Home  /  Zprávy  /  V zápase bez obran Příbram v druhém poločase přejela Trnavu

V zápase bez obran Příbram v druhém poločase přejela Trnavu

(út) 16. červen 2015, Michal Rosíval

V předposledním kole Divize I přivítal úřadující vicemistr Příbram Bobcats na svém hřišti Buldoky z Trnavy. Domácí byli jasnými favority, ale pozměněné útočné schéma Trnavy, rozehrávané překvapivě náhradníkem Brandonem Moorem, nadělalo Bobcats v první polovině zápasu mnoho potíží.

Hned na začátku se ujali hosté vedení, když se útok Bulldogs provalil hřištěm a fumble Brandona Moorea zalehl v endzone pro touchdown výborně hrající Raymond Bradley. Moore si pak doběhl pro další dva body při 2-point conversion. Ale i tým Příbrami disponuje talentovanými importy, a tak to byl právě americký quarterback Bobcats Columbus Givens, kdo do konce čtvrtiny otočil skóre ve prospěch domácích: nejprve nádherným skoro šedesátiyardovým sólem, a pak krátkým během v red zone. Po dvanácti minutách tedy vedli domácí 14:8.

Krátkým touchdownovým během se na začátku druhé čtvrtiny prezentoval i Raymond Bradley. Jako odpověď Trnavě přišla nejkrásnější akce zápasu, a to dalekonosná přihrávka z paže Columbuse Givense, která našla obloukem přes defenzivní beky natažené ruce plně rozeběhnutého Martina Hamzy, který už míč bezpečně dopravil do endzone.

Dále však úřadoval Bradley, který posouval svůj tým vzhůru hřištěm a bral na sebe i skórovací odpovědnost a dokončil svůj touchdownový hattrick opět během z krátké vzdálenosti. I ve slušné formě hrající fullback Příbrami Petr Datel se dočkal odměny ze své průbojné průniky, při kterých blokující hráči odlétávají do stran a to v podobě touchdownu proraženého skrz red zone z 5yardové vzdálenosti.

Ještě před poločasem  defenzivní lineman Trnavy Jaroslav Daniš naprosto čistě, avšak velmi tvrdě srazil bránícího hráče domácích Tomáše Roma, což se neobešlo bez vášní na obou stranách ani zranění. Nabuzení hráči domácích pak zastavili útok Trnavy těsně před svou endzone, když vypršel čas. Do šaten si tak domácí kromě vzteku odnášeli i vedení 28:22.

Svůj vztek pak Bobcats naplno využili v druhé půli. Rychle na hosty nastoupili a Givens našel v endzone Martina Hamzu. A poté, když byli Bulldogs donuceni k prvnímu puntu celého zápasu, Givens hezkou přihrávkou poslal pro touchdown i druhou z příbramských věží – Jiřího Kohuta. Trnava otřesená ztrátou tří touchdownů na hříšti přitvrdila a runningback Ivan Klementovič byl za chvat proti soupeři vyloučen ze zápasu.

Čtvrtou čtvrtinu načal krásným sólem do endzone veterán Pavel Tumpach a Bulldogs už ztráceli čtyři touchdowny. Nevypadalo to pro ně moc dobře také proto, že dobrý zápas hrající Brandon Moore musel kvůli zranění střídat a taktovku nad trnavským útokem převzal jeho obvyklý dirigent Boris Bútora a útočná hra Trnavy ztratila na rychlosti.

Snížit manko se ale Bulldogs přeci jen povedlo, když Bútora našel přihrávkou Kobieho Hamma a totéž zopakoval při následující 2-point conversion. Poslední slovo ale měli hráči Bobcats, když ostřílený náhradní quarterback Příbrami František Ježek vykouzlil krásnou přihrávku, díky které si i třetí WR Bobcats Ondřej Straka připsal v utkání touchdown. Stejně jako před poločasem tak i před koncem zápasu zadržela obrana domácích Trnavu těsně před branami, a tak Bobcats mohli slavit vítězství 56:30.

Pozápasové vyjádření hlavních trenérů: Bobcats - Bulldogs

Detail zápasu

Příbram Bobcats
56 : 30
Trnava Bulldogs Trnava Bulldogs
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 14 14 14 14
BUL 8 14 0 8
Statistiky

Datum: 13.6.2015 v 18:00
Počasí: Přeháňky, 23°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Jan Prajer (HL), Lukáš Přikryl (LJ), Radek Janhuba (BJ), Jan Hubálek (SJ), Filip Haza (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 0:8 - Raymond Bradley, 0y fumble return (Brandon Moore 2pt run); 8:25
Příbram Bobcats TD - 7:8 - Columbus Givens, 58y run (Jakub Sláma kick); 7:06
Příbram Bobcats TD - 14:8 - Columbus Givens, 1y run (Jakub Sláma kick); 2:12
2.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 14:14 - Raymond Bradley, 1y run (2pt pass neúspěšný); 9:54
Příbram Bobcats TD - 21:14 - Martin Hamza, 67y pass od Columbus Givens (Jakub Sláma kick); 8:50
Trnava Bulldogs TD - 21:22 - Raymond Bradley, 1y run (Brandon Moore 2pt pass od Boris Bútora); 5:53
Příbram Bobcats TD - 28:22 - Petr Datel, 5y run (Jakub Sláma kick); 1:25
3.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 35:22 - Martin Hamza, 1y pass od Columbus Givens (Jakub Sláma kick); 7:55
Příbram Bobcats TD - 42:22 - Jiří Kohut, 28y pass od Columbus Givens (Jakub Sláma kick); 2:35
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 49:22 - Pavel Tumpach, 25y run (Jakub Sláma kick); 11:48
Trnava Bulldogs TD - 49:30 - Kobie Hamm, 12y pass od Boris Bútora (Kobie Hamm 2pt pass od Boris Bútora); 7:38
Příbram Bobcats TD - 56:30 - Ondřej Straka, 27y pass od František Ježek (Jakub Sláma kick); 5:33