Home  /  Zprávy  /  Druhý televizní zápas Snapbacks ligy. Lions přivítají Blades

Druhý televizní zápas Snapbacks ligy. Lions přivítají Blades

(pá) 29. duben 2022, Radim Kroulík

Tento víkend obstará hlavní porci zápasů 3.Liga. Ve Snapbacks lize je na programu zápas na Žižkově, který v přímém přenosu odvysílá Premier Sport 2. V plném proudu jsou flagové ligy, kdy nás o víkendu čeká hned pět turnajů. Nezapomeňte se zapojit do tipovací soutěže Pick’em a na zápas Snapbacks ligy si může vsadit u Fortuny a zasoutěžit na našem Facebooku. Do neděle navíc ještě můžete využít 30% slevovou akci s Under Armour.

Prague Lions (2-0) - Ústí nad Labem Blades (0-2)
Zápas s jasným favoritem. Lions si na začátku letošní sezony už stihli připsat výhry nad Steelers, Gladiators a minulý víkend k tomu přidali i vítězství v rámci CEFL cupu nad Tychy Falcons. Zápas proti polskému týmu odehráli Lions na stadionu Viktorie Žižkov, kde pomalu začínají otáčet nepříznivou bilanci.  Vše odstartoval první žižkovský zápas fotbalu. V roce 2016 se Lions utkali ve finálovém Czech Bowlu proti Prague Black Panthers, ve kterém smolně prohráli 9:10. Porážku si Lions ze žižkovského stadionu odnesli také v sezoně 2017 a dvě porážky v sezoně 2018. Až na pátý pokus v roce 2019 slavili Lions první výhru, a to 7:0 nad Steelers. Uplynulý víkend tak pražský tým vylepšil svou žižkovskou bilanci o další výhru a v neděli může přidat další zářez.

I přes výhry proti těžkým soupeřům Snapbacks ligy měly výkony Lions rezervy. V obou případech se útok Lions rozjížděl pomalu a v úvodních čtvrtinách prakticky nic nevymyslel. Proti Steelers se pražský tým rychle dostal do ztráty 0:14. Také proti Gladiators byl útok Lions v první čtvrtině neviditelný. „Do dalších zápasů musíme přijít na to, jak začít v útoku rychleji,“ potvrdil nedostatek ve hře svého týmu hlavní trenér Zach Harrod po zápase v Jihlavě.

S celkovou produktivitou svého týmu může být ale Harrod spokojený. Lions po dvou zápasech vedou ve Snapbacks lize v počtu skórovaných bodů. Quarterback Shazzon Mumprey má na kontě již 8 passových touchdownů a passovou hru doplňuje po zemi Adam Žouželka, který přišel do týmu před letošní sezonou.

Blades se vstup do sezony nepovedl. Na úvod Blades překvapivě prohráli s Brnem Alligators 0:38 a ve druhém zápase sezony nestačili na Ostravu Steelers 26:34. Pozitivem tak pro Blades může být zlepšený výkon ve druhém zápase. K tomu, aby dokázali držet krok s Lions, ale budou potřebovat udělat další výkonnostní skok. A hlavně nedarovat body soupeři, tak jako v zápase proti Alligators, kdy dva špatné snapy na puntu pramenily v safety a touchdown.

Po dvou zápasech jsou Blades na předposledním místě v passové obraně, kdy v průměru inkasovali 253 yardů. Na předposledním místě jsou Blades také v běhové obraně (průměr 149 yardů na zápas). Obrana Blades tak musí najít způsob, jak zpomalit produktivní útok Lions.

Zápas Lions - Blades začíná v neděli ve 12:00 a přímý přenos na Premier Sport 2 začíná o pět minut dříve. V poločasové přestávce vystoupí na stadionu Kapitán Demo. Facebooková událost

2.Liga

Příbram Bobcats (1-0) - Pardubice Stallions (0-1)
První zápasy vyšly oběma týmům naprosto rozdílně. Bobcats možná až překvapivě jednoznačně porazili Pilsen Patriots 47:14. Naopak Stallions ani na třetí pokus v posledních dvou sezonách nenašli recept na Třinec Sharks a prohráli 12:18.

