Home  /  Zprávy  /  Konečné statistiky Juniorského poháru

Konečné statistiky Juniorského poháru

(so) 2. listopad 2013, Michal Rosíval

Alespoň třetí turnaj vyhráli Black Panthers, když v přímém souboji o vítězství v turnaji porazili Patriots ve třetím prodloužení. S celkovými dvěmi výhrami se celkovým vítězem však již v předstihu stali Plzeňští.
Informace o třetím turnaji JP.

Podařilo se již zkompletovat zápasové statistiky do obvyklých formátů. Můžete si tedy prohlédnout statistiky Juniorského poháru 2013, přinášejí nemálo zajímavého, v některých případech velmi neobvyklého.
V první řadě je třeba připomenout, že všechny týmy sice odehrály 6 zápasů, ale šlo o zápasy poloviční (pouze dvě čtvrtiny), takže průměry na zápasy je nutné násobit dvěma. A samozřejmě šlo o 7s, tzn. čtvrtiny trvaly pouze 10 minut. Avšak aby toho nebylo málo, Patriots a Black Panthers si střihli celkem pět prodloužení...
Týmy dohromady skórovaly 36 touchdownů, ale potvrdily jenom 12 z nich. Z toho 8 "pustili" Steelers a Patriots ubránili 9 z 10 potvrzení! Skoro neuvěřitelně vypadají minus čtyři yardy jako celkový runový zisk Steelers. A naopak rushing defense Ostravy pustila 166 yardů na zápas. Z kombinace obou údajů se dá vyvodit, že v Ostravě nějak došli velcí kluci. Tak snad dorostou:-)
Naopak passová obrana Steelers byla nejlepší, pustila jen 9 yardů na zápas. Je to trochu ovlivněné i faktem, že se soupeřům luxusně dařilo po zemi, ale ostravská čísla jsou dobrá i po přepočtu na jeden pass. Zase jednou se Panteři "předvedli" s passovým útokem - celkem naházeli 37 yardů (5 completů, 4 interceptiony). Celkem PBP házeli 25x a běželi 191x. Pak se možná nemůžeme divit, že quarterbacka národního týmu hraje wide receiver...
Žádný tým ani nezkusil field goal, všichni faulovali zhruba stejně.
Z jednotlivců se v útoku dá mluvit hlavně o výkonech běhových, Bao Duy Pham Nguyen naběhal průměr nad 100 yardů, což je velmi pěkný počin (myslete na násobení dvěma). Nejlepší průměr (rovných 10.0 yardu) měl ale Dominik Ščerbák. Mezi receivery Petr Francl chytil 5 touchdownů. Pokud jde o obránce, tak tam, asi ne překvapivě, jsou v čele hned tři Ostraváci, v jejichž čele je Christopher Žáček, který nevídaným způsobem ovládl tackly celkem, minusové tackle (ty jsou obzvlášť pozoruhodné), sacky i způsobené fumbly.

Statistiky JP jsou mezi ostatními.