Home  /  Zprávy  /  Krs ubránil dvoubodové potvrzení a Gladiators slaví výhru 28:26 nad Lions

Krs ubránil dvoubodové potvrzení a Gladiators slaví výhru 28:26 nad Lions

(po) 2. srpen 2021, Radim Kroulík

Šlágr kola Kittfort ligy se odehrál během slunečného podvečera v Jihlavě. Utkali se spolu totiž dva favorité letošní sezóny, Vysočina Gladiators a Prague Lions. Dramatické utkání a reklamu na český fotbal si nenechalo ujít 531 fanoušků, kteří zejména v koncovce zápasu vytvořili bouřlivou atmosféru. 

Úvodní los vyhráli domácí Gladiators a zvolili výběr v druhém poločase, na míči tak začali pražští Lvi. Na začátku zápasu se oba týmy spíše oťukávaly a úvodní drivy příliš ofenzivního vzrušení nepřinesly. Druhý drive Lions byl o poznání lepší a vygradoval 33yardovou přihrávkou Mumphreyho na Suchého, Lions šli do vedení 6:0.

Domácím nebylo o moc lépe ani v následující akci, Lepičovi totiž při returnu vypadl míč, kterého se zmocnil opět tým z hlavního města. Lions této chyby i díky mnoha penaltám využili a z hranice 1 yardu doběhl quarterback Lions Shazzon Mumphrey do endzóny Gladiators, načež režíroval dvoubodovou konverzi přihrávkou na Suchého, 14:0 pro Lions. 

Domácí ale ani tento sled událostí nepoložil a zejména díky zlepšené passové hře se jim podařilo odpovědět. Clark Hazlett našel krásnou 58yardovou přihrávkou Davida Caltu a ten snížil na 7:14.

Do druhé čtvrtiny vstoupili domácí stejným způsobem, jakým ukončili tu první. Vojtěch Kolář, který v sestavě nahradil zraněného Dunovského, si připsal 45yardový běhový touchdown a srovnal skóre zápasu.

Lions jen těžce hledali odpověď a tak přišla řada opět na Gladiators, konkrétně se dvakrát blýskl Petr Čermák. Nejprve krásným puntem přišpendlil Lions na hranici 1 yardu a po puntu Lions si připsal zachycený touchdown. Oba týmy tak šly do šaten za stavu 21:14 pro Gladiators.

Druhý poločas patřil obraně Gladiátorů, která držela Lions na uzdě a svůj dobrý výkon korunovala touchdownem. Jan Kabát si vynutil fumble na hostujícím quarterbackovi v endzóně a Petr Kratochvíl zalehl míč. Gladiators tak odskočili na rozdíl 28:14.

V následujícím průběhu ovšem neproměnili 2 pokusy o field goal a dali Lions šanci vrátit se do utkání. Tým z Prahy pod vedením Shazzona Mumphreyho této šance využil a zejména díky zlepšené hře vzduchem dokázal reagovat. Nejprve se 27yardovou zachycenou přihrávkou prezentoval Janota a připsal 6 bodů na konto Lions.

Gladiators v následujícím drivu chybovali a po špatném snapu nabídli šanci Lions na srovnání zápasu. Mumphrey si s ní poradil zkušeně. Nejprve našel krásnou 37yardovou přihrávkou Hlaváčka a následně 12yardovou přihrávkou Ruize, který se dostal až do endzóny domácích, 28:26 a Lions šli na dvoubodovou konverzi. Zde se famózním zákrokem blýskl domácí Jan Krs, který výborně hrajícího Ruize zastavil před hranicí endzóny.

Lions tak volili onside kick, který ale zalehl domácí Kaločai a po dlouhém přetahování s hráči Lions získal míč pro Gladiators. Ve zbývajících dvou minutách už se skóre ani jeden tým nepohnul a Gladiators tak porazili Lions 28:26.

Autor článku: Martin Rýgl

Detail zápasu

Vysočina Gladiators
28 : 26
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
GLA 7 14 7 0
LIO 14 0 0 12
Statistiky

Datum: 31.7.2021 v 19:00
Počasí: Polojasno, 28°C
Počet diváků: 531
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Martin Živný (U), Radim Kroulík (HL), Filip Malý (LJ), Petr Márai (BJ), Václav Kriesman (SJ), Filip Znamenáček (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:6 - Marek Suchý, 33y pass od Shazzon Mumphrey (kick neúspěšný); 4:54
Prague Lions TD - 0:14 - Shazzon Mumphrey, 1y run (Marek Suchý 2pt pass od Shazzon Mumphrey); 2:41
Vysočina Gladiators TD - 7:14 - David Calta, 58y pass od Clark Hazlett (Jan Bavlovič kick); 1:04
2.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 14:14 - Vojtěch Kolář, 45y run (Jan Bavlovič kick); 10:36
Vysočina Gladiators TD - 21:14 - Petr Čermák, 31y pass od Clark Hazlett (Jan Bavlovič kick); 1:42
3.čtvrtina
Vysočina Gladiators TD - 28:14 - Petr Kratochvíl, 0y fumble return (Jan Bavlovič kick); 9:14
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 28:20 - Josef Janota, 26y pass od Shazzon Mumphrey (kick neúspěšný); 9:48
Prague Lions TD - 28:26 - Ricardo Ruiz, 12y pass od Shazzon Mumphrey (2pt pass neúspěšný); 2:15