Home  /  Zprávy  /  Letem světem 2/2012

Letem světem 2/2012

(po) 26. březen 2012, Michal Rosíval
Rakousko
Mödling Rangers - Swarco Raiders  0:52
Raiffeisen Vikings - Graz Giants  20:13
Prague Panthers - Danube Dragons  33:37
Nejlepší poločas Panthers za více než 2 roky v AFL a současně bohužel nejhorší čtvrtina. Panthers v poločase vedli 33:10, ale Dragons 27 body ve třetí čtvrtině zápas otočili. Nakonec rozhodující byl drive poslední Panthers, kdy měli první down na vídeňských 4 yardech, ale ani jeden ze čtyř hraných pokusů úspěchem neskončil. Během celého zápasu, jakkoliv složeného ze dvou zcela odlišných polovin rozhodovaly maličkosti - jediným turnoverem zápasu byl interception domácího quarterbacka Justina Walze a Dragons měli lepší výchozí pozice díky lepším kickům - průměrný čistý punt měli delší o 6 yardů, průměrný kickoff o 12. Zajímavostí roky u Panthers neviděnou je statistika runů, která obsahuje pouhopouhá dvě jména - buď quarterbacka Walze nebo jediného "skutečného" RB Amose Allena.
Už příští neděli se ukáže, který poločas byl tou pravou tváří letošních Panthers. Soupeř bude nejtěžší možný - Tirol Raiders.
 
Polsko
Warsaw Eagles - Poznań Kozły  27:0
Silesia Rebels - Kraków Tigers  40:6
Wrocław Devils - Gdynia Seahawks  27:34
Devils, loňstí finalisté po "vytunelování" městskými rivaly prohráli svůj opener a týmem "to beat" asi nebudou.
  
EFL
Parma Panthers - Badalona Dracs  30:6
První zápas EFL celkově. Šlo o zápas skupiny C, které se účastní ještě německý mistr, Schwäb.Hall Unicorns. O postupujícím se rozhodne až v květnu, kdy Němci přivítají Parmu.