Bobcats se také v letošní sezoně opírají o zkušené veterány jako je Bohuslav Rom nebo Petr Datel, kteří ještě pamatují éru Bobcats v Czech Bowlech. Datel si proti Patriots připsal tři touchdowny a byl i výraznou postavou v obraně. Bobcats odehráli první zápas jen ve 23 hráčích, což ale na projevu hry proti Patriots nebylo znát.

Stallions proti Sharks oproti Silver Bowlu výrazně zlepšili běhovou obranu. Nakonec se Sharks dostali k vítězství díky dvěma dlouhým passovým touchdownům, které obrana Stallions nedokázala zpacifikovat. Oba touchdowny Hřebců skóroval running back Martin Ženka, který je tak i v letošní sezoně hlavním útočným motorem. Pro větší produktivitu budou Stallions potřebovat větší produktivitu passové hry, která proti Sharks pokulhávala.

Zápas Bobcats - Stallions začíná v sobotu od 15:00.

3.Liga

Hradec Králové Dragons (1-0) - Bělá Raiders (1-0)
První soutěžní zápas od sezony 2019 si Dragons osladili výhrou 13:10 na hřišti Foxes. Dragons dvakrát otáčeli skóre, když na úvodní field goal Foxes reagoval fumble returnem pro Touchdown Jakub Hrdina a necelých 5 minut před koncem zápasu zaznamenal vítězný Touchdown Dragons zkušený Vojtěch Pulec. Nyní čeká na Dragons těžký test. Raiders se už v minulé sezoně prezentovali sympatickými výkony, což potvrdili v úvodním zápase letošní sezony. Na hřišti Golems zvítězili jednoznačně 35:0. Quarterbackem Raiders je pro letošní sezonu Pavel Mráz, který má zkušenosti i se zápasy české reprezentace. Mráz si proti Golems připsal dva passové touchdowny, které doplnil dalšími dvěma touchdowny Daniel Novák. Raiders budou také ve svém druhém zápase favoritem.

Zápas Dragons - Raiders začíná v sobotu od 12:00.

Jičín Hurricanes (0-1) - Zlín Golems (0-1)
Zápas dvou poražených z úvodního kola. Hurricanes nestačili na Dietos, kdy hned v úvodu zápasu i kvůli pick six tahali za kratší konec. Hurricanes se k prvním bodům dostali ve druhé čtvrtině za nepříznivého stavu 0:20, kdy si 64yardový touchdown připsal Jan Ulrich. Ke zdramatizování zápasu ale nedošlo a Hurricanes prohráli 13:34. Proti Golems budou mít Hurricanes lepší papírové předpoklady k úspěchu. Golems se v úvodním zápase proti Raiders bodově neprosadili. Quarterbackem je i pro letošní sezonu nestárnoucí Alan Kosniovský. Podobně jako Hurricanes, také Golems mají ve svém druhém zápase mnohem lepší papírové předpoklady k úspěchu.

Zápas Hurricanes - Golems začíná v sobotu od 14:00.

Šumperk Dietos (1-0) - Tábor Foxes (0-1)
Dietos v prvním domácím zápase potvrdili roli favoritů proti Hurricanes a stejný scénář budou chtít zopakovat také proti Foxes. Zkušený quarterback Jan Kolařík si v prvním zápase připsal dva passové touchdowny a o stejnou porci bodů se postaral také Robert Šupola, který zaznamenal hned dva interceptiony pro touchdown. Na Foxes tak čeká velmi těžký test a v zápase proti Dietos budou outsiderem.

Zápas Dietos - Foxes začíná v neděli od 15:00.

Flagová liga U15, Flagová liga U18 a Flagová liga žen

Víkend nabídne hned pět flagových turnajů. Ve Flagové lize U15 se odehrají turnaje v Praze, Plzni a v Bratislavě. Nejlépe si v úvodu sezony vedou Sígrs a Bobcats, kteří mají oba bilanci 6-0. V neděli se v Ostravě rozjede také Flagová liga U18, do které v letošní sezoně zasáhne pět týmů. Letošní premiéru si v Ostravě odbudou také ženy. Do Flagové ligy žen se přihlásilo 6 týmů.