Home  /  Zprávy  /  Black Cats a Titans zůstávají neporažení

Black Cats a Titans zůstávají neporažení

(po) 3. říjen 2016, Radim Kroulík

Podzimní soutěže pomalu míří do pomyslné red zóny. Boje o playoffs vrcholí. Black Cats si zajistily výhodu domácího prostředí v Ženské lize. Lions si "povinnou výhru" připsali po další kontumaci Steelers, kteří jsou na tom početně špatně. Titans si výhrou zajistili účast ve finále druhé juniorské ligy. Warriors si na svou první výhru musí ještě počkat.

Ženská liga
Brno Amazons - Prague Black Cats 12:24

Druhý zápas mezi Amazons a Black Cats měl podobný průběh jako první vzájemný zápas z minulého týdne. Black Cats se dostaly do vedení, Amazons dorovnaly, Black Cats rychle opět odskočily. Tento scénář platil v Čelákovicích a i tentokrát v Bystrci. “Jediným” rozdílem tak je o jeden touchdown víc, kterým odskočily Black Cats na výsledných 24:12. Zajímavostí ze vzájemných zápasů těchto týmů jsou potvrzení touchdownů. Včetně minulého roku si týmy připsaly 31 touchdownů. Úspěšného potvrzení se dočkal pouze jediný touchdown. Postaralo se o něj v loňském finále Brno, když potvrdilo za dva body poslední touchdown v zápase. V ostatních případech skončil touchdown vždy nepotvrzen.

Black Cats zůstávají i po třetím zápase sezóny neporaženy. S bilancí 3-0 již mají jisté první místo po základní části, čímž si zajistily finále na domácím hřišti. Amazons mají druhé místo zaručující finále ve svých rukách. Za předpokladu, že Harpies neporazí Black Cats, stačí Amazons neprohrát o více než 30 bodů. Tím si Amazons zajistí lepší skóre ze vzájemných zápasů při stejné bilanci výher a proher. Harpies tak ještě mohou v posledních dvou kolech zdramatizovat boj o druhé místo ve finálovém zápase.

1. juniorská liga
Prague Lions - Ostrava Steelers 35:0 (kontumace)

Ani svůj druhý zápas v Praze Steelers neodehráli. Od začátku sezóny trápí ostravský tým úzký kádr. Na Steelers čekají v této sezóně ještě dva domácí zápasy, proti Stallions a Lions. Prague Lions si tak díky kontumaci připsali výhru, která je posouvá na bilanci 2-2. Po bye weeku odehrají Lions odvetu s Black Panthers. Po prohře z prvního zápasu (14:7) budou mít nejen co vracet svému městskému rivalovi, ale především půjde o důležitý zápas z pohledu postupu do Junior Bowlu.

2. juniorská liga
Brno Pitbulls - Karlovy Vary Warriors 53:31

Pitbulls se po bolestivé prohře s Mustangs podařilo s Warriors spravit chuť. Warriors hráli poslední zápas 11. září, proto bylo možné, že se na týmu projeví herní výpadek. Tato teorie se nepotvrdila, protože Karlovy Vary vedli po první čtvrtině 13:6. Úvod zápasu se Warriors vydařil, ale v poslední čtvrtině tým ze západních Čech totálně vyhořel. Do poslední čtvrtiny vstupovaly týmy za stavu 26:25 pro Brno. Tři touchdowny Davida Calty dovršené “pick six” Štěpána Calty rozhodly o výhře Pitbulls 53:31. Warriors byli při skórování všestranní. V zápase si připsali běhový touchdown, passový touchdown, touchdown po zblokovaném puntu a touchdown po interceptionu. Ani to nestačilo na útočnou mašinu Pitbulls.

Ústí nad Labem Blades - Liberec Titans 34:39

Souboj prvního s druhým dopadl lépe pro hostující Titans. Duel silného útoku proti silné obraně dopadl lépe pro Liberec. I když se 34 inkasovanými body asi nejde moc hovořit o vydařeném zápasu pro obranu Titans, která v předcházejících dvou zápasech pustila dohromady 27 bodů. Útok Blades potvrdil produktivitu z předcházejících zápasů, ale tentokrát ani 34 bodů na vítězství nestačilo. Zlom přišel v úvodu poslední čtvrtiny, kdy dvěma touchdowny odskočil Liberec na 39:28. Velký zápas odehráli Stolle s Kozákem, kteří se postarali o všechny skóry Titans.

Flagová liga U15

Ve flagu mládeže se toho po šestém kole příliš nezměnilo. Playoffs se pomalu vzdalují Žďáru. Bobcats si připsali první prohru, když nestačili na Pilsen Patriots. Oba vedoucí týmy svých skupin (Prague Lions a Příbram Bobcats) mají po téměř 26 odehraných zápasech pouze jednu prohru. Boj o playoffs zakončí mladí flagisté za dva týdny v posledním kole na turnajích v Pardubicích, Praze a Banticích u Znojma.