Home  /  Zprávy  /  Rok 2018 odstartuje třetí ročník galavečera

Rok 2018 odstartuje třetí ročník galavečera

(út) 2. leden 2018, Radim Kroulík

Začátek roku bude již třetí rok patřit slavnostnímu galavečeru. Na akci spojené s Českou asociací cheerleaders se budou předávat individuální ocenění za uplynulou sezónu a Síň slávy ČAAF se rozroste o další dva členy. Novinkou bude kategorie Hráčka roku, která nahradila Objev roku. Poprvé se tak budou o trofeje ucházet i ženy a dívky.

Hráč roku

Nejstarší anketa, kterou v sedmi ročnících ovládl hned pětkrát Jan Dundáček. Quarterback Black Panthers i v sezóně 2017 dotáhl svůj tým k titulu a bylo by velkým překvapením, pokud by se tentokrát do pětičlenné nominace nevešel. V loňské anketě se umístili Jan Kabát, Karel Augusta, Lukáš Růžek a Petr Plaček. Steelers po výborné sezóně určitě budou také vyhlížet svá želízka v ohni v této kategorii.

Hráčka roku

První ročník ženské kategorie. Amazons sváděly s Black Cats tuhé bitvy a určitě lze hledat favoritky na nominaci v těchto dvou týmech. Podaří se Harpies překvapit nominací?

Offensive MVP ČLAF

Tato kategorie patří tradičně zahraničním hráčům. JaVontae Hence loni dokázal, že tuto cenu nemusí nutně vyhrát quarteback (pozice nejvíce obsazována zahraničními hráči). Letos předváděl podobné výkony Michael Lindsey, podaří se mu navázat na Henceho a dostat se do nominace Offensive MVP? Kandidátů na nejužitečnějšího hráče útoku nejvyšší ligy je jistě dost. Loni se za trnavským receiverem umístila dvojice z Prague Lions Silva - Wall.

Defensive MVP ČLAF

I tuto kategorii ovládají především zahraniční posily. Kendral Ellison si tuto cenu převzal za sezónu 2016, kdy výrazně oživil obranu Stallions. Jan Kabát třetím místem ukázal, že i čeští hráči mohou pomýšlet vysoko v kategoriích MVP. V uplynulé sezóně měli dominantní obranu oba účastníci Czech Bowlu. Probojují se mezi nominované hráči Black Panthers a Steelers?

Junior roku

Loni měli Stallions v TOP3 hned dva hráče, ale v uplynulé sezóně skončili v Bitters juniorské lize poslední. Lepší pozici tak mají Lions a Black Panthers. Z loňské sestavy nominovaných (Dunovský, Daník, Salfický) nezůstal nikdo v juniorské kategorií, takže je jisté, že budeme mít novou trojici.

Síň slávy ČAAF

Šestici současných členů doplní nová dvojice. Za přínos pro americký fotbal byli do Síně slávy uvedeni bratři Krejbichové, Martin Kocián, Zbyněk Zelinka, Jiří Šimkovič a Jan Štaidl. Historická čtyřka klubů (Lions, Panthers, Steelers, Alligators) tak má minimálně jednoho zástupce. Kdo si odnese speciální dres pro člena Síně slávy?

Nominované na jednotlivé kategorie budeme postupně zveřejňovat. Sledujte facebookovou událost! Galavečer amerického fotbalu a cheerleadingu se uskuteční 10.2. od 19 hodin v Praze v Paspově sále. Vstupenky lze objednat na mailu galavecer@caaf.cz. Cena vstupenky (vstup+raut) je 490 Kč. Kromě vyhlášení nejlepších hráčů a hráček nebude chybět i další doprovodný program.