Home  /  Zprávy  /  První západočeské derby vyhráli Patriots

První západočeské derby vyhráli Patriots

(čt) 25. duben 2013, Michal Rosíval

Na karlovarské Warriors čekala, po odkladu zápasu s Mustangs z důvodu nepřízně počasí, první ostrá zápasová zkouška v rámci ČLAF B proti plzeňským Patriotům. Oba týmy se setkaly už v březnu, kdy na plzeňské půdě sehrály scrimmage. Na oba týmy však čekalo několik změn ve hře toho druhého.
Pro Warriors to byla bezesporu účast dvou hvězd v dresu Patriots. Přijeli Pavel Tumpach s Petrem Urbanem, dva hráči, se kterými Warriors neměli zkušenost. Hlavně účast druhého jmenovaného pořádně zamíchala kartami zápasu. Na Patriots zase čekala přepracovaná taktika v podání Warriors, kterou do sezony pečlivě připravovali trenéři.
Do utkání vstoupily oba týmy zhurta, po domácím kick-offu ale Patrioti body nezískali. To první v prvním domácím drivu našli Warriors recept na obranu Plzeňanů a 80yardovým během položili svůj první touchdown. Následný pokus o extra-point domácím nevyšel, a tak šla po kick-offu znovu do útoku Plzeň. Ta rychle srovnala, také po zemi a následně se proměněným kopem dostala do jednobodového vedení.
Ve druhé čtvrtině našla ofenzíva hostí recept na domácí obranu a začala se výrazněji prosazovat. Ani na jeden ze dvou touchdownů hostí nedokázali Válečníci odpovědět, a tak do šaten mířili se 14bodovou ztrátou.
Po přestávce vyplněné výstupem karlovarských cheerleaders přišli Warriors na hřiště s lehce pozměněným stylem obrany, který nebyl pro Patrioty tak čitelný a hůře se jim překonával. Za dvacet minut druhé půlky položili hosté dílem Petra Urbana dva touchdowny poté, co se kvůli zraněním posunul na post runningbacka.
Útok Warriors v druhé polovině přidal, ale další sladká tečka už nepřišla. Vítězství 33:6 tak z Karlových Varů odvezli hosté, na kterých však bylo vidět, že se na vítězství nadřeli. Domácí tak mohou býti spokojení, další zápas je čeká na hřišti libereckých Titánů, kterým mají z prosincového halového mistrovství co vracet.

Detail zápasu

Karlovy Vary Warriors
6 : 33
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
Warriors 6 0 0 0
Patriots 7 13 7 6

Datum: 20.4.2013 v 14:00
Počasí: Oblačno, 7°C
Počet diváků: 350
Rozhodčí: Filip Haza (R), Libor Coufal (HL), Stanley Hameder (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Karlovy Vary Warriors TD - 6:0 - Jakub Choura, 80y run (kick neúspěšný); 6:06
Pilsen Patriots TD - 6:7 - Pavel Tumpach, 7y run (Jiří Urban kick); 4:03
2.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:14 - Marek Mařík, 15y run (Jiří Urban kick); 9:11
Pilsen Patriots TD - 6:20 - Jiří Urban, 16y pass od Patrik Vainer (kick neúspěšný); 1:23
3.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:27 - Jiří Urban, 33y run (Jiří Urban kick); 2:58
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:33 - Jiří Urban, 9y run (kick neúspěšný); 4:33