Home  /  Zprávy  /  Janota s Mumphreym dovedli Lions k výhře nad Mammoths

Janota s Mumphreym dovedli Lions k výhře nad Mammoths

(po) 26. červenec 2021, Radim Kroulík

Poprvé v sezoně si Prague Lions vyzkoušeli, jaké to je hrát před domácím publikem. Ve svém novém domově na stadionu Ragby Sparta hostili přerovské Mamuty. Lions se v prvním útočném drivu poprvé v letošní sezoně nepodařilo skórovat touchdown. Podhozený míč od quarterbacka Mumphreyho totiž i za cenu šrámu na těle zachytil safety Mammoths Matěj Kubeš. Věci se pro Lions vyvíjely ještě hůře v momentě, kdy se hned v úvodu duelu zranil running back Filip Ječný. Přesto to nakonec byli Lvi, kteří se jako první ujali vedení. Takřka v polovině první čtvrtiny si nechal míč v rukou Shazzon Mumphrey a doběhl s ním pro 29yardový touchdown.

Mammoths ale nehodili flintu do žita a záhy vyrovnali skóre. Nádhernou big play předvedla dvojice Stoklásek - Šulák. Quarterback domácích přečetl zaváhání secondary Lions a narýsoval přesnou diagonálu do rukou Zdeňka Šuláka, jenž zaznamenal nejdelší touchdown utkání, který měřil 65 yardů. Tento pěkný moment se však stal pro Mamuty konečnou stanicí. Lions se dokázali rychle vrátit zpět do vedení, a to po akci, která se opravdu jen tak nevidí. Mumphrey podhodil míč, urostlý receiver Jiří Kohut dokázal balon neuvěřitelným způsobem zachytit. Následně mu jej však jeden z hráčů Přerova vyrazil z rukou. Šišatá meruna se dokutálela až do endzony, kde tento fumble dokázal zalehnout Josef Janota a Lvi se tak neuvěřitelně dostali do vedení. 

Poté si vzali na nějaký ten čas slovo defenzívy. Obzvláště dobrá byla běhová obrana Lions, která dokázala eliminovat hrozbu Mammoths Bock - Žouželka. Ve druhé čtvrtině se však znovu měnilo skóre. Mumphrey si znovu nechal míč v rukou a doběhl s ním pro svůj druhý touchdown v utkání. Pražský celek se dokázal do poločasu prosadit ještě jednou v moment, kdy 20yardový pass Mumphreyho zachytil v endzoně Janota. 

Jestli měli Mammoths plány na otočení skóre ve druhém poločase, hodila jim do toho vidle dvojice Mumphrey – Janota. Hned na úvod vrátil mladý receiver Lions kickoff pro zisk zhruba 45 yardů. O chvíli později si doběhl pro svůj třetí touchdown v duelu Mumphrey. Po povedeném passu na Hlaváčka již byl stav 39:7 a závěrečné skóre 46:7 stanovil svým třetím touchdownem v zápase Janota.



Autor článku: Viktor Maudr

Detail zápasu

Prague Lions
46 : 7
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 13 12 14 7
MMT 7 0 0 0
Statistiky

Datum: 25.7.2021 v 16:00
Počasí: Zataženo, 28°C
Počet diváků: 215
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Kamil Kroulík (U), Jiří Hovorka (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (BJ), Václav Kriesman (SJ), Jakub Kilian (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Shazzon Mumphrey, 29y run (Kámel Eltifi kick); 5:59
Přerov Mammoths TD - 7:7 - Zdeněk Šulák, 65y pass od Michal Stoklásek (Zdeněk Šulák kick); 4:56
Prague Lions TD - 13:7 - Josef Janota, 0y fumble return (kick neúspěšný); 4:00
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 19:7 - Shazzon Mumphrey, 8y run; 10:24
Prague Lions TD - 25:7 - Josef Janota, 19y pass od Shazzon Mumphrey; 4:20
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 32:7 - Shazzon Mumphrey, 7y run (Kámel Eltifi kick); 11:25
Prague Lions TD - 39:7 - David Hlaváček, 16y pass od Shazzon Mumphrey (Kámel Eltifi kick); 3:42
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 46:7 - Josef Janota, 15y pass od Shazzon Mumphrey (Kámel Eltifi kick); 11:54