Home  /  Zprávy  /  Preview #15.8

Preview #15.8

(čt) 28. květen 2015, Michal Rosíval
Trnava, Energo, sobota 30.5., 14:00

Trnava Bulldogs

vs

Brno Alligators

Bulldogs si výhrou definitivně mohou zajistit účast v playoffs a až na Klementoviče jsou zdravotně v plné síle. To ale nutně neznamená, že tým bude komplet, několik absencí bude v obraně, zejména DL je omezená pracovní vytížeností hráčů. Ačkoliv je samozřejmě ve hře i druhé místo pro Bulldogs a tím pádem domácí semifinále, tak spíše půjde o poslední domácí zápas Trnavy, která se už soustředí na červencový zápas proti Bobcats, ať to bude kde to bude. Proti Brnu se Bulldogs budou chtít snažit zapomenout na zápas s PBP, na který nelze mít pozitivní vzpomínky. Voda a bláto všude a k tomu vědomí, že po vyrovnaném poločase prohráli proti týmu, který víceméně nepohl míčem. Ale na kom se psychicky vyspravit lépe než na Brnu...
Alligators měli tak trochu "štěstí na los", který jim doprostřed sezóny přidělil dokonce třítýdenní pauzu. (I) díky ní je Brno, letos vůbec poprvé, zdravotně zcela OK a vždy trenér Daňhel je tak na desetibodové škále pozitivna místo své obvyklé desítky na stupni jedenáct. Uvidíme, jestli se kompletnost kádru projeví i na výkonech, resp. výsledcích. Alligators ještě nikdy Trnavu neporazili, jsou s nimi 0-5.
Pick´em na brněnskou psychiku vyloženě povzbudivě nepůsobí, věří jim jen 3 procenta tipérů. Ale jako motivace ukázat to všem (v tomto případě doslova všem...) to může fungovat skvěle.


Praha, Slavia, sobota 30.5., 16:00

Prague Black Panthers

vs

Graz Giants

Výhru PBP potřebují k potvrzení třetího místa po základní části, které ale víceméne nic neznamená, protože nelze říct, jestli je lepší jít semifinále na Vikings nebo Raiders. Výhrou si však PBP udrží ještě naději na druhé nebo dokonce i první místo v základní části a tím pádem domácí zápas v semi. K tomu by ale museli uspět v obou zápasech pekelného dvojduelu u Raiders (14.6.) a Vikings (20.6.).
S Vikings měli PBP hrát o víkendu, ale zápas spláchla voda, která doslova utopila hřiště. A ačkoliv odklad pro Pantery znamená už zmíněný "dvojzápas", tak se rozhodně nedá říct, že by týmu nepřišel vhod, protože už nyní na Giants bude ready Štiegler a možná i Synáček. V obraně se nic nemění, platí vše z minulého preview.
S jistotou není v AFL zápasu, který by pro PBP měl být snadnější. A je to vyjádřeno i pickemovskými čísly - Panterům věří 9 z 10 tiperů. Ale jen asi čtvrtina věří i v jasnou (alespoň třítouchdownovou) výhru. Funguje tak možná už "známý" panterský efekt - je nám jedno s kým hrajeme, vždycky to bude vyrovnané...


Praha, Hostivař, neděle 31.5., 16:00

Prague Black Panthers

vs

Příbram Bobcats

Black Panthers se v Trnavě opět ne zcela podařilo naplnit předzápasovou úvahu o naprosto vynechání hráčů rakouského týmu, na "vině" ale odložení zápasu ve Vídni. Myšlenka s Chvalinou od začátku zápasu se tedy posouvá na zápas s Bobcats a ostatně proč ne - s Dundáčkem pod centrem skončil poločas v Trnavě 14:14, s Chvalinou 15:0. No, konec srandy, Chvalina v zápase hodil dva passy a oba skončily interceptionem, takže zrovna změna QBho výhru asi nevybojovala... Ale měl by s Bobcats začít, nelze vyloučit ani jisté strategické šachy na obou stranách, Black Panthers i Bobcats asi počítají s tím, že se za dva měsíce potkají ve finále a výhra teď v květnu není tak podstatná, aby kvůli ní bylo třeba vše ukazovat. Chvalina (letos 11/20, 1 TD, 3 INT) každopádně vyhrál boj s Banikem (2/8, 0 TD, 1 INT) o druhého quarterbacka a zatímco Banikovy ruce trenéry nezaujaly, tak jeho atletičnost a "ability" ho v týmu drží a přesouvá se na post running backa, kde si připsal už 25 yardů v Trnavě. Post RB je nyní panterským problémem, Pátek v Trnavě nedohrál pro výron v kotníku a tak by se na hřiště mohl podívat zapomenutý malý velký muž Jan Sýkora. Po zranění si zkusí část zápasu a nebuďte překvapení, pokud zrovna Sýkora bude prvním RB v českém playoffs.  Rakouský kádr by do zápasu měl naskočit jen z pozice náhradníků. Překlad této věty do reálné trenérštiny ukáže až nedělní zápas.
Bobcats žijí hlavně vyloučením Murgaše ze zápasu s Lions a trenér Fandert má psychologickou práci navíc. Obraně tedy bude chybět Murgaš, dále Bartoš a možná i Davis, kterého podivným chvatem zranil právě v zápase s Lions Bachura (na kterém se předtím pro změnu vyfauloval Murgaš...). Pokud by Davis opravdu chyběl, tak mají Bobcats samozřejmě problém vzadu, protože by to znamenalo ztrátu dvou starting safetyů. A protože chybí i Datel, tak podobný problém nastává i na postu running backa, kde bude "stařičký" Tumpach jedničkou, dvojkou i trojkou... Výhra by Bobcats velmi významně posunula ke konečnému druhému místu v základní části.
Pro hráče pick´em jen ubahněná výhra PBP z Trnavy nic neznamená (nebo možná právě naopak) a 90% většina hraje s domácími.
Pozor, zápas se hraje v Hostivaři (tedy obvyklém sídle Lions), areál Slavia není v neděli k dispozici!



Minulý týden se rozhodovalo o postupujících v D-IV, o tomto víkendu může být znám první finalista D-III. Pokud Blades vyhrají u Mustangs, tak jsou bez ohledu na vše ostatní prvním účastníkem Bronze Bowlu. Pro Sígrs podobná "rovnice" neplatí, ani výhra v Budějovicích a posunutí bilance na 4-0 je do finále automaticky neposune.
D-II sice nabídne teprve první kolo druhé poloviny základní části, ale pokud se nestane nic zázračného, tak po tomto kole bude jasné o všem podstatném. O prvním místě Stallions, kteří mají volno asi nepochybuje nikdo (museli by ztratit ve dvou zápasech). Zápas Steelers-Bucks je falešným semifinále, vítěz na 99% postoupí do Silver Bowlu. A konečně zápas Hippos-Patriots je přímý souboj o konečné čtvrté místo (tzn. hlavně o to, kdo nebude poslední). Plzeň má z prvního zápasu náskok 14 bodů.
Předzápasové informace ke všem zápasům nižších divizí najdete v pátek na webu czechfootball.cz!