Home  /  Zprávy  /  ČJLAF 2009

ČJLAF 2009

(po) 10. srpen 2009, Michal Rosíval
Účastníci
Bratislava Monarchs, Brno Alligators, Havířov Devils, Prague Lions, Prague Panthers, Příbram Bobcats
 
Systém základní části
Dvě skupiny po třech týmech, v rámci skupiny každý s každým dvakrát (doma-venku), celkem 4 zápasy pro každým tým. V případě, že zápas základní části skončí po základní hrací době (4 čtvrtiny po 12 minutách) remízou, tak se prodlužuje do rozhodnutí.
 
Rozdělení do skupin
Západ: Bobcats, Lions, Panthers; Východ: Alligators, Devils, Monarchs
 
Playoffs
K každé skupiny postupují vítězové (podle výsledků v základní části a podle ustavení Herního řádu o pořadí týmů budou nasazeni jako číslo 1, resp. číslo 2) a druhé týmy (budou nasazeni jako číslo 3, resp. číslo 4).
Semifinále se odehraje jako zápasy 1-3 a 2-4, případně 1-4 a 2-3, tak aby se vzájemně neutkaly týmy ze stejných skupin. Pořadatelem semifinálových zápasů budou týmy nasazený jako 1 a 2. Termíny zápasů se určí po skončení základní části a pouze z čísel nasazení nelze odvodit den konání semifinálových zápasů.
Finále se uskuteční na hřišti finalisty s nižším číslem nasazení, případně na hřišti, které určí ČAAF. Zápas o třetí místo se odehraje ve stejný den a na stejném hřišti jako finále za podmínky, že s jeho odehráním budou souhlasit oba týmy. Pokud se jeden z týmů účasti v zápase o třetí místo vzdá, tak celkové třetí místo připadne jeho soupeři a nebude se jednat o kontumaci ve smyslu Herního řádu.
 
Termíny soutěže
První kolo základní části se odehraje o víkendu 5.-6.9., poslední 10.-11.10. Základní část bude trvat celkem šest týdnů, přičemž každý tým bude mít dva volné týdny (je dáno lichým počtem účastníků ve skupinách). Víkend 17.-18.10. bude volný. Semifinálové zápasy se odehrají o víkendu 24.-25.10. nebo o víkendu 31.10.-1.11., přičemž toto bude definitivně určeno v průběhu základní části. Finále a případný zápas o třetí místo se uskutečný víkend následující po semifinále.
Předpokládané hrací dny jsou sobota pro skupinu Východ a neděle pro skupinu Západ.
 
Pravidla
Veškerá pravidla a nařízení plynou z platného Herního řádu a Směrnic.
 
Rozpis zápasů