Home  /  Zprávy  /  PBP vládnou juniorům i dorostu. Harpies porazily Amazons

PBP vládnou juniorům i dorostu. Harpies porazily Amazons

(po) 26. září 2022, Radim Kroulík

Podzimní souteže se nám dostaly do poloviny základní části. Dominance Black Panthers v juniorech i dorostencích pokračuje. V Ženské lize si důležitou výhru nad Amazons připsaly Harpies. První výhru v Ženské lize slaví v Jičíně.

Juniorská liga
Prague Black Panthers porazili městského rivala v dorostencích a stejný úspěch oslavili nyní i v juniorech. Také v tomto případě měli Black Panthers průběh zápasu plně pod kontrolou. O vítězství rozhodli Black Panthers prakticky v úvodní čtvrtině, kdy si vybudovali náskok 24:0. Touchdowny si mezi sebou rozdělili Prokop, Neckář a Madej. Ten přidal v druhé čtvrtině další dva touchdowny a po touchdownu Boudy bylo poločasové skóre 45:0. První bodový úspěch Lions zaznamenali na konci třetí čtvrtiny za stavu 0:52, kdy se prosadil Jakub Čmejla po passu Hrynkiva. Quarterback Lions v závěrečné čtvrtině kosmeticky upravil skóre na konečných 52:14. Black Panthers mají bilanci 3-0 a v kapse výhry nad silnými Steelers i Lions.

Steelers si přenesli ofenzivní pohodu z předchozího zápasu proti Mammoths také v zápase proti Gladiators. Quarterback Patrik Puchala pomohl Steelers k vedení 25:0 na začátku druhé čtvrtiny. Tři touchdown Vojtěcha Koláře v průběhu druhé čtvrtiny držely domácí Gladiators ve hře, ale obrana nenašla recept na Puchalu. Ten si v zápase připsal celkem 3 běhové a 4 passové touchdowny a dovedl tak Steelers k výhře 49:35.

Po dvou těžkých zápasech měli před sebou Mammoths i Sígrs zápas, ve kterém doufali v první výhru v sezoně. Útok Mammoths se v prvním poločase ujal vedení po touchdownech Zoubka a Čapky. Zoubek v závěrečné čtvrtině přidal druhý touchdown, kterým navýšil skóre na 23:7. Sígrs minutu a půl před koncem dokázali snížit touchdownem Hemmera, ale Mammoths si desetibodový náskok nenechali utéct a zvítězili 23:13.





 






Ženská liga
Také v letošní sezoně o vstupenku do Rose Bowlu bojuje trojice Black Cats, Harpies a Amazons. První letošní zápas Harpies s Amazons měl ukázat, kdo z této trojice bude ve druhé polovině základní části tahat za kratší provaz. Do důležitého zápasu vstoupily mnohem lépe domácí Harpies. Po touchdownech Malické, Pajmové a Dung Ta se Harpies ujaly vedení 20:0. Dva touchdowny Amazons v rozmezí 13 vteřin vrátily hosty do zápasu. Na další tři skórování Harpies už ale Amazons nenašly adekvátní odpověď a na začátku závěrečné čtvrtiny Dung Ta navyšovala svým třetím touchdownem v zápase na 45:21. Amazons už dokázaly minutu před koncem zápasu pouze snížit na konečných 45:27 pro Harpies.

Hurricanes a Sirens věřily, že právě v tomto zápase dokáží urvat první výhru v sezoně. Před tímto kolem odehrály oba týmy celkem čtyři zápasy a vyprodukovaly v nich pouze celkových 7 bodů. Útok Hurricanes se dokázal proti Sirens výrazně prosadit. Quarterback Martina Machová si v úvodní čtvrtině připsala dva passové touchdowny. Obrana Sirens měla velké problémy především s Kateřinou Karlovou, která si v zápase připsala tři touchdowny. Hurricanes se tak mohly radovat z první výhry v Ženské lize, když Sirens porazily 40:14. Sirens se sice dokázaly poporvé v sezoně bodově prosadit, ale na výkony z finálové účasti v roce 2019 mohou ve Varšavě pouze vzpomínat.







 




1. dorostenecká liga
Čtvrté kolo ovládly oba pražské týmy. Lions si vyšlápli na Sharks, kdy výhru dirigoval quarterback Matyáš Bílý. Ten v prvním poločase nasázel 3 běhové a 2 passové touchdowny. Sharks se v úvodním poločase bodově neprosadili a poločasové skóre 33:0 pro Lions tak ukázalo jednoznačné rozložení sil týmů. Jan Slowiaczek dvěma touchdowny společně s defenzivním touchdownem Filipa Martinka dokázali zápas lehce zdramatizovat, ale Lions drželi náskok pevně v rukou až do konečných 46:20.

Po výhře nad městským rivalem slavili Black Panthers výhru o den později také v dorostencích. Tentokrát na hřišti Blades. Pražský tým si udělal na hřišti v Olšinkách střelnici a na konci třetí čtvrtiny vyšplhalo skóre na 55:0. Tři a půl minuty před koncem zápasu přidal čestný úspěch domácích Pavel Hrdý, který upravil finální skóre na 6:61. Black Panthers tak i v letošní sezoně budou aspirovat na tituly v dorostencích i juniorech.

2. dorostenecká liga
Turnaj v Pardubicích potvrdil, že Bobcats a Sígrs jsou výkonnostně na vyšší úrovni než domácí Stallions. Vzájemný zápas favoritů ale tentokrát vyrovnaný duel nenabídl. Bobcats si vyšlápli na Sígrs a zvítězili 36:6. Sígrs se oproti předchozímu zápasu nadřeli na výhru proti Stallions, když vyhráli 21:12 (v prvním turnaji zvítězili 34:0). Bobcats potvrdili sílu proti Stallions, které porazili 40:0.

Flagová liga U15
Po dalším turnaji si Sígrs drží ve skupině Východ náskok jedné výhry před Alligators. V této skupině probíhá souboj o poslední postupové místo do play-off mezi Monarchs a Steelers. Monarchs zatím mají o jednu výhru více. Ve skupině Západ jsou Bobcats na prvním místě před Black Panthers.

Autor fotografie: Ronald Hilmar Jr.