Home  /  Zprávy  /  Výběrové řízení pořadatele finále ČLAF A a B pro rok 2007

Výběrové řízení pořadatele finále ČLAF A a B pro rok 2007

(út) 2. leden 2007, Filip Hobza
Česká asociace amerického fotbalu tímto vyhlašuje výběrová řízení na pořadatele a organizátory vrcholných podniků ? rozhodujících utkání jednotlivých divizí (finále play-off divize A a B, baráž) v souvislosti se čtrnáctým ročníkem České ligy amerického fotbalu (sezóna 2007), kterého se zúčastní tyto týmy: Prague Lions, Prague Panthers, Bratislava Monarchs, Havířov Devils, Příbram Bobcats (elitní divize A) a Pilsen Tornadoes, Brno Alligators, Pardubice Stallions, Liberec Highlanders, The Crew (původně Wroclaw Angels) (divize B).

1) Finále letošního ročníku ČLAF A se dle platné termínové listiny uskuteční o víkendu 28.-29.7. v návaznosti na předchozí ligové zápasy. Preferována budou místa, resp. města, kde v současnosti funguje klub amerického fotbalu nebo kde je předpoklad vzniku klubu nového. Zároveň bude posuzován vybraný stadión, určený pro uskutečnění finále, jeho zázemí, kvalita povrchu, možnost použití umělého osvětlení, dále pak možnost zajištění účasti sdělovacích prostředků včetně celostátních a kabelových televizí. Předpokládaná návštěvnost by neměla být nižší než 3.000 diváků se zaměřením na studenty středních a vysokých škol a na rodiny s dětmi. Těmto cílovým skupinám by měl být přizpůsoben doprovodný program a forma propagace, které budou ve výběrovém řízení rovněž posouzeny, stejně jako přiložené reference. Vzhledem k faktu, že se pro pořadatele jedná o výdělečnou akci, měla by nabídka obsahovat i finanční částku, kterou pořadatel uhradí ČAAF za poskytnutí práv na uspořádání finále (pořadatelských, resp. organizačních a reklamních práv).

Pozn.: Součástí finále ČLAF A může být v jeden den na jednom místě barážové utkání (vítěz ČLAF B proti poslednímu týmu ČLAF A) o účast v elitní soutěži pro rok 2008, např. formou předzápasu. Výhodou této kombinace může být širší spektrum diváků z hlediska teritoriální příslušnosti, přičemž náklady spojené s realizací promotion a samotné akce jsou téměř shodné s náklady na jedno utkání.

2) Finále letošního ročníku ČLAF B se dle platné termínové listiny uskuteční o víkendu 21.-22.7. v návaznosti na předchozí ligové zápasy. Preferována budou místa, resp. města, kde v současnosti funguje klub amerického fotbalu nebo kde je předpoklad vzniku klubu nového. Zároveň bude posuzován vybraný stadión, určený pro uskutečnění finále, jeho zázemí, kvalita povrchu, možnost použití umělého osvětlení, dále pak možnost zajištění účasti sdělovacích prostředků včetně celostátních a kabelových televizí. Předpokládaná návštěvnost by neměla být nižší než 1.000 diváků se zaměřením na studenty středních a vysokých škol a na rodiny s dětmi. Těmto cílovým skupinám by měl být přizpůsoben doprovodný program a forma propagace, které budou ve výběrovém řízení rovněž posouzeny, stejně jako přiložené reference. Vzhledem k faktu, že se pro pořadatele jedná o výdělečnou akci, měla by nabídka obsahovat i finanční částku, kterou pořadatel uhradí ČAAF za poskytnutí práv na uspořádání finále (pořadatelských, resp. organizačních a reklamních práv).

Pozn.:  Finále ČLAF B může být v jeden den na jednom místě v rámci semifinále ČLAF A. Výhodou této kombinace může být širší spektrum diváků z hlediska teritoriální příslušnosti, přičemž náklady spojené s realizací promotion a samotné akce jsou téměř shodné s náklady na jedno utkání.

Dle výše uvedeného by předložená nabídka měla minimálně obsahovat následující body:
 
?        typ utkání (s případnou specifikací varianty dvou utkání)
?        přesný termín konání
?        místo konání (město, stadión včetně adresy)
?        předběžný program akce
?        předběžný plán promotion
?        možnosti na zajištění účasti sdělovacích prostředků (zejména televize ? alespoň jedna s celoplošným terestrickým pokrytím)
?        plán na zajištění finančních prostředků na pokrytí nákladů spojených s akcí
?        reference o pořadateli a kontakty na něj
?        výše finanční částky za poskytnutí práv ČAAF

Konečný termín pro předložení nabídek byl stanoven na 28.2.2007, do tohoto data je možné nabídky zasílat buď na adresu kanceláře ČAAF (Nad úpadem 297, 149 00  Praha 4) nebo e-mailem na caaf@caaf.cz. Vyhodnocení výběrových řízení proběhne nejpozději do 31.3.2007.

S pozdravem

Filip Hobza
ředitel ČAAF