Home  /  Zprávy  /  OTEVŘENÉ HALOVÉ MISTROVSTVÍ ČR V AMERICKÉM FOTBALE 2006

OTEVŘENÉ HALOVÉ MISTROVSTVÍ ČR V AMERICKÉM FOTBALE 2006

(po) 18. září 2006, Filip Hobza
Vzhledem k nutnosti včasné rezervace prostor pro tradiční Otevřené halové mistrovství ČR v americkém fotbale prosím o výběr jedné z níže nabízených variant místa a termínu. Systém a pravidla zůstávají shodné s minulým ročníkem (rovněž viz níže).

Varianta A:
Datum: 10.12.2006 neděle (od cca 8.00 dle rozpisu a počtu přihlášených týmů - harmonogram jednotlivých utkání zohlední vzdálenostní rozdíly týmů).
Místo: Sportovní hala Club hotel Průhonice (jako obvykle)
Popis haly: rozměry 55 x 35 m, 400 míst k sezení, umělý povrch (více http://www.chpp.cz)
Startovné: 10.000,- Kč za jeden tým

Varianta B:
Datum: 16.12.2006 sobota (od cca 8.00 dle rozpisu a počtu přihlášených týmů - harmonogram jednotlivých utkání zohlední vzdálenostní rozdíly týmů).
Místo konání: Městská hala v Jablonci nad Nisou
Popis haly: rozměry 60 x 25 m, 680 míst k sezení a 1420 míst k stání, povrch odpružené parkety (více http://www.sportjablonec.cz)
Startovné: 7.500,- Kč za jeden tým

Vyjádření k předkládaným variantám za váš tým pošlete spolu s informací, zda se akce zúčastníte nejpozději do 30.9. na caaf@caaf.cz!

Povinnosti jednotlivců a týmů
:
Splnění věkového limitu (dle ČLAF - u hráčů starších 17 a mladších 18 let je nezbytné spolu se soupiskou odevzdat souhlas lékaře a zákonného zástupce).
Zdravotní způsobilost (účast na vlastní riziko).
Včasná úhrada předepsaného startovného.
Všichni hráči musí mít kompletní předepsanou výstroj.
Každý tým musí mít oficiální název a jednotnou sadu dresů.
Týmy a hráči musí dbát pokynů organizátorů.
Každý hráč může nastoupit pouze za jeden přihlášený tým.
Každý zúčastněný tým je povinen nejpozději 30 minut před započetím svého prvního utkání předat řediteli turnaje uzavřenou soupisku všech hráčů (jméno, příjmení, rodné číslo (u cizinců číslo pasu a datum narození), státní příslušnost) s minimálním počtem 14 a maximálním počtem 25 hráčů.
K jednotlivým utkáním mohou nastoupit za každý tým pouze hráči uvedení na soupisce.

Systém
:
Přihlášení účastnící (12 týmů) budou podle minulých halových výsledků (případně výsledků ČLAF nebo losu) nasazeni do tří výkonnostních košů, ze kterých byudou vylosovány čtyři skupiny po třech. V každé skupině se utká každý tým s každým jednou. Po odehrání všech utkání základní skupiny bude vytvořeno pořadí na základě počtu získaných bodů (2 body výhra, 0 bodů prohra, 1 bod remíza, -2 body kontumace). Při rovnosti bodů rozhodují pro určení pořadí ve skupinách následující kritéria v uvedeném pořadí: 1. vzájemný zápas 2. rozdíl skóre ze vzájemného utkání 3. rozdíl skóre ze všech utkání ve skupině 4. los. Vítězové skupin budou nasazeni přímo do čtvrtfinále. Týmy na 2. a 3. místech se střetnou křížem s týmy ze sousední skupiny v osmifinále (2. ze skupiny A se 3. ze skupiny B, 2. ze skupiny B se 3. ze skupiny A, 2. ze skupiny C se 3. ze skupiny D, 2. ze skupiny D se 3. ze skupiny C). Pro poražené osmifinalisty turnaj končí s umístěním na 9.-12. místě. Vítězové osmifinálových utkání se ve čtvrtfinále střetnou s nasazenými vítězi základních skupin (1. ze skupiny A s vítězem osmifinále 2. D vs. 3. C (čtvrtfinále A), 1. ze skupiny B s vítězem osmifinále 2. C vs. 3. D (čtvrtfinále B), 1. ze skupiny C s vítězem osmifinále 2. B vs. 3. A (čtvrtfinále C), 1. ze skupiny D s vítězem osmifinále 2. A vs. 3. B (čtvrtfinále D)). Pro poražené čtvrtfinalisty turnaj končí s umístěním na 5.-8. místě. Vítězové čtvrtfinálových utkání se v semifinále střetnou o postup do finále (vítěz čtvrtfinále A vs. vítěz čtvrtfinále B a vítěz čtvrtfinále C vs. vítěz čtvrtfinále D). Poražení semifinalisté se střetnou v utkání o 3. místo. Vítězové semifinálových utkání se střetnou ve finále o titul halového mistra ČR v americkém fotbale pro rok 2005. Všechna utkání play-off se hrají na jedno vítězné utkání.

Pravidla:
 

I. Definitions

1) The game shall be played between two teams of no more than 7 players each.
 
No blitz zone
 
2) No blitz zone is between line of scrimmage and offense goal line and is 5 yards width (2,5 yards to each side from the point, where the ball was, when the snap begun)
Players Numbering
3) No two players from the same team can participate in the same down wearing identical Numbers. No other rules for Players Numbering are established.

II. Time and begin of the Play

1) The total playing time in a game is 24 minutes divided into two periods. The intermission between halves can be max. 3 minutes.
2) Each team is entitled to one charged team timeout during each half.
3) Each period starts offense on own 5 yard line, same rule will apply after TD, safety and punt.
Exception: Extra period starts the offense on defense 10 yard line.
4) The NCAA tiebreaker will be used when the score in play-off is same after two periods.

III. Kicks

1) Kicks are not allowed.
Virtual punt
 
2) Offense team may virtually kick a punt. After virtualy punt, opponent will start on their 5 yard line.
3) After TD only 2 point conversion is allowed.
 

IV. Linemen and Line of Scrimmage

1) Offense:
a. On the snap, at least four players must be on the offensive scrimmage line.
b. Eligible receiver is a lineman closest to side line and is not next to center.
 
2) Defence
a. Maximum two defense linemen, other defense player must stand at least 0,5 yard behind the line of scrimmage. It must be be obvious, who is lineman. In Doubt, there is no defense lineman.
b. Defense linemen must be at least with shoulder between outside shoulders of outside offense lineman except eligible receiver. In Doubt, there is no defense lineman.
c. No defense player may cross line of scrimmage within two seconds after snap.
Exceptions:
1. Defense linemen may cross line of scrimage after snap.
2. QB leaves No blitz zone.
3. Ball leaves QB hands or QB simulate such action (this means: pass, handing, fumble e.t.c.)
 
Penalty ? live ball foul. Five yard from the previous spot.

V. Blocking

Blocking below the waist is strictly prohibited.