Home  /  Zprávy  /  ČLAF B: Patriots-Patriots 28:25

ČLAF B: Patriots-Patriots 28:25

(po) 19. květen 2014, Vladimír Koča

V sobotu se odehrál zápas divize B mezi Pilsen Patriots a Zvolen Patriots na hřišti ve Vochově. Zvolenští ujeli úctyhodných 600 kilometrů, aby mohli změřit síly se západočeským jmenovcem.

Plzeň začala příjmem balonu a dala se do útoku. Povedl se jim pěkný drive přes půl hřiště, ale nakonec skončil interceptionem. K míči šli zvolenští ale ani těm se moc nedařilo a po čtyřech akcích opět odevzdali míč domácím borcům. V podobném duchu se nesla celá první čtvrtina a ani jednomu z týmů se nepovedlo nijak výrazně ohrozit koncovou zónu soupeře. Až těsně před koncem čtvrtky se Zvolenu povedlo dostat půl yardu před endzónu Plzně.

Druhá čtvrtina začala pro Plzeň dost nemile, protože Zvolen dělilo jen půl yardu od položení prvního touchdownu. Zvolen tuto šanci dokázal využít, otevřel skóre zápasu a vedl 6:0, protože se slovenskému týmu nepodařilo potvrdit. Plzeňský útok ovšem dokázal vcelku rychle odpovědět, když Lukáš Malec přesným padesátiyardovým pasem našel Aleše Kyselu a ten doběhl necelých osm yardů před endzónu Zvolena. To už potom byla snadná práce pro plzeňského runinng backa Tomáše Drexlera, který doběhl pro TD a protože ani Plzni se nepovedlo potvrdit, tak byl stav srovnaný – 6:6. Zvolen se pokusil oplatit stejnou mincí, ale všechna jeho útočná snaha narážela na nekompromisní plzeňskou obranu.  Poté šla k míči opět Plzeň a její útok začal udávat tempo hry. Domácím se dařilo běhat i házet a celé to touchdownem zakončil Aleš Kysela, Tomáš Drexler tento TD následně během potvrdil a Plzeň vedla 14:6.

Deštivá třetí čtvrtina začala lépe pro Zvolen, kterému se povedlo zalehnout ztracený plzeňský fumble a využít této příležitosti k útoku. Této náhle získané výhody dokázal využít zvolenský útočník Peter Šťastný a svým nepotvrzeným během do TD snížil náskok Plzně na dvoubodový. Plzeň ovšem dělala všechno pro to, aby svůj náskok ještě zvýšila. To se nakonec povedlo Tomášovi Drexlerovi, který položil touchdown, jenž se povedlo potvrdit kopem a Plzeň zvýšila svůj náskok na 21:12. Zvolen na toto ovšem dokázal naprosto bleskově odpovědět dlouhým pasem na Petera Šťastného, který přeběhl skoro celé hřiště až na dvacetiyardovou hranici, odkud se jim poté povedlo doběhnout pro TD, bez potvrzení, a snížit náskok Plzně na 21:18.

Ve čtvrté čtvrtině už lilo jako z konve, takže se ani jednomu ze dvou týmů nedařilo dobře běhat ani házet. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale bez většího úspěchu. Až necelé tři minuty před koncem zápasu zvolenský útočník Peter Šťastný doběhl do TD a zvrátil výsledek utkání na zvolenskou stranu. Plzenští patrioti hráli pod velkým tlakem, protože si celý tým uvědomoval, že musí skórovat a že čas se neúprosně krátí. Proto trenér Plzně Jan Veselý střídal na postu quaterbacka a Lukáše Malce nahradil Patrik Vainer. Tento tah se ukázal jako velmi dobrá volba, protože Vainer umí zahrát i pod tlakem a sám dokáže uběhnout hodně yardů. To také předvedl a necelou minutu před koncem zápasu doběhl až do endzóny pro touchdown, který Západočeši ještě potvrdili kopem. Vainer tak vrátil Plzni vedení 28:25.  Zvolen již neměl šanci ani čas odpovědět a Plzeň se radovala z letošní první ligové výhry.

Autor: Jindřich Krisl

Detail zápasu

Pilsen Patriots
28 : 25
Zvolen Patriots Zvolen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 0 14 7 7
ZVO 0 6 12 7

Datum: 17.5.2014 v 14:30
Počasí: Přeháňky, 12°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Jan Klimeš (R), Ján Polák (U), Petr Moravec (HL), Tomáš Frehar (LJ), Jan Hubálek (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Zvolen Patriots TD - 0:6 - Tomáš Novák, 1y run (kick neúspěšný); 11:56
2.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:6 - Tomáš Drexler, 9y run (kick neúspěšný); 7:41
Pilsen Patriots TD - 14:6 - Aleš Kysela, 10y pass od Lukáš Malec (Tomáš Drexler 2pt run); 1:18
3.čtvrtina
Zvolen Patriots TD - 14:12 - Peter Šťastný, 15y pass od Tomáš Kosa (kick neúspěšný); 8:39
Pilsen Patriots TD - 21:12 - Tomáš Drexler, 1y run (Aleš Kysela kick); 0:28
Zvolen Patriots TD - 21:18 - Peter Šťastný, 64y pass od Tomáš Kosa (2pt pass neúspěšný); 0:00
4.čtvrtina
Zvolen Patriots TD - 21:25 - Peter Šťastný, 52y pass od Tomáš Kosa (František Wesserle kick); 1:20
Pilsen Patriots TD - 28:25 - Lukáš Malec, 8y run (Aleš Kysela kick); 0:51