Home  /  Zprávy  /  Blades si proti Sígrs zajistili domácí výhodu ve finále D-III. Proti Sígrs

Blades si proti Sígrs zajistili domácí výhodu ve finále D-III. Proti Sígrs

(út) 16. červen 2015, Michal Rosíval

Divize I: Bobcats-Bulldogs 56:30

Bulldogs nespokojenost s výkony QB Bútory vyřešili originálně - posunuli ho na místo receivera a na rozehrávku se postavil receiver Moore, který celý zápas (resp. dokud neodstoupil) hrál za neobvyklou formací se třemi linemany. Jestli to měl být trénink na překvapivý tah v semifinále, tak byl herně vypilovaný k dokonalosti. Jen s tou překvapivostí to asi za tři týdny nebude tak žhavé.

Zatímco na začátku sezóny QB Bobcats Givens nevypadal až tak skvěle, v posledních týdnech mu hra jde od ruky velmi dobře, proti Trnavě hodil tři a doběhl pro dva touchdowny. Celý trnavský útok šlape velmi dobře, v obou posledních zápas naskóroval přes padesát bodů.

Ze zápasu byl vyloučen trnavský Klementovič, po zápase dodatečně potrestán příbramský Rusín a další tresty mohou ještě následovat, což pro možné semifinále věští dost emocionálně napumpovaný zápas.

Divize I: Lions-Alligators 62:0

Lions v posledních dvou zápasech nedali vždy alespoň 50 bodů, dali vždy "jen" alespoň 49 bodů. Haines měl tentokrát touchdownovou bilanci 3+1. Bodově přispívali ale i ostatní, bratři Růžkové skórovali čtyřikrát. Pětapadesát bodů Lions skórovali už před poločasem, od většího přídělu Brno ušetřilo posazení Hainese na lavičku a mercy rule.

Brněnský trenér Daňhel už poněkolikáté zápas okomentoval slovy "minule jsme hráli strašně, tentokrát ale ještě hůř". U Alligators to jde herně od desíti k pěti, tentokrát nepředvedli vůbec nic. I tento zápas přinesl vyloučení, nedohrál brněnský Morawitz.

Výsledky pro semifinálové dvojice znamenají následující: Rozhodující je zápas PBP-Lions, který se bude hrát za týden. Pokud vyhrají Lions, tak semifinále budou PBP-LIO (v pondělí 6.7.) a BOB-BUL (v sobotu 4.7.). Pokud vyhrají PBP, tak semifinále budou PBP-BUL (v neděli 5.7.) a BOB-LIO (v sobotu 4.7.).

Divize II: Stallions-Hippos 36:0

Pro Stallions naprosto stejný zápas jako minulý týden proti Patriots. Jen tentokrát Doherty 35bodový limit prolomil svým pátým touchdownem až na konci třetí čtvrtiny. Třikrát byl na konci bodového passu Wajtr.

Divize II: Patriots-Steelers 0:55

Největší příděl letošní D-II, paradoxní u toho ale nebyli Stallions, ale Steelers, kteří jeli na dalekou cestu napříč státem. Více než samotná povinná výhra Ostravu může těšit návrat running backa Kielora. Rekonvalescent se rovnou i psychicky nadopoval dvěma touchdowny.

Divize III

Tři zápasy spolu svedly takové dvojice, že se hrály přímé souboje o první, třetí a páté místo. Výsledky pak jsou takové, že v posledním kole se bude hrát jen o čest, pořadí se nemůže změnit.

Zápas o místo první a tím pádem o výhodu domácího prostředí ve finále rozhodl v poslední čtvrtině Tomáš Albert. V předchozím průběhu Blades třikrát vedli a Sígrs třikrát dokázali srovnat. První ústecký returnový touchdown byl jedinou delší akcí zápasu a Blades jej skórovali po chybě rozhodčích. Bronze Bowl bude vyrovnaný v každém případě. Hrát se bude v neděli 19. července v Ústí nad Labem.

Titans potvrdili, že výhra v Praze nebyl omyl a že skončí na třetím místě zaslouženě. Bitvu o bronz (avšak nikoliv o Bronze Bowl:) rozhodl Liberec už v prvním poločase, který vyhrál 21:0, Mustangs zvládali jen dotahovat.

Last, but not least. Vlastně ne, zde šlo opravdu o toho nejhoršího, Pitbulls si to s Hellboys rozdali o poslední místo v D-III. Pitbulls z loďky na "druhý břeh" vyskočili až v poslední čtvrtině, pádlo Budějovickým předal Ondřej Ambrož.

AFL: Raiders-Black Panthers

Z nasazení Dundáčka a Štieglera nebylo nic, ale zajímavého bylo v zápase hodně. V poločase PBP vedli 20:6, po třetí čtvrtině 27:12, aby poslední část prohráli 21:0 a tím definitivně skončili na třetím místě základní části AFL. Tradičně perfektní byl Caballero s 416 yardy a 3 touchdowny. Hlavním receiverem byl tentokrát Woleský s 11 catchy a 2 touchdowny. Dundáček "vyhrál" na yardy (137), ale statistiky mu připsali pět (!) dropů.

Raiders nevyhráli díky passové hře, ale velmi překvalivě díky hře po zemi, katem byl Sandro Platzgummer (celkem 250 yardů a 4 touchdowny). Passová obrana (hrající v "české" sestavě, tzn. s Klemšem a Chvojkou) povolila Innsbrucku pouze 7 completů, z toho 3 v poslední čtvrtině. Stejně to ale bylo málo. Je možné, že za 3 týdny se do Tyrol PBP podívají znovu, tentokrát by šlo o semifinále a hrálo by se už v Innsbrucku.

Podobně jako v D-I, tak i v AFL platí, že se ví, kdo skončí třetí a čtvrtý, ale neví se, jak dopadne pořadí na prvních dvou místech. A druhá shoda - rozhodovat bude zápas PBP.
Pokud PBP v sobotu vyhrají nad Vikings, tak SF zápasy budou Raiders-Dragons (sobota 4.7.) a Vikings-PBP (neděle 5.7.). Pokud PBP prohrají, tak se semifinále bude hrát takto: Raiders-PBP (sobota 4.7.) a Vikings-Dragons (neděle 5.7.).