Home  /  Zprávy  /  V 5. kole Kittfort ligy se představí Steelers proti Mammoths

V 5. kole Kittfort ligy se představí Steelers proti Mammoths

(pá) 6. srpen 2021, Radim Kroulík

Tento víkend nás čeká pouze jeden zápas Kittfort ligy, a to mezi Ostravou Steelers a Přerovem Mammoths. Dalo by se říct klid před bouří. Příští týden nás totiž čeká televizní zápas odvety mezi Lions a Gladiators a start 2.Ligy. Nezapomeňte si na toto kolo natipovat v naší soutěži Pick’em. Na zápas Steelers proti Mammoths si zároveň můžete vsadit u Fortuny.

Ostrava Steelers (1-2) - Přerov Mammoths (0-3)

Oba týmy jdou do zápasu ve velmi rozdílném rozpoložení. Steelers mají za sebou výhru proti Alligators následovaný bye weekem. Naopak Mammoths museli rozkousávat prohru na domácím hřišti s Alligators.

Při zápase Steelers s Mammoths se každému fanouškovi pravděpodobně vybaví jejich první setkání v nejvyšší lize. Mammoths jako nováček ligy dokázal v úvodním kole loňské sezony zaskočit favorizované Steelers. Jedním dechem je potřeba zmínit také odvetu, ve které zvítězili Steelers vysoko 55:13. I tento výsledek z loňské sezony je ale třeba brát s rezervou. O sedm touchdownů Steelers se postaral Dominik Dvorský, který na letošní soupisce Steelers nefiguruje.

Hlavní zbraní útoku Steelers i nadále zůstává běhová hra, tentokrát vedená quarterbackem Quevinem Reddingem. Ten se naplno ukázal na hřišti Alligators, když po zemi zaznamenal 159 yardů a 3 touchdowny. K němu se přidal i náhradník za zraněného Jakuba Březiny, Jiří Košař, který přidal 106 yardů a Touchdown. Steelers tak proti Alligators ani nepotřebovali sbírat yardy vzduchem. I přes pouhých 7 zkompletovaných passů Steelers měl passový útok zásadní vliv na průběh zápasu. Ze 7 zkompletovaných passů byly totiž hned 3 touchdowny. Proti Mammoths můžeme očekávat podobnou útočnou strategii.

Hlavní zbraní v zastavování běhů Steelers bude linebacker Lubomír Dohnal, který si ve třech zápasech připsal 20,5 tacklů a vede s náskokem 4 tacklů celou ligu. Ještě stále můžete hlasovat v anketě o hráče 4. kola na našem Facebooku a vyhrát míč. Mezi čtveřicí hráčů je také Dohnal, který proti Alligators zaznamenal 7,5 tacklů, 2 tackly pro ztrátu a 1 forced fumble.

Mammoths proti Alligators pustili 201 běhových yardů a podle výkonů z posledních zápasů vše nasvědčuje tomu, že v neděli uvidíme pořádnou pozemní bitvu. Mammoths totiž nasázeli proti Alligators hned 327 běhových yardů. Bock, Žouželka a Stoklásek by tedy opět měli být hlavními tahouny ofenzivního snažení. 

Vzduchem to Mammoths proti Alligators příliš nešlo, ale deštivé počasí příliš passové hře nepřálo. Touchdownová spolupráce Stokláska s Novotným z úvodní čtvrtiny byla jedním z mála světlých momentů passové hry.

Obě obrany se tak pravděpodobně chystají primárně na zastavení běhové hry, což bude otevírat prostor pro hru vzduchem. Tým, který najde i passovou produktivitu bude mít mnohem větší šanci na úspech.

Mammoths se kromě hry musí zaměřit také na větší disciplinovanost. Proti Alligators si připsali hned 9 faulů z kategorie personal faulů a nesportovního chování. Není tak překvapením, že jsou Mammoths ve faulech na posledním místě (průměr 117 yardů na zápas, předposlední Gladiators mají 68,3 yardů na zápas). „Zápas rozhodly emoce. Začali jsme se pak hádat a nefungovalo to,” potvrdil po zápase s Alligators ofenzivní koordinátor Mammoths Radim Dohnal.

Hlavní otázky zápasu:
Která obrana dokáže lépe zastavit běhový útok soupeře?
Který útok se dokáže prosadit také vzduchem?
Vyvarují se Mammoths častých faulů a chyb?

Zápas mezi Steelers a Mammoths začíná v neděli od 15:00.