Home  /  Zprávy  /  Letem světem 4/2012

Letem světem 4/2012

(ne) 8. duben 2012, Michal Rosíval
Rakousko
Graz Giants - Prague Panthers 42:28
Vienna Vikings - Mödling Rangers
Tirol Raiders - Danube Dragons
Panteři v AFL prohráli třetí ze tří zápasů a obrana v nich povolila soupeřům v průměru 39 bodů. Ačkoliv zápas nakonec skončil rozdílem pouhých 14 bodů, tak útok Giants získal více než dvojnásobné množství yardů (511:247). Vůbec se tentokrát nedařilo Amosu Allenovi, který z 11 runů naběhal jen 13 yardů a jeho nejdelší pokus měl 4 yardy. Naopak velmi se dařilo Justinu Walzovi. 76 yardů naběhal (z 13 pokusů) a zkompletoval 16 z 22 přihrávek. Čtyři z nich byly touchdownové a ani nehodil ani jeden interception. Neméně kvalitní výkon převedl ale i domácí QB Alex Gunn (11/13, 2 TDs) a na zemi jasně vládl Alex Gross (14 runů, 145 yardů, 2 TDs).
Zbývající dva zápasy se hrají na velikonoční pondělí. Zápas v Innsbrucku je prvním z řady zápasů, které bude živě vysílat ORF. Současně bude zápas k vidění i na Raiders TV, tentokrát i v HD.
 
EFAF Cup
Prague Black Hawks - Sollerod Golddiggers 13:43
Grenoble Centaures - Valencia Firebats 30:0
Milano Seamen - FFC Braunschweig 0:56
Jestli si Black Hawks brousili drápky na celkové vítězství v EFAF Cupu, tak jejich snažení skončilo na první možné překážce. Teoretická naděje na postup ze tříčlenné skupiny sice ještě je, ale je v zásadě utopická. Před zápase se možná po loňských zkušenostech dal očekávat kvalitní výkon pražského útoku a otázkou mohlo být, kolik bodů dají Dánové. V ne zrovna přívětivém počasí ale zhruba stovka diváků viděla naprostou dominanci Dánů od první minuty. Dánský tým drtivou většinu akcí běhal a za perfektními bloky snadno získával yardy. Naopak hra Black Hawks působila poněkud bezradně a to v útoku, obraně i special týmech, kdy Pražané hráli několik akcí i s devíti hráči.
K zápasu se váže jedna zajímavost - v roce 2009 se český národní tým střetl s Dánskem. Sice vyhrál v prvním zápase, ale v druhém byl deklasován perfektně připraveným plánem Dánů. Včerejší zápas se tomu z před tří let velmi podobal. A podobnost asi nebyla náhodná. Hlavní trenérem Black Hawks je momentálně Daniel Leško, tehdejší head coach českého národního týmu. A hlavním trenérem Golddiggers je Kim Ewe, který tehdy byl (a stále je) defenzivním koordinátorem Dánů. A mimochodem, s Dány se příští rok utkáme zase.
 
EFL
La Courneuve Flash - London Blitz 6:7
Zápas skupiny D. Třetím ve skupině je španělský Hospitalet, což nepřímo znamená, že Londýňané jsou víceméně ve čtvrtfinále a jejich soupeřem budou Berlin Adler.
 
CEI
Klek Knights - Györ Sharks