Home  /  Zprávy  /  ČLAF 2009

ČLAF 2009

(po) 9. únor 2009, Filip Hobza
V souladu se závěry řádného zasedání Parlamentu ČAAF se obracím na zástupce jednotlivých týmů s urgentní výzvou o poskytnutí termínů a míst (přesných adres), kdy je možné odehrát Vaše domácí utkání. S ohledem na to, že je termínovou listinu nutné sestavit co nejdříve a že je rovněž žádoucí v rámci zajištění co nejrovnoměrnějších a tím nejspravedlivějších nákladů na cestovní výlohy se přiblížit co nejnižšímu rozptylu v nacestovaných kilometrech, žádám o dodání nejpozději do úterý 17.2. do 12:00 (poledne) a zároveň žádám o co největší možný počet těchto utkání. Při nedodání požadovaných údajů v daném termínu se vystavujete nebezpečí, že vám bude direktivně přidělen termín, který na vaše utkání zbude podle údajů obdržených od ostatních týmů. Požadované údaje jsou tedy následující:
DATUM KONÁNÍ DOMÁCÍCH UTKÁNÍ (co nejvíce z hracích termínů viz níže)
PŘESNÁ ADRESA HŘIŠTĚ
ČAS VÝKOPU
TYP POVRCHU
 
Jako součást výše uvedených údajů posílejte VŠECHNY další požadavky, které se jakkoliv týkají termínové listiny (např. případné nevyhnutelné preference konkrétních termínů apod.).
 
Vše uvedené posílejte na caaf@caaf.cz.
 
 
Základní informace o ČLAF 2009:
 
Soutěže se účastní 8 týmů (Prague Panthers, Prague Lions, Brno Alligators, Havířov Devils, Pilsen Patriots, Příbram Bobcats, Liberec Highlanders, Budweis Hellboys).
 
V základní části se utká každý s každým jednou, buď doma nebo venku (s přihlédnutím k co nejrovnoměrnějším cestovním nákladům pro jednotlivé účastníky). Po odehrání všech utkání základní části bude vytvořeno konečné pořadí na základě počtu získaných bodů (vítězství 2 body, prohra 0 bodů, kontumace -2 body – při kontumaci je do tabulky zapsán vítězi výsledek 35:0). Při rovnosti bodů rozhodují o pořadí následující kritéria v uvedeném pořadí:
• Bodový zisk ze vzájemných utkání
• Rozdíl skóre ze vzájemných utkání
• Rozdíl skóre z celé soutěže
• Počet bodů v celé soutěži
• Los
 
První dva týmy jsou nasazeny přímo do semifinále, ve čtvrtfinále se utká 3. tým se 6. a 4. s 5. Vítězové čtvrtfinálových utkání postupují do semifinále, přičemž vítěz základní části se v semifinále utká s týmem, který se umístil po základní části hůře. Všechna utkání playoff se hrají na jedno vítězné utkání, přičemž výhodu domácího prostředí má tým, který skončí na lepším místě po základní části. Místo konání finále bude určeno na základě rozhodnutí předsednictva ČAAF. Všechna utkání (i základní části) se v případě nerozhodného stavu po odehrání řádné hrací doby prodlužují dle pravidel NCAA až do rozhodnutí. Pořadí utkání jednotlivých fází playoff bude určeno podle vzdáleností soupeřů - na sobotu připadnou utkání týmů, jejichž sídelní města jsou vzdálenější. Ve finále je za domácí tým považován tým, který skončí na lepším místě po základní části.
 
Bude-li na hřišti dosaženo výsledku s rozdílem skóre vyšším než 35 bodů, bude do tabulky výsledek zápasu započten takto: Počet bodů poraženého zůstane nezměněn, počet bodů vítěze bude roven počtu bodů poraženého plus 35 bodů (Příklad 1: zápas s výsledkem 60-0 se do tabulky započte jako vítězství 35-0, resp. prohra 0-35. Příklad 2: zápas s výsledkem 60-7 se do tabulky započte jako vítězství 42-7, resp. prohra 7-42). Pokud bude rozdíl ve skóre na začátku nebo průběhu druhého poločasu 35 nebo více bodů, bude čas zastavován pouze z následujících důvodů:
• Timeout
• Faul
• Měření
• Touchdown, field goal nebo safety
• Konec třetí čtvrtiny
• Zranění
Toto pravidlo platí až do konce zápasu, tedy i v případě, že se rozdíl ve skóre v průběhu druhého poločasu dostane zpět pod 35 bodů.


Termíny:
 
1. kolo 4.-5.4.
2. kolo 11.-13.4. (Velikonoční pondělí)
3. kolo 18.-19.4.
4. kolo 25.-26.4.
1.-3.5. volný víkend (Prague Panthers EFAF CUP, v Plzni exhibice)
5. kolo 8.-10.5. (Volné pondělí)
16.-17.5 volný víkend (Prague Panthers EFAF CUP)
6. kolo 23.-24.5.
7. kolo 30.-31.5.
6.-7.6. volný víkend (Prague Panthers EFAF CUP – potenciálně semifinále)
13.-14.6. čtvrtfinále
20.-21.6. semifinále
27.-28.6. finále