Home  /  Zprávy  /  Česko se premiérově zúčastnili ME ve flag fotbalu

Česko se premiérově zúčastnili ME ve flag fotbalu

(ne) 6. říjen 2013, Michal Rosíval

Mistrovství Evropy EFAF 2013 hostilo italské Pesaro. Právo reprezentovat Česko si v rámci českého mistrovství vybojoval tým Panthers 30+, který se pro účely ME doplnil o několik dalších hráčů. Desítka týmů byla rozdělena do dvou pětičlenných skupin, ze kterých postoupily čtyři nejlepší týmy do čtvrtfinále. To se českému týmu nepodařilo a hrál pouze o deváté místo proti Irsku. Tento zápas vyhrál a historická výhra tedy znamenala celkové deváté místo v Evropě.
Turnaj žen vyhráli Rakušanky před Francií a Izraelem.

Stručně o jednotlivých českých zápasech

Česko – Velká Británie
Vůbec první mezinárodní utkání české reprezentace a tým zaplatil klasickou nováčkovskou daň. Britové věděli naprosto přesně co hrát, kdežto nám se v prvním poločase nedařilo ani v útoku ani v obraně a tak bylo poločasové skóre 38:0. Ovšem druhý poločas byl již o něčem jiném, s Británií jsem sehráli naprosto vyrovnanou partii a po 3 TD Dana Beneše a 2 TD Jakuba Woleského skončilo utkání celkově 75:33 pro Velkou Británii.

Česko – Rakousko
Druhým soupeřem nebyl nikdo jednodušší než Rakousko, úřadující mistři světa. Češi se toho nezalekli a oproti zápasu s Velkou Británií se jim naopak povedl první poločas. Dokonce šli do vedení 6:0. Poločasový výsledek byl pro nás po 3 touchdownech Jakuba Woleského stále velice příznivý a to 34:20. Bohužel v druhém poločase již Rakušané zhodnotili svoji zkušenost a konečné skóre se zastavilo na 61:20 (rozhodčí po skončení utkání z neznámého důvodu skóre přehodnotili na 61:12).

Česko – Francie
Druhá den ráno čekala Francie. Tento tým určitě aspiroval na příčky nejvyšší, bohužel na letišti jim ztratili část vybavení, takže první den vůbec nehráli a všechna svoje 4 utkání v základní skupině museli odehrát v rámci druhého dne, z toho 3 po sobě. Bohužel pro Česko, s námi to bylo hned jejich první, takže nám nedali téměř žádnou šanci. V zápase jsme zaznamenali pouze 1 TD (konkrétně Dan Beneš), ale obraně se aspoň poprvé na turnaji podařilo zastavit drive soupeře. Nicméně konečné skóre 60:7.

Česko – Izrael
Do tohoto utkání jsme nastupovali hned po skončení zápasu s Francií, takže síly už docházely. Konečně se začalo dařit obraně, která Izraelcům chytila hned 3 interceptiony, přičemž hned první z nich dokázal nováček týmu Tomáš Neugebauer vrátit až do soupeřovy endzóny a na úvod jsme Izraelce zaskočili naším vedením 6:0. Bohužel to bylo také všechno, čím jsme je v tomto utkání zaskočili, útoku se nepodařilo vůbec prosadit a tak zápas skončil 59:6

Česko – Irsko
Zápas o 9. místo svedl Česko s týmem Irska, které ve své skupině také nevyhrálo ani jeden zápas. Zde se hned od úvodních minut Češi utrhli na rozdíl 2 touchdownů, který se jim podařilo bez problémů kontrolovat až do konce utkání. Po 3 TD Dana Beneše, 2 TD Jakuba Woleského a 1 TD Petra Plačka (z obrany po interceptionu) Češi zápas dotáhli do vítězného konce 39:24.

Přehled výsledků