Home  /  Zprávy  /  Lions zasadili Bobcats tvrdý úder

Lions zasadili Bobcats tvrdý úder

(út) 6. červen 2017, Radim Kroulík

Sobotní odpoledne nabídlo odvetu mezi týmy Prague Lions a Příbram Bobcats. Cíl pro obě mužstva byl prostý, vyhrát a upevnit si tak pozici v lize, ve které zatím není zcela jasné, kdo půjde do vyřazovací části, a kdo zůstane před branami.

Na míč šli první Bobcats a očekávalo se, že duo Maynard – Bailey se pokusí navázat na pohlednou akci z minulého týdne. Lionská obrana byla však na tuto hrozbu připravena a ukázala, že vzduchem to příbramští nebudou mít nijak lehké. Výraznou stopku v podobě interception vystavil safety Lukáš Rokošný.

Lionskému útoku se po dlouhé pauze kvůli zraněním vrátili receiveři Hamza se Suchým a na obrazu hry to bylo znát. Útok dokázal hýbat míčem a dostal se až na hranici endzóny. Zdálo se, že Lions budou první, kdo se zapíše na scoreboard, ale opak byl pravdou. Míč směřovaný do rukou Kamila Roby zachytil jeden z příbramských obránců a vrátil tak momentum na stranu svého týmu.

Příbram oproti prvnímu drivu zkoušela hru po zemi, ale Lions byli připraveni na buldozer jménem Petr Datel. Příbram po několika neúspěšných rozehrávkách byla nucena odkopávat.

V útoku Lions začíná opět ukazovat minulou sezónu dobře hrající Alexey Ulyanin svoje dovednosti a hned z dalšího útočného drivu se právě díky němu podařilo Lions zapsat na scoreboard, kdy zachytil přihrávku od Wallse ve středu hřiště a doběhl s ní nikým neatakovaný až do endzóny. Kamil Roba se při potvrzení nemýlil a Lions se mohli po neúspěšném začátku radovat. 7:0.

Příbramský útok nadále nedokázal najít odpověď na skvěle hrající obranu Lions, která je velmi rychle i za pomoci několika penalt vyprovodila ze hřiště.

V následném drivu Lions navázali na hru vzduchem a svůj druhý touchdown si připsal Alexey Ulyanin. Přesně mířenou přihrávku zachytil na hranici endzóny a Lions se po proměněném kopu Roby mohli radovat z vedení 14:0. Radost jim však zkazilo zranění Ulyanina, pro kterého zápas skončil.

Obrana Lions nadále ukazovala svoje kvality, na které jsme byli zvyklí celou minulou sezónu a Bobcats k ničemu nepouštěla. Po dalším neúspěšném drivu příbramského útoku přidali Lions na výsledkovou tabuli další body, kdy si pro svůj první touchdown po návratu ze zranění hladce doběhl nikým nestřežený Marek Suchý. Potvrzení úspěšné, 21:0 pro Lions.

Bobcats ke konci poločasu však ukázali, že se jen tak nevzdají a po interceptionu linebackera Bohuslava Roma pomohl připsat v následném útočném drivu první příbramské body receiver Duarte Cruz, který zachytil pass od Maynarda. Potvrzení za dva body nevyšlo podle představ a na výsledkové tabuli svítilo skóre 21:6.

Konec poločasu ozdobil již třetí interception příbramské obrany, ale na výsledek neměla vliv.

V úvodu druhého poločasu to spíše vypadalo, který z týmů vyhraje cenu za nejvíc penalt v jednom drivu. Chyba střídala chybu a ani jednomu z útoků se nedařilo hýbat s balónem. Třetí čtvrtina nabídla hned tři touchdowny, avšak dva z nich byly neuznány kvůli penaltám. Nejdříve zachycená přihrávka v endzóně Šimonem Jeníkem byla vrácena zpět kvůli holdingu jednoho z linemanů a punt return v podání Evidania Quinonese byl anulován z důvodu bloku do zad ze strany lionského hráče. Tuto chybu však dokázal hned v následující akci zmírnit David Růžek, který si doběhl pro 22yardový touchdown. Kamil Roba poslal míč bez problému mezi tyče a Lions vedli 28:6. 

Následný onside kick si zalehl sám kopající Roba a Lions šli opět do útoku. Po změně stran si pro svůj druhý touchdown v zápase došel Marek Suchý a přidal další body. Potvrzení úspěšné, 35:6.

Konec zápasu nabídl ještě jeden touchdown v podání runningbacka Ricarda Ruize, který snížil na 35:12.

Zápas kromě Ulyanina nedohráli na straně Lions tight end Jakub Ječný a receiver Martin Hamza, který si obnovil zranění a zdá se, že do dalších bojů nezasáhne.

Na hostivařský stadion se přišlo podívat necelých 200 diváků, kteří si mohli vychutnat skvělé počasí a úspěch Lions, kteří si tak připsali svou třetí výhru v sezóně. Pro Příbram Bobcats to byla již třetí porážka v řadě a jejich dveře do semifinále se začínají zavírat.

Autor článku: Lukáš Tančinec

Detail zápasu

Prague Lions
35 : 12
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 7 14 7 7
BOB 0 6 0 6
Statistiky

Datum: 3.6.2017 v 14:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 170
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Václav Kriesman (U), Oldřich Kumhera (HL), Vladimír Ludvík (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Alexey Ulyanin, 24y pass od Kurtis Walls (Kamil Roba kick); 1:54
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 14:0 - Alexey Ulyanin, 18y pass od Kurtis Walls (Kamil Roba kick); 11:54
Prague Lions TD - 21:0 - Marek Suchý, 16y pass od Kurtis Walls (Kamil Roba kick); 7:56
Příbram Bobcats TD - 21:6 - Duarte Cruz, 33y pass od Craig Maynard (2pt run neúspěšný); 1:02
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 28:6 - David Růžek, 22y run (Kamil Roba kick); 0:35
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 35:6 - Marek Suchý, 6y pass od Kurtis Walls (Kamil Roba kick); 10:58
Příbram Bobcats TD - 35:12 - Ricardo Ruiz, 1y run (2pt run neúspěšný); 0:50