Home  /  Zprávy  /  Liberec překvapivě osedlal Mustangy

Liberec překvapivě osedlal Mustangy

(po) 18. květen 2015, Michal Rosíval

Úvod vyšel lépe domácím, kteří hned v prvním útočném drivu dokázali skórovat dlouhý passový touchdown na Američana Rosse Vanslambroucka. Pokus o extrapoint ale kvůli špatnému snapu nevyšel.
Poté se dlouhou dobu oba útoky na hřišti trápily, občas se jen v trochu lepším světle ukázaly special teamy Liberce, které ty z Mustangs výrazně přehrávaly. Zejména povedený 50y punt return Jana Pěničky pomohl dostat Titans do hry, protože tím položil základ úspěšnému drivu, který završil Dominik Colan 8y během pro TD, čímž byl zápas vyrovnán 6:6.
V dalším drive se Mustangs neúspěšně pokusili zkonvertovat krátký čtvrtý down, ale to se jim nepovedlo, a tak se Titans znovu podívali až do redzone domácích. Tentokrát je ale zastavil CB Karel Poláček, který v endzone zachytil interception. Útok Mustangs se dokázal probít až na druhou stranu hřiště, ale s vypršením časového limitu kicker Martin Koubský nedokázal proměnit 35y fieldgoal.
Do třetí čtvrtiny vstoupili lépe hosté, jejich útok se dokázal rychle prosadit a po krátkém runu Ladislava Pulce a úspěšném extrapointu získali vedení v zápasu 13:6. Na množství různých zdravotních patálií doplatili domácí, kteří v průběhu zápasu přišli o dva ze svých runningbacků a museli se tak o to více spoléhat na svou passovou hru, což se nakonec ukázalo jako klíčové. Ještě ve třetí čtvrtině slibně rozjetý drive Mustangs skončil 12y od endzone interception hozeným QB Janem Nevyjelem.
Poslední čtvrtina pak byla trochu divočejší – nejdříve fullback Miroslav Černík po dobře zahraném reversu přeběhl skoro celou délku hřiště, aby pak Mustangs neproměnili dvoubodovou konverzi. Titans ale byli rozhodnuti že jeden bod náskoku nestačí, a tak po dalším chybě special teamu Mustangs donesl liberecký Ladislav Pulec v rámci kickoff returnu míč až zhruba 20y od endzone soupeře. Odtud pak již hosté po přesném passu na Michala Mráze dokázali skórovat a navýšit tak své vedení na 12:19.
Mustangs doma ale rozhodně prohrát nechtěli a zmohli se na závěrečný nápor, první drive dokázali dotlačit až 10y od endzone, kde ale po nepovedeném handoffu fumblovali, aby se další drive opakovalo to samé, jen s tím rozdílem, že tentokrát to byla interception ze vzdálenosti 2y, kterou zachytil Petr Fischer, čímž ukončil zápas.

Detail zápasu

Prague Mustangs
12 : 19
Liberec Titans Liberec Titans
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 6 0 0 6
TIT 0 7 6 6

Datum: 16.5.2015 v 15:00
Počasí: Polojasno, 20°C
Počet diváků: 105
Rozhodčí: Jan Hubálek (R), Zdeněk Žlůva (U), Jan Prajer (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Marek Vejvoda (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 6:0 - Ross Vanslambrouck, 42y pass od Jan Nevyjel (kick neúspěšný); 7:32
2.čtvrtina
Liberec Titans TD - 6:6 - Dominik Colan, 8y run (kick neúspěšný); 9:21
3.čtvrtina
Liberec Titans TD - 6:13 - Ladislav Pulec, 4y run (Marek Ježek kick); 6:36
4.čtvrtina
Prague Mustangs TD - 12:13 - Miroslav Černík, 70y run (2pt pass neúspěšný); 10:32
Liberec Titans TD - 12:19 - Michal Mráz, 7y pass od Vojtěch Pulec (kick neúspěšný); 7:40