Home  /  Zprávy  /  I druhé derby ovládli Lions

I druhé derby ovládli Lions

(po) 23. květen 2016, Radim Kroulík

V Hostivaři se odehrála dlouho očekávaná odveta mezi pražskými týmy. Black Panthers chtěli po poměrně překvapivé prohře z druhého kola porážku svému rivalovi oplatit. Úvod druhého zápasu se nesl v odlišném duchu. Zatímco v prvním zápase nasázeli Lions 28 bodů za poločas, v tom druhém se dlouho čekalo na první body zápasu. První čtvrtina byla přehlídkou výkonů obran.

Poprvé se radoval Jan Dundáček, který slalomem téměř přes celé hřiště doběhl až do endzóny. Bohužel pro hosty zbytečně. Faul vrátil drive zpět hluboko na vlastní půlku. Ze stejného drivu a méně než minutu před koncem prvního poločasu se již Hráč roku 2015 dočkal. Sedm yardů od endzóny zachytil snap a namířil si to do endzóny, do které se mu podařilo těsně proskočit. Potvrzovací kop proměnil veterán Stanislav Jantoš. Rázem byli hosté na koni a zdálo se, že do poločasové přestávky půjdou se sedmibodovým náskokem. Navíc během kickoffu, který Jantoš kopl po zemi, se mohli Black Panthers dostat na míč. Sám kicker měl na 20 yardech Lions šanci zalehnout míč, ale více štěstí měli domácí. I tak měli Black Panthers dobrou pozici k udržení vedení do poločasu.

Když hned v první akci zastavil Karel Augusta Silvu pro minimální zisk ve hřišti, zdálo se, že Lions již do poločasu nic nevymyslí. Hned po timeoutu domácích našel Silva uprostřed hřiště volného Walla, který posunul útok prakticky na půlku hřiště. S vypršením času se cornerback Black Panthers dopustil defensive pass interference, a tak Lions měli ještě jednu akci z 23 yardové vzdálenosti. Na hřiště vyběhl James Brooks, na kterého podle očekávání Silva směřoval svůj pass. Ani dva obránci, kteří natěsno Brookse hlídali, nezabránili touchdownu. Jindy spolehlivý Ondřej Šisl svůj potvrzovací kop neproměnil, poločasové skóre tak bylo 6:7 pro Black Panthers.

V prvním drivu druhého poločasu se útok Lions naplno probral. Suchý s Ulyaninem posunuli míč až na 1 yard od endzóny. Při prvním downu se Silva rozhodl otestovat duel mezi Wallem a Jenšíkem, který stejně jako v prvním zápase dopadl úspěšněji pro receivera Lions. Domácí se rozhodli potvrzovat za dva body, a tak na hřiště povolali opět Brookse. Přestože Jiří Hamal bránil lionskou 34 natěsno, Brooks vyskočil u pravého pylonu do vzduchu a připsal si úspěšné potvrzení. Black Panthers se vydali odpovědět na sedmibodovou ztrátu, jejich snažení skončilo v následujícím drivu na 20 yardech od ednzóny, kde se Jantoš při field goalu nemýlil a snížil skóre na 14:10.

Stejně jako v prvním vzájemném zápase, tak i v tomto předvedl Cory Holmes dlouhý kickoff return. Tentokrát jeho kličkovaná skončila přibližně na 40 yardech na půlce soupeře. Deset yardů od endzóny si Silva opět vybral jako svůj cíl Walla. Ten uprostřed endzóny vyskočil do vzduchu, zachytil míč, dostal hit od Jana Kabáta, ale míč udržel. Po nepodařeném snapu, kdy se míč jen kutálel kolem holdera, se Šisl snažil s míčem ještě něco vymyslet. Z 25 yardů se pokusil najít spoluhráče, který míč zachytil, ale na dva body to nestačilo.

Blížil se konec třetí čtvrtiny a Black Panthers nenašli odpověď na touchdown Walla. Jejich útočné snažení se zastavilo 14 yardů od endzóny, kde se jim nepodařilo zkonvertovat čtvrtý down. Obrana Black Panthers zabrala a v úvodu čtvrté čtvrtiny vrátila míč zpět svému útoku. Dál než na vlastních 35 yardů se ale nedostal, a tak Jakub Woleský puntoval.

I při druhém drivu poslední čtvrtiny zabrala obrana domácích. Michael Vondráček zachytil dlouhý pass Silvy. Black Panthers začínali na půlce hřiště. Poslední naději vzal hostům James Brooks, který vytrhl Pátkovi míč z rukou, přestože se running back oběma rukama snažil míč udržet.

První akcí po two minute warningu se Lions rozhodli překvapit obranu. Místo očekávaného běhu zvolili pass. Erik Wall opět porazil Jenšíka a doběhl si pro svůj třetí touchdown. V posledním drivu Black Panthers se útok dostal na půlku soupeře, ale na 35 yardech od endzóny vypršel čas.

Lions tak stále nenašli v ČLAF přemožitele. Bilance 5-0 a dva zápasy proti Steelers dávají Lions dobrou šanci na účast v Czech Bowlu. Pro Black Panthers se naplnil černý scénář, když se jim nepodařilo zvítězit v ani jednom důležitém zápase tohoto víkendu. Stále však mají účast v Czech Bowlu ve svých rukách.


Detail zápasu

Prague Lions
26 : 10
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 0 6 14 6
PBP 0 7 3 0
Statistiky

Datum: 22.5.2016 v 14:00
Počasí: Jasno, 28°C
Počet diváků: 320
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Oldřich Kumhera (HL), Radim Kroulík (LJ), Pavel Šimon (BJ), Tomáš Benedikt (SJ), Peter Martinček (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:7 - Jan Dundáček, 7y run (Stanislav Jantoš kick); 0:50
Prague Lions TD - 6:7 - James Brooks, 23y pass od Matthew Silva (kick neúspěšný); 0:00
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 14:7 - Erik Wall, 1y pass od Matthew Silva (James Brooks 2pt pass od Matthew Silva); 10:23
Prague Black Panthers FG - 14:10 - Stanislav Jantoš, 37y; 6:04
Prague Lions TD - 20:10 - Erik Wall, 10y pass od Matthew Silva (2pt pass neúspěšný); 3:28
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 26:10 - Erik Wall, 30y pass od Matthew Silva (2pt run neúspěšný); 1:51