Home  /  Zprávy  /  Televizní dohrávka na Bazalech. Soutěž mužů nabídne 5 zápasů

Televizní dohrávka na Bazalech. Soutěž mužů nabídne 5 zápasů

(pá) 20. květen 2022, Radim Kroulík

Snapbacks liga má o víkendu na programu dohrávku 3. kola. Alligators odehrají svůj domácí zápas před kamerami Premier Sport 2 nezvykle na Bazalech v Ostravě. 2.Liga nabídne zápas v Pardubicích, kam přicestují Mustangs a důležitý zápas čeká domácí Sharks proti Patriots. Dva zápasy pak jsou na programu také ve 3.Lize. Nezapomeňte se zapojit do tipovací soutěže Pick’em a na zápas Snapbacks ligy si může vsadit u Fortuny. K televiznímu zápasu je na našem Facebooku soutěž o ceny partnerů.

Brno Alligators (1-2) - ISMM Ostrava Steelers (1-2)
Alligators i Steelers se v rámci dohrávky 3. kola Snapbacks ligy budou snažit udržet naděje na play-off. Oba týmy v úvodu sezony ukázaly nadějné momenty, ale realita je nepříjemná. Steelers i Alligators mají bilanci 1-2 a pomyslný vlak do play-off jim pomalu ujíždí. V dohrávce budou mít příležitost zmenšit ztrátu na Mammoths a Monarchs, kteří mají bilanci 3-1. Poražený z nedělního zápasu už bude mít postupové naděje velmi mizivé. Ve hře tak na Bazalech bude hodně.

Letošní sezona je pro Ostravu z pohledu domácích zápasů velmi neobvyklá. Druhé kolo odehráli Steelers domácí zápas v azylu v Přerově. V nadcházející dohrávce budou Steelers na Bazalech oficiálně jako hostující tým. Steelers a Alligators se domluvili, že využijí volný termín na Bazalech a za přítomnosti kamer Premier Sport 2 odehrají Alligators svůj domácí zápas právě na tomto ostravském stadionu.

Alligators vyhráli v 1. kole na hřišti Blades 38:0, ale ve zbylých dvou zápasech nestačili na Monarchs i Gladiators.
Do ”domácího” zápasu půjdou Alligators po bye weeku, naopak Steelers mají za sebou fyzicky i psychicky náročný zápas v Jihlavě.

Útok Alligators se v prvních dvou zápasech hodně opíral o passovou hru s americkým quarterbackem Noahem Suszckiewiczem. Gladiators ale dokázali passový útok Alligators téměř eliminovat a Suszckiewicz si připsal pouze 9 zkompletovaných passů. Velkou porci yardů si tak vzal na starost running back David Kilian, se kterým měli Gladiators plné ruce práce.

V minulém kole dokázala obrana Steelers omezit (s pomocí zdravotních problémů v útoku Gladiators) jinak velmi produktivní passový útok Gladiators a Dundáček se prosazoval především po zemi. Pro Alligators tak nebude jednoduché se vzduchem prosadit a hlavním motorem útoku tak opět může být Kilian, který si už několik sezon drží vysokou výkonnost. Navíc ostravská obrana po třech zápasech v průměru pustila soupeřům po zemi 204 yardů na zápas. Steelers by tak zastavení Kiliana měli mít jako jednu z priorit.

Útok Steelers se definitivně přesunul z kdysi dominantní běhové hry na passovou. Ostravský quarterback Bradley Jones předvedl výborný výkon hned v úvodním kole proti Lions, kdy pražskému týmu nasázel 5 passových touchdownů. Také proti Gladiators táhl útok za vyrovnáním a proti obhájcům titulu si připsal 275 yardů a 3 touchdowny na Jana Vysloužila. Ve třech zápasech si Jones připsal už 825 yardů a 11 touchdownů. Alligators na tom ve statistikách passové obrany nejsou dobře a proti Jonesovi a Steelers tak budou mít ve vzduchu hodně práce.

Steelers ví, že kromě dobrého pocitu z předvedené hry musí přidat vítězství. Jones se ve vzduchu spoléhá na zkušené duo receiverů Vysloužil - Šimečka. Tato dvojice se stará o většinu yardů vzduchem. Po zemi je hlavním tvůrcem hry running back Jakub Březina, který ale narozdíl od Kiliana nedostává tolik příležitostí. Proti Gladiators měli Steelers 37 passových pokusů a 16 běhových. Vzhledem k produktivitě passové hry Steelers a papírově slabší passové obrany Alligators ale lze očekávat, že i v nedělním zápase se Steelers budou uchylovat více ke hře vzduchem.

Zápas Alligators - Steelers začíná v neděli od 13:00. Přímý přenos na Premier Sport 2 začíná o pět minut dříve.

