Home  /  Zprávy  /  Do soutěže mužů se přihlásilo 23 týmů. Lions a Sígrs ve 2.Lize

Do soutěže mužů se přihlásilo 23 týmů. Lions a Sígrs ve 2.Lize

(út) 7. únor 2023, Radim Kroulík

Po ČLAF známe již složení také nižších lig soutěže mužů. Do 2.Ligy se přihlásilo 8 týmů, ve 3.Lize je týmů 7. Posledním administrativním milníkem je platba startovného a kauce a předložení zápisu z Valné hromady. Lhůta pro tyto úkony končí 20. února.

2.Liga
Loňský ročník 2.Ligy nabídl nebývale vyrovnané zápasy, což potvrzuje fakt, že Třinec Sharks vyhráli titul ze čtvrtého postupového místa do play-off s bilancí 2-4 ze základní části. Sharks letos budou bojovat o zlatý hattrick. Kromě papírově vyrovnané ligy se musí vypořádat s odchodem klíčového muže, Ondřeje Chvojky, který letos bude hrát ve Steelers.

Podle papírových předpokladů by letošní 2.Liga měla mít vysokou kvalitu. Kromě loňské pětice účastníků totiž ligu posílí z loňské Snapbacks ligy Prague Lions a Brno Sígrs. Lions hlavní síly směřují k ELF a ve 2.Lize to tak nebudou mít vůbec jednoduché. Sígrs se v loňské sezoně ve Snapbacks lize trápili a s bilancí 1-7 skončili na předposledním místě. Brněnský tým se ve 2.Lize naposled představil v roce 2017, kdy v Silver Bowlu podlehl městskému rivalovi Alligators.

Dalším novým týmem ve 2.Lize bude loňský vítěz Bronze Bowlu Bělá Raiders. Jejich dominance ve 3.Lize v podstatě předurčila jistý postup o ligu výš. Raiders v loňské sezoně inkasovali pouze 6 bodů, a to navíc ve finále po interceptionu quarterbacka Pavla Mráze.

Základní část začne o víkendu 8.-9. dubna a každý tým odehraje 8 zápasů. Proti jednomu soupeři odehraje tým 2 zápasy a proti zbývajícím 6 soupeřům 1 zápas. Do semifinále postoupí nejlepší 4 týmy a finálový Silver Bowl se odehraje o víkendu 8.-9. července.

3.Liga
Loňský vítěz 3.Ligy je pryč, cesta k Bronze Bowlu je tak volná. S loňským suverénem se snažili držet krok Golems a Dietos a tyto dva týmy tak budou před startem sezony papírovými favority. Z loňských účastníků se vrací Hurricanes, Dragons a Foxes.

Návrat do soutěže mužů hlásí Nordians a Rangers. Trutnov naposled hrál v roce 2021 ve spojené 2.Lize. Nordians nastoupili naposled v roce 2019 ve 4.Lize a s bilancí 3-3 skončili na čtvrtém místě.

Základní část začne o víkendu 15.-16. dubna a každý tým odehraje 6 zápasů. Do semifinále postoupí nejlepší 4 týmy a finálový Bronze Bowl se odehraje o víkendu 8.-9. července.

Termínová listina
Pro ČLAF je lhůta dodání volných termínů 28.2. Pro nižší ligy pak 15.3. U všech lig tak lze počítat s vydáním termínové listiny bezprostředně po těchto termínech.

Zkraťte si čekání se Super Bowlem
Čekání na termínové listiny si můžete zkrátit ve společnosti NFL. Zámořská liga finišuje o víkendu finálovým Super Bowlem. Kam vyrazit na Super Bowl zjistíte v našem průvodci. Zápas o Lombardiho trofej vysílá O2 TV Sport a to včetně vlastního studia před zápasem. Rozbor všeho podstatného najdete také v podcastech Touchdown Jiřího Kalemby a NFL sideline. Aktuální informace pak můžete čerpat na Facebooku NFL.cz. Na Facebooku ČAAF bude k Super Bowlu připravena soutěž o ceny.