představoval i větší produktivitu v útoku. Ve vzájemném zápase totiž skórovali Black Panthers 9 bodů. Vikings vládnou běhové hře i v obraně (v průměru 90 puštěných yardů) a běhový útok kolem Ladislava Jenšíka tak nebude mít jednoduchou práci se proti soupeři prosadit.

V dosavadním průběhu základní části ale nedokázala passová hra najít rytmus, který by dokázal přinést konzistentní útočný výkon. Black Panthers jsou s průměrnými 139,5 yardy na zápas na pátém místě v passovém útoku (poslední Rangers mají 134 yardů, vedoucí Giants pak 278). Nutno podotknout, že velkou část sezony chyběl receiver Jakub Woleský a následně také Nolan Corpening. Proti Vikings ale Black Panthers potřebují příspěvek od passové hry, protože po zemi to proti vídeňskému týmu půjde jen velmi těžko.

Postup do play-off už Black Panthers nemají ve svých rukách. K poskočení na čtvrtou pozici před Giants musí pražský tým porazit Vikings i Raiders a zároveň spoléhat na to, že poslední Rangers, kteří ještě nevyhráli, porazí Giants. V takovém případě by Black Panthers měli lepší bilanci než Giants (shodná bilance posouvá do play-off Giants díky vzájemnému zápasu).