Home  /  Zprávy  /  Soutěž mužů bude mít 3 ligy. O Czech Bowl si zahraje 9 týmů

Soutěž mužů bude mít 3 ligy. O Czech Bowl si zahraje 9 týmů

(út) 8. březen 2022, Radim Kroulík

Do nejvyšší ligy Soutěže mužů se přihlásilo 9 týmů, a to včetně dvou týmů ze Slovenska. Start základní části je naplánován na 9. dubna a Czech Bowl proběhne v polovině července. Soutěž mužů letos nabídne také pětičlennou 2.Ligu a do 3.Ligy se zapojí 6 týmů.

Dva slovenské týmy v ČLAF
Do loňského ročníku nastoupilo pouze pět týmů. Letos se tabulka rozšířila dokonce nad úroveň před covidem a do ČLAF zasáhne 9 týmů. Vedle tradičních českých účastníků nejvyšší ligy se zapojí také dva týmy ze Slovenska, a to Bratislava Monarchs a Nitra Knights. Monarchs naposledy odehráli v nejvyšší lize sezonu 2011. Knights v Česku poprvé působili v sezonách 2000 a 2001, a to v Divizi B. V roce 2020 pak měli nakročeno k postupu do Silver Bowlu, ale jejich šanci na finále zhatil koronavir.

Po roční pauze se do akce vrací Brno Sígrs a Ústí nad Labem Blades. Jejich poslední účinkování v roce 2020 skončilo před branami semifinále, kam se oba týmy probojovaly. Titul budou obhajovat Vysočina Gladiators, kteří v loňském finále porazili na stadionu FC Vysočina Prague Lions 23:0.

V základní části odehrají týmy 8 zápasů. Týmy nyní mají lhůtu do 14.3. k nahlašování možných termínů pro domácí zápasy a následně bude vytvořena termínová listina zápasů. Nejlepší čtveřice týmů postoupí do semifinále, které proběhne první červencový víkend. Czech Bowl má stanovené rozpětí pro odehrání 14.-18.7.

ČLAF 2022
Bratislava Monarchs
Brno Alligators
Brno Sígrs
Nitra Knights
Ostrava Steelers
Prague Lions
Přerov Mammoths
Ústí nad Labem Blades
Vysočina Gladiators

Pětičlenná 2.Liga
Soutěž mužů se vrací do formátu samostatné druhé a třetí ligy. Do 2.Ligy tak nastoupí pět týmů, včetně loňských účastníků Silver Bowlu, Třince Sharks a Pardubic Stallions. Kromě Pilsen Patriots se po roční pauze vrací do Soutěže mužů Prague Mustangs a Příbram Bobcats.

V základní části odehrají týmy 6 zápasů. Také týmy 2.Ligy mají nyní lhůtu do 14.3. k nahlašování možných termínů pro domácí zápasy.

2.Liga
Pardubice Stallions
Pilsen Patriots
Prague Mustangs
Příbram Bobcats
Třinec Sharks

Návrat 3.Ligy
Po dvouleté pauze se do Soutěže mužů vrací 3.Liga. Hned čtveřice účastníků má za sebou tvrdě získané zkušenosti z loňské účasti ve 2.Lize (Dietos, Hurricanes, Foxes a Raiders). Golems se vrací po roční pauze a do akce se vrací také Hradec Králové Dragons, kteří naposledy hráli v Soutěži mužů v roce 2019. Posledním vítězem 3.Ligy jsou Golems.

Také ve 3.Lize odehrají týmy 6 zápasů v základní části.

3.Liga
Bělá Raiders
Hradec Králové Dragons
Jičín Hurricanes
Šumperk Dietos
Tábor Foxes
Zlín Golems