Home  /  Zprávy  /  Greenraiders dlouho proti Sharks odolávali. Sharks rozhodli v druhé půli

Greenraiders dlouho proti Sharks odolávali. Sharks rozhodli v druhé půli

(po) 23. srpen 2021, Radim Kroulík

Sharks přivítali na svém hřišti Greenraiders. Za slunečného počasí se očekával jednoznačný dominantní zápas ve prospěch domácích. Opak byl ale pravdou.

V první čtvrtině šli první na míč domácí a hned z prvního drivu skóroval po dlouhém běhu a následném dvouyardovém doskočení první touchdown Martin Mísař. Následný drive hostů žraloci bez problému ubránili způsobem "tři a ven" a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl zápas vyvíjet jinak. Za Greenraiders ovšem vzápětí vyrovnal Novák a domácí útok najednou jakoby ztratil dech. Receiveři nebyli schopni zpracovat míč a běhy running backů nebyly dostatečně dlouhé pro získání first downu. 

To co nešlo útoku domácích se ovšem stejně nedařilo hostům. Obrana Sharks upravila formaci a veškeré snahy o získání yardů končily často na nule. V polovině čtvrtiny po 41 yardů dlouhém passu z ruky legendárního quarterbacka Alana Kosniovského skóroval Gzregorz Kozub, hráč vicemistrů Polské ligy Tychy Falcons, který letos nastupuje v barvách Třince.

V úplném závěru poločasu mohl vedení domácích navýšit po dlouhém passu Pavel Ševeček, neudržel ovšem na uzdě emoce a začal slavit ještě v hřišti, a to rozhodčí posoudili jako nesportovní chování, a tak touchdown neuznali. Sharks se sice dostali až na těsný dosah end zóny, ale snažení jim ukončil konec poločasu.

Třetí čtvrtina už byla jasně v režii domácích. Obrana nedovolala žádný významný postup po hřišti a i útok už nebyl tak bezzubý. Po druhém touchdownu Mísaře a premiérovém touchdownu Matěje Harušťáka, již mohli být klidnější a kontrolovat vývoj zápasu.

V poslední čtvrtině ještě přidal běhový touchdown druhý quarterback Peter Baník, který kopem, stejně jako všechny předchozí, potvrdila posila ze Zlína Kryštof Slavíček.

Autor článku: Ondřej Chvojka

Detail zápasu

Třinec Sharks
35 : 7
Mladá Boleslav Greenraiders Mladá Boleslav Greenraiders
Q1 Q2 Q3 Q4
SHA 7 7 14 7
GRD 7 0 0 0

Datum: 21.8.2021 v 14:00
Počasí: Jasno, 25°C
Počet diváků: 60
Rozhodčí: Jan Klimeš (R), Pavel Šimon (U), Peter Steiner (HL), Lucie Klásková (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 7:0 - Martin Mísař, 2y run (Kryštof Slavíček kick); 9:25
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 7:7 - Daniel Novák, 28y run (Filip Jelínek II kick); 7:44
2.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 14:7 - Grzegorz Kozub, 41y pass od Alan Kosniovský (Kryštof Slavíček kick); 6:55
3.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 21:7 - Matěj Harušťák, 26y pass od Alan Kosniovský (Kryštof Slavíček kick); 3:24
Třinec Sharks TD - 28:7 - Martin Mísař, 5y run (Kryštof Slavíček kick); 0:08
4.čtvrtina
Třinec Sharks TD - 35:7 - Peter Banik, 10y run (Kryštof Slavíček kick); 7:09