Home  /  Zprávy  /  Podzim bude patřit reprezentaci, ženám, mládeži a NFL

Podzim bude patřit reprezentaci, ženám, mládeži a NFL

(čt) 4. srpen 2022, Radim Kroulík

Podzimní část roku bude opět patřit ženám a mládeži. Tradiční domácí soutěže doplní reprezentace mužů, která v říjnu sehraje úvodní dva zápasy nového cyklu Mistrovství Evropy.

Reprezentace
Po loňském netradičním konci ME, kdy náš tým vypadl ze soutěže po losu mincí, je tu nový cyklus turnaje. Do něho český tým vstoupí se staronovým hlavním trenérem Danielem Leškem, který přebírá tým po Sebastianu Fandertovi.

V letošním roce odehraje český tým dva zápasy skupinové fáze, ve které je společně s Finskem a Dánskem. Příští rok pak proběhnou zápasy o konečné pořadí. Zápas s Finskem odehraje Česko v neděli 16. října na městském stadionu v Ústí nad Labem. Chybět nebude přímý přenos, kdy v současné chvíli probíhají jednání s Českou televizí. Zápas proti Dánsku odehrají Češi v Kodani v sobotu 29. října.

Ženská liga
Letošní ročník nabídne Ženskou ligu s pěti týmy. Loňskou čtveřici týmů Amazons, Black Cats, Harpies a Sirens doplní Hurricanes. Každý tým v základní části odehraje 6 zápasů a nejlepší dva týmy postoupí do Rose Bowlu, který je na programu o víkendu 5.-6. listopadu. Start Ženské ligy proběhne první zářijový víkend. Obhajovat titul budou Black Cats, které v pražském finále porazily v napínavé koncovce Harpies 14:12.

Juniorská liga
Do Juniorské ligy se v přihlásilo 6 týmů. Loňskou čtveřici Black Panthers, Lions, Sígrs a Steelers letos doplní Gladiators a Mammoths. Také junioři odehrají v základní části 6 zápasů a do Junior Bowlu postoupí dva nejlepší týmy ze základní části. Black Panthers budou obhajovat loňskou suverénní jízdu, kdy základní část ovládli s bilancí 6-0 (skóre 212:24) a v Junior Bowlu porazili Steelers 28:0. Začátek ligy i finálový zápas má stejný harmonogram jako u žen.

Soutěž dorostu
Dorostenecká kategorie je rozdělena do dvou lig. Do nejvyšší ligy nastoupí pět týmů. Loňskou dvojici Black Panthers a Blades doplní Lions, Monarchs a Sharks. Také nejvyšší dorostenecká liga se hraje na šest zápasů základní části a přímý postup do Youth Bowlu. Také tuto ligu v loňské sezoně ovládli Black Panthers, když ve finálovém zápase porazili Sígrs 23:6. Do 2. dorostenecké ligy se přihlásili stejně jako loni přihlásili Bobcats, kteří se letos utkají s Alligators, Sígrs a Stallions. Základní část této ligy se odehraje turnajovou formou a každý tým odehraje 6 turnajů.

Flagová liga U15
Na podzim bude pokračovat Flagová liga U15. K 14 týmům z jarní části nově přibyl druhý tým Steelers. Každý tým v podzimní části odehraje 7 turnajů. Do play-off postoupí nejlepší čtyři týmy z obou skupin. Play-off má podobu finálového turnaje, který začíná čtvrtfinálovými zápasy. Loňský ročník Flagové ligy U15 ovládli Steelers, kteří ve finále porazili Bobcats 39:27.

Flagová liga žen
Flag dospělých bude zastoupen ženami. Loňskou čtveřici Bobcats, Black Panthers, Steelers a Windstorms doplní letos Amazons a Harpies. Každý tým v základní části odehraje 4 turnaje a do semifinále postoupí nejlepší čtyři týmy. Loňské finále ovládly Bobcats, které porazily Black Panthers 20:6.

NFL
Základní část zámořské NFL startuje 9. září úvodním zápasem mezi obhájci titulu Rams proti Bills. Také letošní sezona nebude chybět na českých obrazovkách prostřednictvím O2 TV. Pro aktuální informace ze zámořské ligy sledujte portál NFL.cz a podcast NFL sideline.