Home  /  Zprávy  /  Brno jede do Trnavy hrát o první místo v A2

Brno jede do Trnavy hrát o první místo v A2

(čt) 18. duben 2013, Michal Rosíval
ČLAF A, Trnava Energo, sobota 20.4., 14:00

Trnava Bulldogs

vs

Brno Alligators

Jednoznačně nejočekávanější zápas víkendu. Trnava po Příbrami porazila i Stallions, tím se vypořádala se soupeři z A3 a k playoffs jim stačí i druhé místo v A2. Krátkými passy Mariána Fečka posouvali míč obranou Stallions, hlavně po zemi se jim dařilo proti Bobcats. Ovšem... ovšem nyní by útok mohl projít zásadní změnou, protože Bulldogs ve své boudě přivítali nového člena. I s ním budou domácí každopádně chtít Alligátorům předvést svoji variaci oslavy, kterou Brňáci znají spíše z haly Rondo.
Alligators potvrdili vládu nad Moravou, nyní bude potřeba potvrdit svoji pozici i v přilehlých zemích. Oba týmy před sezónou po podobných výsledcích prohráli s rakouskými Invaders a dá se čekat vyrovnaný zápas. Ostatně jako asi ve všech zápasech "rozšířené A2" (tzn. A2 a Stallions). Brno před sezónou přišlo o starting RB Ondřeje Šimonka, ale jakýto nábor. Nováček Jan Nestr má po dvou zápasech naběháno 176 yardů. Potíž sice bude s passovou hrou, ale kdo potřebuje házet, když to jde po zemi (proti Steelers 9 passů, 46 runů). Za úspěchem runové hry stojí bezesporu i hlavní posila Brna za posledních mnoho let - trenér OL Kyle Lanham.

 

ČLAF A, Ostrava Poruba, neděle 21.4., 15:00

Ostrava Steelers

vs

Prague Black Panthers

Steelers ztratili veledůležitý zápas s Brnem a nahrazení výhry proti PBP by bylo jistě vítané, nicméně patrně ne příliš pravděpodobné... K aktivnímu quarterbackaření u nás se vrátil Lukáš Vojnar a s Alligators si připsal dva touchdowny, lídrem runového útoku byl samozřejmě Michal Kielor s přesně 100 yardy.
Black Panthers o víkendu nezažili dobré zápasy, v sobotu jasně prohráli s Lions, v neděli vypadli z EFL. Útok v prvních dvou zápasech stál na dvou běžcích, Janu Sýkorovi a Ondřeji Kodrovi. Naopak passový útok PBP letos z nabídky patrně vyřadili, protože zatím mají 4 chycené passy a proti Lions naházeli dokonce minus pět yardů. Bratři Tománkové tedy docela chybí... Obranu zatím táhnou Petr Linhart a Jiří Hrdlička.

 

ČLAF A, Příbram Fialka, neděle 21.4., 14:00

Příbram Bobcats

vs

Pardubice Stallions

Oba týmy mají z pohledu tabulek naprosto stejnou pozici, protože oba prohrály s Bulldogs. Do playoffs postoupí jen lepší z nich a to ještě jen za předpokladu, že vítěz A3 bude lepší než druhý tým z A2. Vzhledem k výsledkům proti Bulldogs tedy oba týmy potřebují, aby Trnava v A2 vyhrála, nebo skončila třetí.

 

ČLAF B, Karlovy Vary Start, sobota 20.4., 13:00

Karlovy Vary Warriors

vs

Pilsen Patriots

Každý začátek je těžký. Zhruba tohle heslo si budou muset říct ve Varech, kam přijede favorit celé divize. Z šesti plzeňských touchdownů dala pět dvojice Pavel Tumpach - Jiří Urban. Takže zjistit koho bránit asi problém Válečníků nebude, realizace bude složitější...

 

ČLAF B, Liberec Dubový Vrch, sobota 20.4., 15:00

Liberec Titans

vs

Trutnov Rangers

Obr s Goliášem jako co se úrovně, tak i velikosti týče. Kandidát na blowout týdne, dílčí úspěch Rangers by byl udržet Liberec pod 50 body. Ti ale zvládli spráskat jako koně Mustangy a před Jezdci se asi zastavit chtít nebudou.

 

ČLAF B, Přerov Viktorka, neděle 21.4., 14:00

Přerov Mammoths

vs

Brno Pitbulls

Druhý křest. Vlastně dva, ale Pitbulls jen z úplných nováčků složeni nejsou. Přerov uzavírá český power rankings aktivních týmů (viz úvodní fotografie na facebookovém profilu ČAAF) a výhra nad třetím brněnským týmem by byl ideálním vyvrácením této pozice.

 

ČLAF B, Ústí nad Labem Olšinky, neděle 21.4., 14:00

Ústí nad Labem Blades

vs

Bílovice Sígrs

Blades budou chtít postoupit do playoffs, ale svoji pozici asi začnou budovat až někdy příště, protože jestli Sígrs deklasovali Znojmo, tak těžko čekat, že by chtěli zaváhat v Ústí. Na druhou stranu, stojí před nimi kromě soupeře i rekordní vzdálenost v rámci ČLAF B.