Home  /  Zprávy  /  Patriots na obrat v závěru proti Stallions těsně nedosáhli

Patriots na obrat v závěru proti Stallions těsně nedosáhli

(po) 9. květen 2022, Radim Kroulík

Ani ve třetím zápase sezony se Patriots nedočkali první výhry. Tentokrát k ní ale nebylo daleko.

Výkop utkání měli na starosti hosté a po returnu Voráčka dostal domácí quarterback Bouda míč na vlastních 35 yardech. Po úvodním zaměřovacím nekompletním passu následoval již kompletní na Voráčka. Po běhu Kokošky měli domácí první first down a byli na polovině soupeře. Do dalšího first downu zachytil míč Fikrle. Situace se domácím zkomplikovala po nízkém snapu, ztrátu ale v další akci vynuloval catchem Rada. Následoval pokus o pass do endzony, který hosté dokázali ubránit jen díky faulu. Patriots tak měli  1&goal na 5 yardech. Bohužel pro domácí byl Pavel Tumpach při svých runech třikrát zastaven a zbýval poslední yard. Domácí zkusili rozehrát čtvrty down. Kokoška ale jen napodobil předchozí pokusy svého zkušenějšího kolegy.

Hosté tak šli na míč v dost nekomfortní situaci, ale poradili se s ní velmi dobře. Petr Plaček totiž zvolil pass do pravé strany, který na 35 yardech zachytil přes bránícího Kopáče Jakub Mikyska. Po běhu pro ztrátu přišla zrcadlově otočená passová hrá jako před chvíli. David Pivovar neuhlídal Kryštofa Sedláka, a ten se zastavil až při oslavě 56yardového touchdownu. David Pivovar pak alespoň zabránil pokusu o konverzi, když se hosté po vysokém snapu museli pokusit o běh.

Patriots se rychle dostali zpět na polovinu Stallions, 15yardový běh si připsal Pavel Tumpach, 6 yardů přidal Lukáš Bouda a catch pro first down zaznamenal Rada. Hostující obrana zabrala, po dvou nekompletních passech dokázala včas přistoupit ke Kokoškovi. 3&15 ale vyřešil Bouda sám, po zemi si došel až na hranici first downu. Krátký čtvrtý down pak už pro něj byla jen formalita. Další běhový pokus Boudy hosté zastavili opět na hranici jednoho yardu. Následně přišel další nepovedený snap Tábora, se kterým si neporadil Lewis. Fumble a Stallions opět vylezli hrobníkovi z lopaty.

Obrana Patriots si tentokrát vedla daleko lépe. Když se asi sedmi lidem nepodařilo složit hostujícího quarterbacka Plačka při běhu, dokázali ho alespoň vytlačit ze hřiště. Protože Stallions přidali jen běh pro malý mínus a nekompletní pass, museli puntovat. Punt se tentokrát příliž nepovedl, před půlkou hřiště se odrazil ke Krnáčovi, a ten mohl returnovat do dobré pozice.

Start do druhé čtvrtiny měl pro domácí hodně daleko k povedenému začátku zápasu. Patriots začínali druhou čtvrtinu timeoutem, aby následovala akce pro -10 yardů. Richard Kutý totiž krutě přetlačil Tábora a ten mohl jen přihlížet, jak Bouda inkasuje sack. Následovalo zdržování hry a celkem logicky z toho nemohlo být nic jiného než punt.

Druhý poločas odstartoval Plaček 80yardovým kickoff returnem pro touchdown. Pokus o konverzi za 2 body je neúspěšný, stav je tedy 0:12. Následně si oba útoky vyměnily interceptiony. Snížit skóre zápasu se podařilo Boudovi, který přes nízký snap dokázal doběhnout až do endzóny. Vainer potvrzením upravil skóre na 7:12.

Domácí cítili šanci a donutili hosty k brzkému puntu. O šanci se však sami připravili, když nestihli vystřídat, hosté tak získali první down naprosto zdarma. Možná to byl ale plán, protože Patrik Vainer zachytil pass hostujícího quarterbecka a po 66yardovém returnu dostává domácí poprvé v sezoně do vedení. Touchdown sám potvrdil extra pointem a Patriots otočili na 14:12.

Hostující Ženka přiblížil svůj tým k endzóně, když zachytil ostrý pass do pravé strany a jen s vypětím všech sil ho po 55 yardech jen 1 yard od cíle vytlačil ze hřiště Rada. Dobrou pozici tak jen o chvíli později využil k touchdownu Ondřej Ministr, který se sám chopil i úspěšné konverze za dva body. Stallions si berou zpět vedení, tentokrát 14:20.

Patriots v závěru zápasu měli 50 vteřin a míč na 40 yardech od endzóny. Důležitý zákrok si při passu na Fikrleho připsal Václav Zbortek. Další várku downů si ale Bouda zasloužil během pro první down a vyběhnutím ze hřiště. Přichází ještě dvě velké šance. Pass na Vainera do endzóny byl krapet delší. Při posledním 4&15 byl na hranici touchdownu hodně blízko ke catchy Rada, hostující obrana mu ale s vypětím všech sil míč nedovolila zachytit. Hosté již jen zaklekli a slavili tak těžce vybojované vítězství 14:20.

Autor článku: Martin Erneker

Detail zápasu

Pilsen Patriots
14 : 20
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 0 0 14 0
STA 6 0 6 8

Datum: 7.5.2022 v 14:00
Počasí: Polojasno, 19°C
Počet diváků: 130
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Martin Hloušek (U), Oldřich Kumhera (HL), Michael Škácha (LJ), Miroslav Makajev (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:6 - Kryštof Sedlák, 56y pass od Petr Plaček (2pt pass neúspěšný); 5:38
3.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:12 - Petr Plaček, 80y kick-off return; 11:47
Pilsen Patriots TD - 7:12 - Lukáš Bouda, 3y run (Patrik Vainer kick); 5:01
Pilsen Patriots TD - 14:12 - Patrik Vainer, 66y interception return (Patrik Vainer kick); 0:52
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 14:20 - Ondřej Ministr, 3y run (Ondřej Ministr 2pt run); 10:25