2.Liga

Pardubice Stallions (2-1) - Prague Mustangs (2-1)
Koňské derby v Pardubicích. Stallions i Mustangs mají shodně bilanci 2-1 a vítězství by je výrazným způsobem nasměrovalo k semifinále, kam postupuje čtveřice týmů z pěti. Předchozí zápasy obou týmů potvrzují nepředvídatelnost letošních zápasů 2.Ligy. Stallions i Mustangs přetlačili ve svých zápasech podobně těsně Patriots, ale proti Sharks Mustangs zvítězili 21:0 a Stallions naopak prohráli 12:18. Srovnání zápasů proti Bobcats také vychází rozdílným způsobem. Stallions zvítězili proti Příbrami 27:10 a ve druhém poločase nedovolili soupeři ohrozit vlastní endzónu. Mustangs naopak s Bobcats po celý zápas tahali za kratší konec, kdy nejprve prohrávali 0:14 a nakonec prohráli v prodloužení.

Co tedy naznačují předchozí zápasy? Nic. Letošní zápasy 2.Ligy jdou proti papírovým předpokladům. Obě obrany budou mít hlavní starosti s běhy quarterbacků. Domácí Petr Plaček i Jakub Mallát z Mustangs v letošní sezoně ukázali, že dokáží být po zemi s míčem nebezpeční. Tým, který dokáže lépe ubránit běhovou hru soupeřů v čele s quarterbacky a zároveň přidat něco navíc v ostatních činnostech, ten bude mít nasměrováno k výhře.

Zápas Stallions - Mustangs začíná v neděli od 15:00.

Třinec Sharks (1-2) - Pilsen Patriots (0-3)
Také výsledky Sharks a Patriots ukazují nevyzpytatelnost letošní 2.Ligy. Sharks si jako obhájci vítězství z loňské sezony určitě představovali první polovinu základní části jinak. Po třech zápasech jsou na předposledním místě s bilancí 1-2. Ještě hůře jsou na tom Patriots, kteří na první vítězství v sezoně stále čekají. Patriots se hrubě nepovedl zápas s Bobcats, ve kterém prohráli 14:47. V ostatních zápasech ale nebyli daleko od výhry. Především pak proti Stallions stačilo pár momentů a zápas skončil v jejich prospěch. Útok Patriots se totiž v obou úvodních drivech dostal až na 1 yard od endzóny, ale nevytěžil z toho ani bod. V závěru zápasu pak chyběl kousek od obratu. Patriots tak jsou 0-3 a pokud chtějí pomýšlet na úspěch, tak na hřišti Sharks musí zvítězit.

Sharks by si případnou výhrou vybudovali před Patriots náskok a zároveň by se dotáhli na poraženého ze zápasu Stallions - Mustangs. Poslední domácí zápas se Sharks nepovedl, kdy prohráli 0:21 s Mustangs a ani na hřišti Bobcats si nespravili chuť, když prohráli 12:21. Nedělní zápas tak bude pro oba týmy důležitý.

Zápas Sharks - Patriots začíná ve 14:00.

3.Liga

Hradec Králové Dragons (1-2) - Šumperk Dietos (3-0)
Dragons v posledním zápase proti Hurricanes utekl úvod zápasu a dostali se do ztráty 0:19. Tu sice dokázali snížit, ale na lepší výsledek než 22:31 to nestačilo. Dragons tak proti papírově vyrovnanému soupeři unikla šance na druhé vítězství v sezoně a nyní je opět čeká zápas s favoritem ligy. Zápas proti Raiders ukázal, že Dragons na úplnou špičku mít letos nebudou, ale mírným povzbuzením do sobotního zápasu může být fakt, že Dietos v posledním zápase proti Golems vyloženě nedominovali. Až minutu před koncem za stavu 21:19 pojistil výhru Dietos touchdownem Lukáš Křenek. Dietos jsou společně s Raiders 3-0 a v zápasech proti ostatním týmům budou vždy papírovým favoritem. Jak ale ukázali Golems, tak na výhru se Dietos mohou pořádně natrápit.

Zápas Dragons - Dietos začíná v sobotu od 13:00.

Bělá Raiders (3-0) - Jičín Hurricanes (1-2)
Asi nic nemůže potvrdit dominanci týmu v lize víc než bilance 3-0 a žádný inkasovaný bod. Raiders všechny tři soupeře převálcovali a s každým kolem jen zvyšovali bodový rozdíl (35:0 Golems, 47:0 Dragons a 55:0 Foxes). Také proti Hurricanes budou Raiders v roli jasného favorita a hlavní test na ně čeká na začátku června doma proti Dietos. Hurricanes mají za sebou první výhru v sezoně, ale proti Raiders budou v roli outsidera. Po tomto zápase už čekají na Jičín mnohem lepší vyhlídky, a to zápasy proti Foxes a Dragons.

Zápas Raiders - Hurricanes začíná v neděli od 15:00.

Flagové ligy

Flagová liga U15 pokračuje turnaji v Plzní, Ústí nad Labem a v Ostravě. Po pěti kolech jsou na prvních místech skupin Brno Alligators a Příbram Bobcats. Flagová liga žen je pak na programu v Brněnských Ivanovicích a po 6 odehraných zápasech mají Black Panthers, Bobcats i Amazons bilanci 5-1. Aktuální informace k flagu sledujte na facebooku Flag fotbal.

Přípravný kemp reprezentace U19

Reprezentace U19 o víkendu odstartuje přípravu na červencové zápasy Mistrovství Evropy. Šedesát hráčů pod vedením hlavního trenéra Jana Štieglera se sejde v Nymburce.