Home  /  Zprávy  /  Příbramští Bobcats přehráli Lions a postoupili do finále

Příbramští Bobcats přehráli Lions a postoupili do finále

(út) 8. červenec 2014, Vladimír Koča

Vzájemná bilance před zápasem byla v aktuální sezoně 2:0 pro Bobcats, kteří si s Lions dokázali poradit jak doma, tak i na půdě soupeře. Semifinále je však úplně jiná kategorie a od zápasu se dalo očekávat mnoho. Na stadionu se sešel vysoký počet diváků, který se mohl rovnat návštěvnosti pardubických Stallions v základní části. Úvodní kickoff utkání se provedl v 19:00 a semifinálový zápas mohl začít.

Oba týmy věděly, jak moc důležitý bude začátek utkání a ten tým, který se dostane na pomyslného koně v prvních minutách, bude nejspíše kontrolovat celý zápas. To se také stalo a bohužel pro Lions to znamenalo inkasovat dva touchdowny v první čtvrtině. Ty si připsali nejúspěšnější running back sezóny, Zacchaeus McCaskill po 5yardovém běhu a dlouhán Jiří Kohut po dlouhém 38yardovém passu Scotta Dohertyho začal svojí show, která byla podobná té, kterou předvedl Milan Kučera v prvním domácím utkání proti Lions. I druhou čtvrtinu započali domácí lépe, když se po úctyhodném 38yardovém runu do endzóny prosmýkal plzeňský running back Pavel Tumpach.

V tuto chvíli, přibližně 2 minuty po začátku druhé čtvrtiny, se tak Bobcats dostali do vedení 21:0 a hra se zdála být velmi jednostranná. Lions jsou však bojovný tým a nenechali si nic líbit. Když začali Pražané kompletovat, odrazilo se to také na průběžném výsledku. Do konce poločasu totiž ještě skórovali Petr Vítovec po 17yardovém passu Johna Kraficka a jeden z nejoblíbenějších cílů na straně Lions, running back Gunther Schultze. Obě tyto spolupráce měly za následek drastického snížení náskoku domácích na rozdíl pouhého touchdownu a bylo tak jasné, že se můžeme dočkat comebacku Lions. Za zmínku stojí také první interceptiony Scotta Dohertyho, který doposud házel s čistým štítem a měl tak jako jediný quarterback nulu u počtu interceptionů.

Do druhé půlky zápasu tak oba týmy vstupovaly s novým úkolem – Lions chtěli náskok dohnat a Bobcats si ho chtěli udržet. Již po dvou minutách však na tabuli Bobcats přibyly další body po touchdownu Jiřího Kohuta. Lions se v útoku vůbec nedařilo, což se opět projevilo po pár minutách, kdy se poprvé za sezónu prosadil Jiří Urban, primárně defensive lineman a fullback, který zachytil 14yardový pass od Scotta Dohertyho a překvapil tak nejen Lions, ale i domácí tým. Ve třetí čtvrtce se ale Lions nevzdali ani za skóre 35:14 a dokázali se ještě prosadit díky big play Marka Suchého, který skóroval po impozantním 59yardovém passu Johna Kraficka a doběhl si do end zóny. To byla poslední skórující hra Lions a do konce se prosadili už jenom Bobcats, za které do třetice skóroval Jiří Kohut a připsal si tak hattrick a rychlík Daniel Vitiš, který 15 yardovým během zatloukl poslední hřebíček do rakve Lions. Zápas byl ukončen přibližně 5 yardů od end zóny Lions, když byli Bobcats na míči a finální skóre 49:21 tak ukázalo jasný výsledek a převahu domácích.

Lions se po velmi úspěšné loňské sezóně musí letos spokojit s neúčastí ve finále, ale za to tým Příbram Bobcats zažívá svojí historicky první účast ve finále a středočeské sídlo je teprve pátým městem, kterému se této cti dostalo. Před Příbramí se dostat do finále povedlo pouze Praze, Brnu, Ostravě a Bratislavě.

Autor: Jakub Mráz

Foto na hlavní stránce: Lukáš Machala

Detail zápasu

Příbram Bobcats
49 : 21
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 14 7 14 14
LIO 0 14 7 0
Statistiky

Datum: 5.7.2014 v 19:00
Počasí: Oblačno, 21°C
Počet diváků: 380
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Jan Hubálek (LJ), Richard Gazdík (BJ), Filip Haza (SJ), Stanley Hameder (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 7:0 - Zacchaeus McCaskill, 5y run (Timothy McGarry kick); 10:04
Příbram Bobcats TD - 14:0 - Jiří Kohut, 38y pass od Scott Doherty (Timothy McGarry kick); 4:46
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 21:0 - Pavel Tumpach, 39y run (Timothy McGarry kick); 10:10
Prague Lions TD - 21:7 - Petr Vítovec, 17y pass od John Krafick (Ondřej Šisl kick); 7:01
Prague Lions TD - 21:14 - Gunther Schultze, 5y run (Ondřej Šisl kick); 0:57
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 28:14 - Jiří Kohut, 2y pass od Scott Doherty (Timothy McGarry kick); 9:50
Příbram Bobcats TD - 35:14 - Jiří Urban, 14y pass od Scott Doherty (Timothy McGarry kick); 5:53
Prague Lions TD - 35:21 - Marek Suchý, 59y pass od John Krafick (Ondřej Šisl kick); 2:18
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 42:21 - Jiří Kohut, 16y pass od Scott Doherty (Timothy McGarry kick); 11:54
Příbram Bobcats TD - 49:21 - Daniel Vitiš, 15y run (Timothy McGarry kick); 7:01