Home  /  Zprávy  /  Junioři Prague Lions vyhráli ČJLAF 2012

Junioři Prague Lions vyhráli ČJLAF 2012

(po) 22. říjen 2012, Michal Rosíval

Prague Lions - Prague Panthers 30:16

Autor textu: Lukáš Machala
Poslední letošní zápas juniorské ligy a s ním jediná otázka. Dokáží si Panteři vynutit finálové utkání, nebo Lions zvítězí, zakončí sezónu bez porážky a podle pravidel se tak automaticky stanou mistry? Všechno nasvědčovalo tomu, že to bude strhující zápas, ve kterém uvidíme velkou bitvu.
A také byla. Panthers začali úspěšným útokem, kdy hned první drive zakončili bodovým ziskem. Rychlá odpověď od Lvů ale nepřišla, místo toho získala obrana Panterů po dvou akcích safety a na míč se znovu postavili hosté. Ti si počínali naprosto stejně, jako v prvním drivu. Postupně se jim podařilo přesunout celou hru k endzóně soupeře a už se zdálo, že po první čtvrtině bude rozhodnuto. Obrana Lions se však v této fázi utkání neuvěřitelně semkla a dokázala zastavit všechny pokusy, které směřovali do koncové zóny. Útok domácích se tak probudil až po změně stran a nutno dodat, že v prvních momentech měl hodně štěstí. Nádhernou passovou přihrávku Lukáše Kubáta sice dokázal americký receiver Spencer Steel zachytit, ale ihned poté se dopustil fumblu. Panteři šli k míči, ale z první akce přišli o balón i oni. Výhodnou pozici tak nakonec bodově dokončili Lions a zaveleli k obratu. Postupem času se hra začala vyrovnávat. Panteři byli sice aktivnější v držení balónu, přesto ale nedokázali v klíčovém momentu dotáhnou všechno do úspěšného konce. Bránila jim v tom dobrá obrana Lions, která v celém zápase celkem třikrát čelila několika pokusům na hranici pěti yardů od endzóny, ale dvakrát dokázala zůstat zcela nepřekonána, včetně neproměného field goalu. To se nakonec ukázalo být rozhodující. Lions v poslední čtvrtině otočili nepříznivý vývoj utkání a i když jeho průběh pro ně nebyl tak samozřejmý, jako v prvním vzájemném duelu, dokázali především pevnou obranou hrou získat vítězství a po zásluze i titul juniorského mistra České republiky.
Co se týče Panthers, tak ti ušli od začátku sezóny obrovský kus cesty. V první půli doslova drtili všechny naděje Lions na poslední utkání sezóny, nedokázali však v důležitých momentech proměnit své šance. S nadsázkou lze říci, že jim k tomu chybělo i trochu toho štěstíčka.

Scoring summary
1.čtvrtina
PAN - TD - 0:7 - Kamil Dušejovský, 1y run (Martin Moldan kick); 7:23
PAN - Safety - 0:9; 6:35
2.čtvrtina
LIO - TD - 7:9 - Jakub Nietsch, 6y pass od Lukáše Kubáta (Kamil Roba kick); 6:00
LIO - TD - 15:9 - David Růžek, 3y run (Kamil Roba 2pt run); 2:28
4.čtvrtina
PAN - TD - 15:16 - Kamil Dušejovský, 2y run (Martin Moldan kick); 9:21
LIO - TD - 23:16 - Jan Hejma, 10y pass od Lukáše Kubáta (David Růžek 2pt run); 5:55
LIO - TD - 30:16 - David Růžek, 8y run (Kamil Roba kick); 2:02

Diváků: 220
Rozhodčí: Klimeš, Haza, Kroulík, Hubálek, Janhuba, Rosíval, Gazdík
Počasí: Mlha, 12°C

Foto: Lukáš Machala

 

Detail zápasu

Prague Lions
30 : 16
Prague Panthers Prague Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
Lions 0 15 0 15
Panthers 9 0 0 7
Statistiky

Datum: 21.10.2012 v 14:00
Rozhodčí: Radim Kroulík, Michal Rosíval, Jan Klimeš, Radek Janhuba, Filip Haza, Jan Hubálek, Richard Gazdík