Home  /  Zprávy  /  Letem fotbalovým světem 1/2007

Letem fotbalovým světem 1/2007

(út) 17. duben 2007, Michal Rosíval
Rakousko
Carinthian Black Lions - Dodge Vikings Vienna 6-35
Black Lions za 14 dní přijedou v rámci EFAF Cupu do Prahy k zápasu s Prague Lions. Zatím jsou v rakouské lize poslední a zdá se, že na tomto místě i zůstanou. V čele tabulky jsou neporažení Vikings (3-0) a Graz Giants (2-0).

Maďarsko
Budapest Wolves 2 - Györ Sharks 26-41
Szolnok Soldiers - Budapest Black Knights 0-22
V Maďarsku letos ligu hraje celkem 15 týmů a to hned ve dvou oddělených divizích. V divizi I kromě čtyřech zmíněných týmů hrají ještě Debrecen Gladiators a Nagykanizsa Demons. Stejně jako vloni se do ligy nezapojí první tým budapešťských Vlků. Titul obhajuje Györ.

Polsko
Warsaw Eagles - AZS Silesia Miners 7-6
Pomorze Seahawks - Husaria Szczecin 19-0
Po loňské premiéře se čtyřmi týmy má letos polská liga 9 účastníků, kteří jsou rozděleni do tří divizí. Vloni s přehledem zvítězil tým z Varšavy, ale už první týden ukazal, že letos může být všechno jinak. Ligu hraje i The Crew Wroclaw, tým, který původně měl nastoupit v české ČLAF B i Devils Wroclaw, o kterých se také chvíli mluvilo.

Španělsko
Španělská liga začíná i končí nejdříve v Evropě a v době, kdy jinde liga startuje, tak tady za sebou mají již celou regular season. Nejlépe si v ní vedli loňstí finalisté, tedy Pioners de l'Hospitalet (7-0) a Valencia Firebats (6-1).

EFAF Cup
Graz Giants - Dresden Monarchs 50-0 a 43-10
Coventry Jets - Osos Rivas Madrid 39-8
Giants a Monarchs tvořili dvoučlennou miniskupinu a obhájce trofeje z Rakouska snadno postoupil dále. Německé týmy, jako tradičně, evrospké soutěže bojkotují, takže do EFAF Cupu poslal německý svaz jen průměrný tým německé ligy a ten navíc v EFAF Cupu nastoupil vesměs s náhradníky. Ještě zajímavější přístup mají ve Velké Británii, protože Coventry vloni hráli dokonce druhou ligu (i když velmi kvalitně a bez porážky ji vyhráli). Odvetný zápas v Drážďanech piskali i čeští rozhodčí.

Eurobowl
L´Hospitalet Pioners - La Courneuve Flash 0-44
Valencia Firebats - Tirol Raiders 6-39
Očekávané výsledky, španělské týmy pro elitní evropské týmy nemohly být žádnou překážkou.

NFL Europa
Hamburg Sea Devils - Cologne Centurions 18-24
Rhein Fire Düsseldorf - Berlin Thunder 3-15
Frankfurt Galaxy - Amsterdam Admirals 30-14