Home  /  Zprávy  /  Čtvrté kolo Juniorského poháru

Čtvrté kolo Juniorského poháru

(ne) 12. říjen 2014, Michal Rosíval

Zápas neporažených zvládli lépe Black Panthers, v Ostravě porazili Steelers 19:41. O výhře hosté rozhodli v první čtvrtině, kterou vyhráli o tři touchdowny, zbytek zápasu byl bodově vyrovnaný, ale charakter bodovacích akcí byl odlišný. Steelers proměnili tři dlouhé úniky, stálý posun míče se jim ale, na rozdíl od PBP, nedařil. Oba týmy se vysoce pravděpodobně potkají za tři týdny znovu ve finále JP 2014.
První pardubické derby ovládli jasně Bucks, na hřišti městského rivala vyhráli 0:18. Bucks zúročili četné zkušenosti se sedmičkovým fotbalem a to jak klubové, tak individuální (skoro polovina hráčů hrála sezónu na jaře a pokračuje i na podzim). Stallions se až v samém závěru zápasu seznámili se soupeřovou red zónou, body ale získat nedokázali.
Na obou víkendových zápasech bylo v součtu k 800 divákům!

Finálový výhled
Jasně nejlepší pozici maji Steelers, o finále by je mohl připravit jen skoro zázrak. Aby se na druhé místo protlačili Lions, tak Lions musí porazit Stallions, Bucks musí porazit Steelers a hlavně musí mít nejvíce passových touchdownů z tria Bucks-Lions-Steelers. Potřebují tedy nejen vysoko porazit Stallions, ale potřebují skórovat vzduchem. A k tomu výhru Bucks.
Aby druhé místo patřilo Bucks, tak potřebují buď dvě pardubické výhry v posledním kole (čili svoji výhru nad Steeelers a k tomu pomoc Stallions, kteří musí porazit Lions), nebo stejný scénář jako platí pro Lions s tím, že nejvíce passových touchdownů budou mít oni.
Prozatímní stav passing TDs je totiž Steelers 7, Lions 3 a Bucks 0.