Home  /  Zprávy  /  O víkendu se hraje druhé pražské derby

O víkendu se hraje druhé pražské derby

(pá) 26. duben 2013, Michal Rosíval
ČLAF A, Příbram Fialka, sobota 27.4., 14:00

Příbram Bobcats

vs

Ostrava Steelers

Bobcats minulý týden jako první tým ČLAF A nedokázal skórovat, když jasně prohráli se Stallions. Steelers svoji nulu proti Black Hawks odvrátit dokázali, prohru ale nikoliv. Případná prohra v Příbrami by jim mohla citelně chybět v boji o playoffs, ale nepřekonatelný úkol by to být neměl. Na velký zápas se může patrně těšit Michal Kielor.

 

ČLAF A, Praha Slavia, neděle 28.4., 16:00

Prague Lions

vs

Prague Black Panthers

Sice se hraje na Slavii, ale domácí budou Lions. Ti měli minulý týden v lize volno a sehráli pouze přátelský zápas s Berlin Adler (prohráli 10:55). Výhra nad Black Panthers jim na 99% zajistí nasazení do playoffs z prvního místa.
PBP si před naplánovaný zápas s Lions přesunuli (na 12:00) zápas rakouské ligy, takže si vyzkouší neobvyklý dvojboj. Jestli ho prohrají a šance proti Innsbrucku jsou spíše teoretické, tak krize týmu dostoupí asi vrcholu, protože vypadli z EFL, prohrou se na světelné roky vzdálí playoffs v AFL, jejich americký trenér je už opustil a importi jsou možná na půli cesty. Spojení dvou nejlepších českých týmů mělo dobít Evropu a pozvednout český fotbal, nakonec se celý projekt docela hroutí a ani diváci o supertým zatím příliš nejeví zájem (proti Alligators jich přišlo něco přes sto, proti Grazu v AFL ještě méně).

 

ČLAF A, Brno Ragby Bystrc, sobota 27.4., 14:00

Brno Pitbulls

vs

Vysočina Gladiators

Pitbulls vstoupili na scénu velmi ponižujícím debaklem v Přerově, naštěstí mají šanci na reparát, protože k nim přijede z jejich pohledu hratelná Vysočina. Půjde o souboj posledního a předposledního týmu aktuálního Power Rankingu, takže ve hře bude mnoho.

 

ČLAF B, Šumperk, sobota 27.4., 14:00

Šumperk Dietos

vs

Bílovice Sígrs

Dietos si na svůj první zápas museli počkat a po odkladu začnou proti Sígrs, což asi bude jiný kalibr než jejich původně plánovaný začátek s Pitbulls. Sígrs zatím s přehledem 2-0 a složitosti patrně neočekávají.

 

ČLAF B, Trutnov, sobota 27.4., 14:00

Trutnov Rangers

vs

Ústí nad Labem Blades

Oba týmy minulý týden hráli proti jasným favoritům a vedly si překvapivě dobře. Blades hrají ČLAF B druhým rokem, ale vloni vyšly v kolonce vítězných zápasů nadarmo. Výlet do Trutnova by tohle mohl změnit a tým by mohl vyhrát svůj první zápas.

 

ČLAF B, Pardubice Slovan, neděle 28.4., 14:00

Pardubice Bucks

vs

Prague Mustangs

Týmy se jakožto účastníci ČLAF C setkaly už vloni, ze čtyř duelů vyhráli 3x Mustangs, ale největší rozdíl byl 10 bodů a doma vyhráli Bucks. Kozlové v prvním zápase vyhráli nad Gladiators, ale teď se teprve ukáže. A ukáže se hodně i pro Mustangy, protože ti v prvním zápase asi docela dost zaostali za svým očekáváním. Ani druhá prohra je sice ještě nevyřadí z playoffs, ale ambice byly asi někde jinde.

 

ČLAF B, Praha Libuš, neděle 28.4., 15:30

Prague Hippos

vs

Budweis Hellboys

Stejně Mustangs vstoupili i Hroši do sezóny asi jinak než chtěli, i když soupeřem jim byla silná Plzeň. Nyní se střetnou s neméně silným soupeřem a soupeřit budou i o diváky, neboť v jiné části Prahy se bude hrát velké derby. Hellboys se do soutěže zapojí jako obhájce prvenství symbolicky jako poslední a cesta k obhajobě rozhodně nevede přes prohru s Hippos.